Norröna vender hjem til Hirtshals efter stor modernisering


Efter at have gennemgået en større opgradering er Smyril Lines færge Norröna netop vendt tilbage til Hirtshals Havn, hvorfra færgen inden for få dage vil genoptage sin vanlige sejlads.
 
Den nuværende færge MS Norröna blev indsat i 2003 og har siden 2009 sejlet i fast rutefart mellem Hirtshals, Færøerne og Island. Gennem årene har færgen undergået løbende renoveringer men nu var tiden inde til en større modernisering for at fremtidssikre Norröna, som er det eneste passagerskib med fast rute i Nordatlanten.
 
- Der er sket meget siden Norröna blev indsat for 18 år siden, og kundernes forventninger har også ændret sig. Det er afgørende, at vi følger med tiden og lever op til disse forventninger", siger Rúni Vang Poulsen, administrerende direktør hos Smyril Line.

Norröna som netop er ankommet til Hirtshals Havn efter en større renovering
Norröna som netop er ankommet til Hirtshals Havn efter en større renovering

En del af ferieoplevelsen
Af den grund har færgen siden den 19. december 2020 ligget ved det fynske værft Fayard i Munkebo, hvor den bl.a. har fået 50 nye 2-4 personers kahytter, hvoraf 34 er såkaldte Nordic Deluxe kahytter med en stor dobbeltseng. Derudover er der lavet to nye Nordic suiter på dæk 8, som tilbyder plads, komfort og en fremragende udsigt.

Generelt har hele færgen fået en opgradering; Der er overalt blevet opdateret med nye tæpper og gardiner, og de fleste fællesområder ombord er blevet moderniseret. Derudover har både Norrönas a la carte restaurant og reception fået et facelift. Hertil kommer, at færgen har fået et moderne loungeområde samt et nyt opholdsområde med bar/café på dæk 10, hvor der er mulighed for at nyde panoramaudsigten ud over Atlanterhavet.

Fra de luksuriøse suiter kan passagererne nyde den fantastiske udsigt ud over havet
Fra de luksuriøse suiter kan passagererne nyde den fantastiske udsigt ud over havet

- De luksuriøse kahytter sammen med både de moderniserede og nytilkomne faciliteter ombord vil uden tvivl gøre det endnu mere attraktivt at tage turen fra Hirtshals til Færøerne og Island i fremtiden. Jeg er desuden sikker på, at overfarten med Norröna i langt højere grad vil blive betragtet som en del af den samlede ferieoplevelse frem for blot en transport, udtaler bestyrelsesformand ved Hirtshals Havn Anker Laden-Andersen.

Smyril Line har i alt investeret omkring DKK 100 mio. på den omfattende modernisering af færgen, som bl.a. skal imødekomme en større efterspørgsel efter luksuskahytter.

Alt hvad hjertet begærer - for store og små
Foruden de nye faciliteter kan Norröna byde på et væld af muligheder for alle aldersgrupper og enhver smag.
 
Som passager kan man eksempelvis tage en dukkert i swimmingpoolen, gå i sauna eller træne i færgens fitnesslokale. På dæk 5 ombord på Norröna findes der desuden en biograf, som viser biografaktuelle film.

MS Norröna
Smyril Lines færge, MS Norröna, sejler ruten over Nordatlanten fra Hirtshals til Færøerne og Island en gang om ugen året rundt. I højsæsonen har Norröna desuden en ekstra ugentlig afgang, således den afgår fra Hirtshals både tirsdag og lørdag.

Med de 50 nye kahytter vil Norröna fremover have knap 370 kahytter af forskellig størrelse samt plads til i alt 1.482 passagerer og 800 biler. Færgens lastekapacitet er i alt 3.250 ton.