Nyhedsarkiv - 2021


22. december 2021
Kære alle,
2021 lakker efterhånden mod enden, og holdet på Hirtshals Havn vil derfor gerne ønske alle en rigtig god jul og et fantastisk nytår.

 


Læs hele nyheden

9. december 2021
"Havnedag for alle" som bliver afholdt i dag kl. 16.30 vil foregå via livestream i stedet for fysisk fremmøde. På grund af den nuværende Covid19-situation i Hjørring Kommune, så har Hirtshals Havn valgt at afholde arrangementet online. "Havnedag for alle" kan ses på følgende link fra kl. 16.30 www.hirtshalshavn.dk/aktuelt/havnedag-for-alle-2021.

 


Læs hele nyheden

7. december 2021
I forbindelse med konstitueringen af Hjørring Kommunes nye Byråd, er der også blevet sat navne på Hirtshals Havns kommende bestyrelse for perioden 2022-2025. Tre af bestyrelsens syv poster bliver besat af nye medlemmer, som trækker nye kompetencer ind i bestyrelsesarbejdet og den fremtidige udvikling af Hirtshals Havn.

 


Læs hele nyheden

5. november 2021
Fiskernes Fiskesortering har lavet aftale med Fiskeauktion Nord om at overtage aktiviteterne i Hirtshals per 1/1 2022. Efter ønske fra Fiskernes Fiskesortering har parterne igennem længere tid drøftet forskellige muligheder for en sammenlægning, og dette er mundet ud i, at Fiskeauktion Nord sælger sine aktiviteter i Hirtshals til Fiskernes Fiskesortering.

 


Læs hele nyheden

21. september 2021
Der var lagt op til en begivenhedsrig dag, da Hirtshals Havn mandag den 20. september 2021 havde inviteret til lanceringen af sit nye udviklingsselskab Greenport North og en præsentation af sin kommende havneudvidelse. Dagen bød på et væld af indlæg fra bl.a. Direktør Tine Kirk fra Danske Havne, Styreleder Halvard Aglen fra Norske Havner og tidl. Formand for FN's generalforsamling Mogens Lykketoft.

 


Læs hele nyheden

27. august 2021
Hirtshals Havn udstiller i disse dage i Trondheim på en af verdens største messer Aqua Nor inden for akvakultur og lakseforædling.

 


Læs hele nyheden

5. juli 2021
Hirtshals Havn og Gen2 Energy har indgået samarbejde om at udvikle Hirtshals Havn til et center for grøn brint. Dermed tager Hirtshals Havn et stort skridt på vejen mod en grønnere fremtid.

 


Læs hele nyheden

18. juni 2021
Efter et udbytterigt rekrutteringsforløb er Hirtshals Havns nye direktør nu fundet. Fra 1. august 2021 bliver det den 46-årige Per Holm Nørgaard, som kommer til at stå i spidsen for Hirtshals Havn.

 


Læs hele nyheden

14. juni 2021
At komme havaffald til livs kan være en både lang og sej kamp. En tysk turist har imidlertid valgt at tage kampen op ved at donere to havfaldsdispensere, som skal opsættes på stranden i Hirtshals.

 


Læs hele nyheden

19. maj 2021
Biomega Group udvider forretningen og investerer igennem Biomega Denmark nu i et nyt bioraffinaderi på Hirtshals Havn med henblik på at producere fødevareingredienser, der kan bidrage til øget human sundhed og ernæring. Det nye bioraffinaderi følger efter, at virksomheden netop har afsluttet opgradering af sit eksisterende produktionsanlæg, som er strategisk placeret på den norske vestkyst uden for Bergen.

 


Læs hele nyheden

11. maj 2021
For at understøtte Hirtshals Havns fortsatte udvikling og imødekomme kundernes fremtidige efterspørgsel, bliver der nu sat gang i arbejdet med at opgradere Hirtshals Havn til version 2.0.

 


Læs hele nyheden

27. april 2021
Den stigende internationale efterspørgsel efter grønne brændsler til tung transport er på vej til at udløse en gigantinvestering i Danmarks første produktionsanlæg til flydende natur- og biogas. Det er det dansk-norske selskab NXT Green Energy A/S, der for et større trecifret millionbeløb vil bygge et af Skandinaviens største anlæg til fremstilling af flydende natur- og biogas på Hirtshals Havn.

 


Læs hele nyheden

15. april 2021
Selvom Coronakrisen har udfordret Hirtshals Havn på en række områder, kan havnen alligevel se tilbage på et tilfredsstillende regnskabsår med vækst inden for tre af sine centrale forretningssegmenter.

 


Læs hele nyheden

11. april 2021
Efter en lang rejse fra Filippinerne og et års forsinkelse er Fjord Lines nye katamaran endelig ankommet til Hirtshals Havn. Fjord FSTR, som er et topmoderne og højteknologisk skib, er først og fremmest designet til hurtig transport af såvel gods som biler og passagerer mellem kontinentet og Norge.

 


Læs hele nyheden

9. marts 2021
Hirtshals Havn tegner i disse måneder stregerne til en version 2.0 af havnen. Planerne omfatter bl.a. en tilføjelse til havnens eksisterende forretningsområder og betydelige investeringer.

 


Læs hele nyheden

5. marts 2021
Hirtshals Havn ønsker fortsat at være en stærk spiller i fremtiden. Havnen har derfor fået foretaget en ekstern undersøgelse af organisationen, som skal hjælpe havnen med at realisere dens fremtidige udviklingsplaner.

 


Læs hele nyheden

20. februar 2021
Efter en lang kamp mod den norske stat om, hvorvidt såkaldt produktionsfisk skal håndteres på norsk jord, kunne rederiet Hav Line endelig ånde lettet op, da de fredag den 19. februar fik meldingen om, at slagteskibet "Norwegian Gannet" kan sejle på dispensation frem til 1. december 2030.

 


Læs hele nyheden

25. januar 2021
Hirtshals Havn har, ligesom mange andre virksomheder, været igennem et år, der i høj grad har været påvirket af de samfundsmæssige begrænsninger, som regeringerne verden over har været tvunget til at indføre grundet Coronapandemien. Selvom der i 2020 har været et betydeligt pres på nogle af havnens centrale forretningsområder, bevæger to af havnens væsentligste forretningssegmenter sig i en positiv retning.

 


Læs hele nyheden

20. januar 2021
En tilfældig snak på gangen mellem to børnehaveforældre i Hjørring, såede et frø, som nu er i færd med at vokse sig til et fantastisk projekt. Et projekt som vil ruste lokale skoleelever til arbejdslivet og som forhåbentligt også vil føre til øget turisme og markedsføring af områderne i og omkring Hirtshals.

 


Læs hele nyheden

2. marts 2021
Efter at have gennemgået en større opgradering er Smyril Lines færge Norröna netop vendt tilbage til Hirtshals Havn, hvorfra færgen inden for få dage vil genoptage sin vanlige sejlads.

 


Læs hele nyheden