Hirtshals og Thyborøn sætter det store sejl i fællesskab


Blot et år efter ejerskiftet af Hirtshals Sejlmageri fusionerer virksomheden nu med Thyborøn Sejlmageri for at styrke virksomhedens position i det samlede marked.

Da Michael Nyholm Sort den 1. januar 2019 overtog Hirtshals Sejlmageri havde han ikke blot en målsætning om at videreføre virksomheden i dens daværende form men derimod om at videreudvikle den ved at tilføre nye ideer og at se på muligheder inden for nye forretningsområder.

- Det første år efter overtagelsen er primært gået med indkøring af driften og at lære virksomheden ordentligt at kende. Samtidig har jeg fået sat mit eget præg på de forskellige forretningsgange, og derfor synes jeg nu, at tiden var inde til at tænke i nye baner, siger Michael Nyholm Sort.

Pr. 1. marts 2020 valgte Michael Nyholm Sort derfor at fusionere Hirtshals Sejlmageri med Thyborøn Sejlmageri for at opnå et større kundegrundlag og samtidig stå konkurrencemæssigt stærkere i det samlede marked. Virksomheden, der efter fusionen har ændret navn til Hirtshals - Thyborøn Sejlmageri, valgte efterfølgende at lukke afdelingen i Thyborøn, således de kun har en fysisk butik i Hirtshals. Michael Nyholm Sort understreger dog, at virksomheden fortsat sætter kundeservicen i højsædet og gerne tager turen til Thyborøn. 

Hirtshals - Thyborøn Sejlmageri

- Gennem fusionen har vi opnået en større kapacitet og fået mere moderne maskiner. Samlet set skulle vores kunder - både i Hirtshals og Thyborøn - derfor opleve et løft i forhold til kvalitet og vores allerede høje serviceniveau. Jeg er overbevist om, at den gode service og kvalitet er det, som vi sejlmagere skal overleve på, afslutter Michael Nyholm Sort.

Hirtshals Sejlmageris bygning

Med i handlen fulgte også rettigheden til at sælge en speciel redningssele, som Thyborøn Sejlmageri udviklede for snart 20 år siden. Den patenterede redningssele benyttes i forbindelse med bjærgning af personer, som er faldet over bord. Da redningsselen både er let at bruge og giver optimal sikkerhed for den, der skal bjærges, anvendes den af såvel redningsstationer som lystsejlere.

Virksomheden, som nu hedder Hirtshals - Thyborøn Sejlmageri, er specialiseret inden for fremstilling og salg af presenninger efter mål samt alt inden for isoleringsarbejde. Herforuden har Hirtshals - Thyborøn Sejlmageri et stort sortiment inden for beslægtede produkter så som tovværk, kroge, ankre og signaludstyr. Virksomhedens kunder rækker dog langt ud over søfart og fiskeri, da Hirtshals - Thyborøn Sejlmageri bl.a. også fremstiller læsejl og solsejl på mål til private.