Nyhedsarkiv - 2020


15. december 2020
Brexit og fiskeriets fremtid var på dagsordenen, da Danske Havne mandag den 14. december havde inviteret Fødevareminister Rasmus Prehn (S) samt fem fiskeriafhængige havne og deres borgmestre til virtuelt møde.

 


Læs hele nyheden

10. december 2020
Selvom Hirtshals Havnefond siden sin opstart har opnået flotte milepæle, har fondens bestyrelsesformand Jens Peter Lunden nu valgt at trække sig fra posten og lade nye kræfter komme til.

 


Læs hele nyheden

27. oktober 2020
I sidste uge begyndte etableringen af det, som inden længe skal blive til Iceberg Seafoods nye salgskontor på østhavnen i Hirtshals. Med tiden er kontoret i Havnegade blevet utidssvarende, og derfor vil virksomheden nu sikre dens fremtidige rammer.

 


Læs hele nyheden

13. oktober 2020
Når Biomass.dk inden længe opfører den første etape af en stor og moderne tankterminal til flydende biomasser på Hirtshals Havn, bliver det et skridt ind i fremtiden - både for den grønne dagsorden og for fiskeforædlingsklyngen i Hirtshals.

 


Læs hele nyheden

17. september 2020
Søren Gade (V), medlem af Europa-Parlamentet og vicepræsident i Europa-Parlamentets fiskeriudvalg, tegnede et tydeligt billede af de problemstillinger og konsekvenser for fiskeriet og de fiskeriafhængige lande, som Brexit vil få, da Hirtshals Havn torsdag den 10. september var vært ved dette års møde mellem havnene på den jyske vestkyst.

 


Læs hele nyheden

26. august 2020
Mellem Hirtshals og Larvik etableres nu en ny højhastighedsforbindelse i form af et fiberkabel. Etableringen er en del af en samlet strækning, som skal forbinde Oslo med det europæiske kontinent. Efter flere års planlægning og forberedelse er Altibox og Skagenfiber dermed et skridt nærmere etableringen af en datamotorvej mellem Norge og kontinentet.

 


Læs hele nyheden

20. august 2020
Hirtshals Havn havde torsdag den 20. august inviteret 17 specialister til møde på Utzon Center i Aalborg for at blive klogere på fremtidens brændstoffer. På sigt har Hirtshals Havn nemlig en målsætning om, at der skal produceres grønne brændstoffer baseret på vindenergi på havnen i Hirtshals.

 


Læs hele nyheden

17. august 2020
Selvom det blot er nogle få uger siden, at Hirtshals Havn kunne melde om en væsentlig reduktion i havnens samlede elforbrug, har Hirtshals Havn allerede taget næste skridt mod en grønnere fremtid. Oven i de allerede realiserede resultater, vil Hirtshals Havn nu drage nytte af overskudsvarmen fra industrien på og omkring havnen.

 


Læs hele nyheden

29. juli 2020
Et elforbrug på omkring 200.000 færre kilowatt-timer i første halvår af 2020, sammenlignet med samme periode i 2019, taler sit eget tydelige sprog. Hirtshals Havns installation af det digitale registrerings- og afregningssystem ProPower har foruden at reducere forbruget væsentligt hos de fartøjer, der ligger i havnen, også betydet en reduktion i havnens samlede elforbrug på 10 %.

 


Læs hele nyheden

17. juli 2020
I januar indsatte Smyril Line skibet M/V "Akranes" på en ny rute imellem Thorlakshöfn på Island, Torshavn på Færøerne og Hirtshals. Thorlakshöfn ligger 40 km syd for den islandske hovedstad Reykjavik på Vestisland. Efter godt et halvt års service udviser ruten en stabil vækst på trafikken mellem Vestisland og Hirtshals.

 


Læs hele nyheden

10. juli 2020
Marine-EL på havnen i Hirtshals har skiftet ejerkreds og tegnes fra den 1. juli af de to nye ejere Lars Nielsen og Johnni Jensen. Marine-EL har siden 1994 været ejet af Per Christensen og Jan Poulsen, men nu er tiden kommet, hvor virksomheden skal drives videre af den næste generation. Lars og Johnni er begge udlært ved Marine-EL, og de kender derfor både virksomheden og kunderne særdeles godt.

 


Læs hele nyheden

25. juni 2020
Hos Nordjyske Jernbaner arbejdes der i øjeblikket på højtryk for at færdiggøre Danmarks første "digitale" lokomotiv. Lokomotivet, som allerede forventes færdigmonteret den 26. juni og endeligt godkendt ultimo november, skal anvendes til flytning af infrastruktur-materiel men kan også bruges som forløber eller lods for godstog til og fra Hirtshals.

 


Læs hele nyheden

18. juni 2020
Efter tre måneder med grænselukninger oplever færgerederierne på Hirtshals Havn nu en stor efterspørgsel fra rejselystne danskere og nordmænd. I mandags blev det nemlig igen muligt at tage turen til og fra Danmark som turist - og færgerederierne har arbejdet hårdt for at være klar til at tage imod de mange passagerer.

 


Læs hele nyheden

16. juni 2020
Bergen Tingrett afsagde mandag dom i den sag, som logistikvirksomheden Hav Line havde anlagt mod den norske stat. Retten mener, at den norske stats forsøg på at forhindre den innovative transport af laks fra de norske laksegårde til Hirtshals, som den selvsamme stat tidligere havde givet tilladelse til, må anses som myndighedsmisbrug.

 


Læs hele nyheden

29. maj 2020
Hirtshals Havn har over de første fire måneder af 2020 konstateret en omsætningsfremgang på 0,4 % inden for godstransporten over havnen set i forhold til samme periode sidste år. Således trodser udviklingen på Hirtshals Havn de generelle tendenser til opbremsning og nedgang på transportmarkedet.

 


Læs hele nyheden

29. april 2020
Med et regnskabsresultat på 10,3 mio. kr. kan Hirtshals Havn se tilbage på et tilfredsstillende 2019, som bl.a. bød på vækst inden for bil- og passagertrafikken samt den samlede tilførsel af fisk.

 


Læs hele nyheden

27. april 2020
Den norske laksekoncern Hav Lines udvikling af et banebrydende koncept omkring slagteskibet "Norwegian Gannet", giver den norske regering anledning til gentagne benspænd. Det giver grund til undren, at Norge ønsker at destruere et af landets egne innovative koncepter inden for håndtering af laks, i stedet for at bruge det til at fastholde nationens ledende position på det internationale laksemarked.

 


Læs hele nyheden

23. april 2020
Endnu to bygninger står nu færdige på Hirtshals Havn. Bygningerne er et led i den vision, som over de kommende år skal transformere Havnegade fra at være en udtjent og grå transportvej til at være et rum for oplevelser på kanten mellem by og havn.

 


Læs hele nyheden

16. april 2020
Blot et år efter ejerskiftet af Hirtshals Sejlmageri fusionerer virksomheden nu med Thyborøn Sejlmageri for at styrke virksomhedens position i det samlede marked.

 


Læs hele nyheden

6. april 2020
Med afleveringsforretningen fredag den 3. april kunne Hirtshals Havn sætte det sidste punktum for anlægsarbejderne omkring etableringen af det nye Færgeleje 4 på NordsøTerminalen. Allerede dagen efter blev færgelejet taget i brug på grund af stor trafik på Hirtshals Havn.

 


Læs hele nyheden

27. marts 2020
Midt i den særlige situation, som vores samfund og ikke mindst hele Europa og resten af verden befinder sig i på grund af corona-pandemien, kan der meldes om en positiv udvikling fra midten af Skandinavien. Efter at have været taget ud af drift for planlagt dok og efterfølgende oplægning, genindsætter Color Line allerede i dag "SuperSpeed 1" i fast rute mellem Kristiansand og Hirtshals med én daglig tur.

 


Læs hele nyheden

13. marts 2020
NordsøTerminalen på Hirtshals Havn fik fredag endnu et færgeleje, da entreprenøren afleverede Færgeleje 4, som ligger i forlængelse af Trailerkajen. Hirtshals Havn er dermed klar til at modtage Fjord Lines nye katamaran "Fjord FSTR", der sættes i rute mellem Hirtshals og Kristiansand senere på året.

 


Læs hele nyheden

12. marts 2020
Efter meddelelsen fra Danmarks statsminister, Mette Frederiksen onsdag aften om, at landet lukkes ned for at begrænse smittefaren ved COVID-19, besluttede Hirtshals Havn at tilpasse aktiviteterne til den aktuelle situation.

 


Læs hele nyheden

10. februar 2020
Lidt over en måned efter, at de fire vindmøller på Østhavnen i Hirtshals blev sat i drift, viser de første positive indikationer Hirtshals som en el-positiv energiby.

 


Læs hele nyheden

5. februar 2020
Color Lines strategiske prioritering af bæredygtighed samt Hirtshals' betydningsfulde rolle i fremtidens logistikløsninger i Nordeuropa, var nogle af koncerndirektør, Trond Kleivdals primære fokuspunkter, da han tirsdag den 4. februar 2020 holdt sin åbningstale ved indvielsen af rederiets logistikcenter i Hirtshals.

 


Læs hele nyheden

17. januar 2020
Med en samlet værdi på 1,46 mia. kr. på tilførslerne af fisk, er Hirtshals Havn tilbage i det absolutte førerfelt blandt de danske havne inden for fiskerisektoren. Hirtshals Havn har i 2019 oplevet en betydelig udvikling inden for håndtering og formidling af fisk, hvor væksten på havnen er båret af Hav Lines etablering af verdens største lakseterminal samt idriftsætning af slagteskibet "Norwegian Gannet".

 


Læs hele nyheden

9. januar 2020
Langt hurtigere end forventet er al vask af fiskekasser i Nordjylland blevet samlet i Hirtshals Fiskeriforenings nye kassevaskeri på Hirtshals Havn. Det nye kassevaskeri i Hirtshals blev sat i drift den 2. juli 2019 efter opførelse af en ny hal og installation af et nyt højeffektivt kassevaskeanlæg. 

 


Læs hele nyheden