Hirtshals Havnefond sender vindmølleandele i udbud


Mens fundamenterne til Hirtshals Havnefonds fire vindmøller på Hirtshals Havn begynder at blive synlige på arealerne på Østhavnen, sender havnefonden nu samtidig andelene i borgermøllen i udbud.

Hirtshals Havnefond udbyder 14.307 anparter til en andelspris på 1.668,00 kr. Hver andel er tilsvarende på 1.000 kWh af den produktionskapacitet på 14.306.070 kWh, der bliver solgt. Det svarer til 80% af vindmøllens samlede produktion på 17.989.450 kWh.Den vindmølle, der bliver borgermøllen og som man har mulighed for at købe andele i, er vindmøllen nærmest plantagen ved parkeringspladsen til stranden. Vindmøllen hedder "VM1".

Personer over 18 år, som bor højest 4,5 km fra vindmøllerne, og personer der har ejet et fritidshus i mindst to år inden for samme område, har en prioriteret adgang til at byde på vindmølleandelene. Buddene på vindmølleandelene skal være afleveret til Hirtshals Havnefonds advokat HjulmandKaptain i Hjørring i perioden fra 17. juli 2019 til 11. september 2019 kl. 16.00. I forbindelse med udbuddet afholder Hirtshals Havnefond informationsmøde på Nordsøen den 14. august kl. 19.00.Fundamenterne til vindmøllerne er ved at blive støbt, og de fire Vestas V136 4,2 MW vindmøller vil blive opstillet og sat i drift i løbet af oktober i år. Vindmølleprojektet på Hirtshals Havn er allerede inden opstilling af vindmøllerne blevet betegnet som unikt, da det er det første vindmølleprojekt i Danmark, der bliver realiseret uden statsstøtte, og som bliver gennemført og sat i drift på rene kommercielle vilkår.

Det er muligt at finde flere informationer om udbuddet af vindmølleandelene på Hirtshals Havnefonds hjemmeside: www.hirtshalshavnefond.dk. Her er det også muligt at læse udbudsmaterialet på vindmølleandelene.