Hirtshals Havn skal samarbejde med Nordicals om at udleje nye erhvervsarealer


Hirtshals Havn, der er et af Skandinaviens centrale transport- og logistikcentre, har som led i deres vision udvidet havnen med 190.000 m² erhvervsarealer og en ny mole.

De 190.000 m² erhvervsarealer skal Hirtshals Havn udleje i samarbejde med Nordicals. 
Hirtshals Havn er en stærk spiller på det skandinaviske logistikmarked med sine ruter til Norge, Sverige, Island, Færøerne og Belgien. Hertil kommer, at motorvej E39 og godsbaneforbindelsen har sit udspring i Hirtshals. 

Derfor kalder salgschef hos Nordicals Vendsyssel, Mads Dyhr opgaven for en meget spændende én af slagsen: 
- Hirtshals Havn er en stor spiller inden for transport, maritim service og fisk, og med havnens gode placering er den særdeles interessant for mange virksomheder, der enten importerer eller eksporterer varer til Vesteuropa. Tilsvarende er arealernes placering særledes attraktive i forbindelse med servicering af fragtskibe og fiskefartøjer samt for den maritime sektor generelt. Hirtshals Havn er i gang med en realisering af en masterplan, der i endnu større grad skal udnytte dens gode placering, og det gør de 190.000 m² særdeles attraktive. Med 2,4 millioner færgepassagerer, 148.000 lastvogne/trailere og landet fisk for en værdi af over en halv milliard kroner var der godt gang i Hirtshals Havn i 2018. Det er tal, som ifølge direktøren ved Hirtshals Havn, Jens Kirketerp Jensen, viser, at Hirtshals Havn står stærkt såvel nationalt som internationalt og rummer vækstpotentialer for havnerelateret industri. Derfor mener han også, at Nordicals er den helt rigtige mægler til at varetage opgaven:
- Det var vigtigt for os at få en samarbejdspartner, som har forståelse for vores vision og de muligheder, som Hirtshals rummer. Det handler ikke kun om at udleje arealer, det handler om at skabe erhvervsvækst, og det forstår Nordicals. Samtidig er Nordicals er en stor spiller, der er stærk både lokalt og nationalt, og det er et godt match.
En anden del af Hirtshals Havns visioner i forbindelse med de nyskabte erhvervsarealer er en grøn omstilling. Der skal nemlig opstilles fire vindmøller på havnen. De nye vindmøller kan producere strøm nok til at forsyne hele Hirtshals by, hvorfor virksomhederne på Hirtshals Havn med ro i maven kan tænde for stikkontakten.
- De fire vindmøller giver et grønt aftryk - ikke kun på Hirtshals Havn, men for hele byen. Vindmøllerne kan producere mere strøm end havnen og Hirtshals by kan bruge, så vi er også med til at sende grøn strøm videre ud i Danmark. Det var vigtigt for os at tænke i de baner også, da vi lavede planerne for udvidelsen, siger Jens Kirketerp Jensen

Hirtshals Havn har tre forretningsområder: transport, fisk og maritim service.
Derfor forventer Mads Dyhr, at det naturligvis er inden for disse brancher, der skal findes virksomheder til at sætte sig på de 190.000 m². Nordicals erhvervsmægler peger på, at det især kan være virksomheder i Nordjylland, der kan være interesseret i Hirtshals Havn, men at det også er aktuelt for virksomheder fra andre områder i Danmark:
- Mulighederne inden for transport og logistik gør Hirtshals Havn attraktiv for import-/eksportvirksomheder, der måske har lager andre steder i Skandinavien, og som ønsker at flytte aktiviteter til Hirtshals, hvor logistikmulighederne er bedre. Idet der er så gode forbindelser til hele Vesteuropa, er det nemlig attraktivt for virksomheder, der enten gør sig i fiskeforædling eller vil placere et logistikcenter på Hirtshals Havn, siger Mads Dyhr.