Havnecaféen bliver første byggeri på den nye Havnegade


Opførelsen af Havnecaféen er det første byggeri i Havnegade i mange år, og Havnecaféen er den første bygning, der skal være med til at skabe et moderne og samtidig hyggeligt nyt område ved Jollehavnen på Hirtshals Havn.

Havnecaféen vil give sine kunder en unik oplevelse i det autentiske miljø i fiskerihavnen, hvor der bliver mulighed for både indendørs- og udendørsservering. Caféen i sig selv vil have en moderne formgivning, som giver en kontrast til havnemiljøet og samtidigt kommer til at spille sammen med omgivelserne. Bygningen vil blive opført hen over vinteren og vil efter planen stå færdig i det tidlige forår, og dermed kan Havnecaféen slå dørene op for de første gæster omkring påsken 2019.Hirtshals Havn kan allerede nu oplyse, at der i området ved Jollehavnen om kort tid følger yderligere to bygninger, som rummer toiletter, klubhus og depot. Med de tre nye bygninger er de første skridt taget til at skabe et miljø, der forener moderne aktiviteter og oplevelser for borgere og turister med havneerhverv, samtidig med at alt sker i respekt for de eksisterende fiskeri- og erhvervsaktiviteter i området.

I forbindelse med starten af det første byggeri siger Janus Berg Nielsen fra Jydsk Rør:
- Vi ser muligheder i at skabe forretning her på Havnegade og at være en frontløber i den udvikling, der uden tvivl vil komme i området mellem byen og Vesthavnen. Det er spændende at være med til at sætte præg på den fremtidige Havnegade og samtidig at kunne etablere en forretning i et miljø, som alle synes er noget helt særligt. Vi kommer med caféen til at give både indbyggerne og turister en unik oplevelse af høj kvalitet.

I et samarbejde mellem Jydsk Rør og Hirtshals Havn gennemføres den første totale fornyelse af en del af Havnegadeområdet. Moderniseringsprocessen vil efter havnens planer fortsætte over de kommende år, og vil give et spændende og moderne miljø, der vil være imødekommende over for lokale og turister, i respekt for erhvervene.For Hirtshals Havn har det første nybyggeri i Havnegade i mange år en særlig betydning. Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand ved Hirtshals Havn, udtaler:
- Vi har taget beslutning om at skabe et nyt område, der binder by og havn sammen på en ny og moderne måde, hvor erhverv - både de eksisterende og fremtidens - kan leve sammen med indbyggerne i Hirtshals og de turister, der besøger Hirtshals. Det første byggeri vil være med til at vise perspektiverne for fremtiden, og vi tror på, at det byggeri som Jydsk Rør nu påbegynder, viser vejen for fremtidens byområde, og dermed den udvikling, som vi ønsker for den del af havnen.

Hirtshals Havn arbejder for tiden med mulighederne for at gå i dialog med developere og udviklere, der vil indgå som samarbejdspartner i den næste etape af udviklingen af Havnegadeområdet. Planerne for området er overordnet skitseret, men selve virkeliggørelsen af idéen omkring bygningen ligger uden for havnens regi.