Fransk delegation på studietur på Hirtshals Havn


Torsdag d. 12. oktober 2017 havde Hirtshals Havn besøg af en delegation bestående af tolv franske fiskere, som i forbindelse med DanFish International 2017 var i Danmark. Besøget skulle give franskmændene et indblik i processerne i den danske fiskesektor. Således var de tolv franske fiskere på inspirationstur i Hirtshals og besøgte henover dagen syv virksomheder på Hirtshals Havn.I forbindelse med besøget på Hirtshals Havn besøgte franskmændene blandt andet Fiskeauktion Nord - Hirtshals, Brdr. Schlies Fiskeeksport samt mødte Jesper Bundgaard Madsen fra Vendelbo Spedition, hvilket gav de franske gæster et indblik i hele værdikæden - lige fra landing af fisken over forædlingsprocessen til transporten af fisken fra Hirtshals mod slutdestinationer i Europa. Konsulent John Christian Aasted, der assisterede med oversættelse under de franske fiskeres besøg i Hirtshals, kunne under besøget berette om franskmændenes fascination af Hirtshals virksomhedernes aktiviteter og kompetencer. Franskmændene var blandt andet imponeret over den danske effektivitet, samarbejdet og generelt over processerne hos de danske virksomheder.

I forbindelse med besøget på Fiskeauktion Nord - Hirtshals kunne John Christian Aasted blandt andet berette:
- De er meget imponeret over nærmest alt: Fra kvaliteten af den is der bruges til fisken, fiskens friskhed, renheden i FiskeTerminal Hirtshals samt effektiviteten i forbindelse med selve auktionen. Mens dagens fisk blev solgt på under en time på Fiskeauktion Nord - Hirtshals, så ville omsætningen af den samme mængde fisk, ifølge de franske gæster, hos dem havde taget op mod en dag.Den franske delegation fik desuden under besøget et indtryk af det samlede kompetencefelt i Hirtshals ved også at besøge Hirtshals Yard, Nordsøens Forskerpark og Cosmos Trawl.Hirtshals Havn var vært for besøget. Om besøget siger Hirtshals Havns administrerende direktør, Jens Kirketerp Jensen:
- Det er altid spændende at få besøg af folk fra fiskeindustrier, der bygger på andre traditioner. Ved mødet med franskmændene blev det tydeliggjort, at den danske fiskeindustri og den franske fiskeindustri er præget af mange af de samme processer, men alligevel er der væsentlige forskelle. Det var tydeligt, at de franske fiskere lod sig inspirere.