Fra tradingvirksomhed til produktionsvirksomhed på Hirtshals Havn


Lakseproduktionsvirksomheden Jelex Seafood A/S etablerede sig i 2016 på Hirtshals Havn. Samtidig med etableringen i Hirtshals ændrende virksomheden sig fra at være en tradingvirksomhed til at være en produktionsvirksomhed. I dag har Jelex Seafood A/S 28 ansatte - henholdsvis 19 i produktionen samt ni i administrationen og på salgskontoret.Ejer af Jelex Seafood A/S Jens Elsnab siger:
- At gå fra at være en tradingvirksomhed til at være en produktionsionsvirksomhed er en stor omvæltning, og det har krævet, og kræver stadig, meget tilpasning. Det er en stor fordel selv at producere produkterne frem for blot at sælge dem, idet jeg nu har vished om, at kvaliteten altid er i top. 

Jens Elsnab fortsætter:
- Det var for mig oplagt at etablere produktionsvirksomheden på Hirtshals Havn. I Hirtshals er Danmarks største koncentration af laksevirksomheder, og da vores produktion hovedsageligt tager udgangspunkt i restproduktet fra den primære lakseproduktion er det essentielt, at vores samarbejdspartnerne samtidig er vores naboer, da dette er med til at sikre kvaliteten af produktet. Medarbejderstaben hos Jelex Seafood A/S er kendetegnende ved at være alsidig og multikulturel med 10 nationaliteter repræsenteret i virksomheden. Den multikulturelle medarbejderstab er med til at sikre professionalismen hos Jelex Seafood A/S, idet virksomhedens kunder hovedsageligt er fødevareproducenter i Sydeuropa og Sydamerika. Hos Jelex Seafood A/S produceres der omkring 20 forskellige lakseingredienser, som for eksempel bruges til pate, lasagne og som fyld i pasta.Hos Jelex Seafood A/S er bæredygtighed i højsædet, hvilket betyder, at man hos Jelex Seafood A/S har en intention om at lade så lidt som muligt gå til spilde i lakseproduktionen. Lakseingredienser er en betegnelse for det produkt, som er tilbage når laksen er fileteret. Efter fileteringsprocessen er der stadig laks af god kvalitet tilbage på laksen.

I den nuværende produktion sikrer Jelex Seafood A/S, at dele af laksen som ellers ville være blevet smidt ud alligevel bliver brugt. I fremtiden har Jelex Seafood A/S dog endnu højere ambitioner, hvilke indebærer, at 0% af laksen vil blive betragtet som affald.Lars Fey administrerende direktør siger:
- Vores vision er, at vi inden for en kort årrække ikke har noget lakseaffald i vores produktion. I dag er der en mindre mængde lakseaffald, men målet er, at også den sidste del af laksen vil blive anvendt.

I de nuværende lokaler har Jelex Seafood A/S netop mulighed for at nå i mål med de høje ambitioner, da der er plads nok til at udvide produktionen, og allerede i 2018 forventer Jelex Seafood A/S at vækste med 30%.