Nyhedsarkiv - 2017


12. december 2017
I direkte tilknytning til Hav Lines etablering af en lakseterminal ved Industrikajen på Hirtshals Havn, opfører den norske industrikoncern Jackons danske datterselskab, Jackon Danmark, en emballagefabrik, der skal forsyne Hav Line med EPS-kasser til transport af laksen.

 


Læs hele nyheden

7. december 2017
Lakseproduktionsvirksomheden Jelex Seafood A/S etablerede sig i 2016 på Hirtshals Havn. Samtidig med etableringen i Hirtshals ændrende virksomheden sig fra at være en tradingvirksomhed til at være en produktionsvirksomhed. I dag har Jelex Seafood A/S 28 ansatte - henholdsvis 19 i produktionen samt ni i administrationen og på salgskontoret.

 


Læs hele nyheden

27. november 2017
Ved "Havnedag for alle" den 9. november kunne administrerende direktør ved Hirtshals Havn Jens Kirketerp Jensen informere om, at Havnegade står overfor en modernisering, som vil løbe over de næste otte til ti år. I uge 48 påbegyndes nedrivningen af de eksisterende bygninger i og omkring Havnegade.

 


Læs hele nyheden

17. november 2017
En helt ny fremtid er ved at blive synlig ved Industrikajen på Hirtshals Havn, hvor Hav Line har påbegyndt opførelsen af en terminal til modtagelse af laks. Den 16.000 m² store terminalbygning har været under projektering i nogen tid, og nu er arbejdet med fundamenter og støbning af gulve påbegyndt. Dermed er terminalbygningen ved at blive synlig på den centrale del af havnen i Hirtshals.

 


Læs hele nyheden

13. november 2017
En del af Hirtshals Havns initiativer tager udgangspunkt i at give tilbage til byen. Ved arrangementet "Havnedag for alle" den 9. november 2017 informerede Hirtshals Havn om de mange initiativer, som i fremtiden vil være med til at binde havnen og byen bedre sammen. Formålet er, at disse initiativer vil give anledning til at både de lokale og turister vil bruge havnen endnu mere.

 


Læs hele nyheden

20. oktober 2017
Sammen med en af Danmarks mest velfungerende og samarbejdende klynger, Hirtshals Service Group, deltog Hirtshals Havn igen i år på DanFish International, som blev afholdt 11.-13. oktober i Aalborg. På Hirtshals-fællesstanden var der under DanFish International 26 virksomhederne repræsenteret, som alle kan tilbyde den internationale fiskeflåde effektive løsninger.

 


Læs hele nyheden

17. oktober 2017
Torsdag d. 12. oktober 2017 havde Hirtshals Havn besøg af en delegation bestående af tolv franske fiskere, som i forbindelse med DanFish International 2017 var i Danmark. Besøget skulle give franskmændene et indblik i processerne i den danske fiskesektor. Således var de tolv franske fiskere på inspirationstur i Hirtshals og besøgte henover dagen syv virksomheder på Hirtshals Havn.

 


Læs hele nyheden

9. oktober 2017
I sommeren 2017 fik Hirtshals Havn ny hjemmeside, som er lavet i et tæt samarbejde mellem havnens marketing afdeling og det digitale udviklingshus og webbureau, DiaPhoni. Nu er den nye hjemmeside blevet nomineret til Årets Brøl 2017 i kategorien "Digital Service".

 


Læs hele nyheden

29. september 2017
Torsdag den 28. september 2017 blev det årlige event Workforce of the Future afholdt i Hirtshals. Workforce of the Future har til formål at introducere og lære fremtidens arbejdskraft om de maritime uddannelses- og karrieremuligheder. Arrangementet i Hirtshals var det første af fire arrangementer. De efterfølgende arrangementer vil blive afholdt i Frederikshavn og Skagen 3/10 og i Hanstholm 25/10.

 


Læs hele nyheden

4. august 2017
De ankom til Hirtshals Havn torsdag eftermiddag i en brintbil; de transportpolitiske ordfører Rasmus Prehn (A) og Kristi-an Pihl Lorentzen (V), da de indledte deres transportpolitiske tur gennem Danmark. En Danmarkstur, der starter i Nord-jylland og ender i Gedser den 7. august efter 5 dages rejse med møder og debatter om transport.

 


Læs hele nyheden

27. juli 2017
Uden at mange lægger mærke til det, så vokser lakseaktiviteterne i Hirtshals, og seneste har Seawell Hirtshals udvidet produktionsfaciliteter, så virksomheden i dag producerer 35 tons dagligt endnu inden produktionskapaciteten er udnytte fuldt ud.

 


Læs hele nyheden

21. juli 2017
Hirtshals Havn gør klar til at fortsætte væksten og styrke innovationen over de kommende år gennem en række interne tiltag. Det har længe været et ønske at samle administrationen på 1. sal, hvilket en forøgelse af medarbejderstaben er en god anledning til.

 


Læs hele nyheden

18. juli 2017
Hirtshals virksomheden Nortech Marine fusioner med SL Power Service fra Faaborg, hvilket foreløbigt vil skabe seks nye arbejdspladser i Hirtshals. Foruden de seks nye arbejdspladser, forventer Christian Andersson, stifter af Nortech Marine, at fusionen vil medføre endnu flere arbejdspladser på Hirtshals Havn.

 


Læs hele nyheden

14. juli 2017
Med udgangspunkt i optimering af produktkvalitet og minimering af miljøbelastningen, har den norske koncern Hav Line Gruppen udviklet et koncept for produktion og transport af laks, der med Hirtshals Havn som omdrejningspunkt vil tilbyde de europæiske markeder laks af en særlig høj kvalitet og holdbarhed.

 


Læs hele nyheden

9. juni 2017
Hirtshals Havn har i flere år været igennem en spændende og positiv udvikling, og havnen lancerer nu som resultat af dette en ny hjemmeside. Den nye hjemmeside indeholder samme funktioner som den gamle og derudover er den blevet opdateret med en række nye features, som giver et bedre indblik i havnen og gør den mere overskuelig i forhold til forskellige forretningsområder.

 


Læs hele nyheden

9. juni 2017
Hirtshals Havn har netop taget det første skridt i etableringen af en promenade på indersiden af bølgeskærmen langs Vestmolevej, som skal give gæster på Vesthavnen mulighed for at opleve havet og havnen. Det bliver en spændende og udfordrende balancegang, der med respekt for prioritering af erhvervshavnen, samtidig skal skabe et område, der giver besøgende på havnen naturlige oplevelser.

 


Læs hele nyheden

18. maj 2017
Hirtshals Havn er netop vendt hjem efter at have deltaget på verdens største transportmesse Transport Logistic 2017 i München. Havnens hovedbudskab var udvidelse af det eksisterende transportnetværk, og foruden en række interessante møder og nye henvendelser, så var der særligt fokus på godsbanetrafik.

 


Læs hele nyheden

15. maj 2017
Med underskrivelsen af en samarbejdsaftale er søtransport mellem Hitra Kysthavn i Midtnorge og Hirts-hals Havn i Norddanmark kommet endnu et lille skridt nærmere en virkeliggørelse. Samarbejdsaftalen er i april blevet underskrevet mellem Kysthavnalliansen og Hirtshals Havn, og giver grundlag for en endnu bedre koordinering af initiativerne omkring søtransport mellem Hitra og Hirtshals.

 


Læs hele nyheden

12. april 2017
Hirtshals Havn lukker nu op for en proces, der over den kommende årrække skal give Havnegade og havneområdet ved gaden et tidssvarende udtryk, der er i harmoni med rammerne for erhvervshavnens aktiviteter og som samtidig kan rumme oplevelser for det moderne menneske.

 


Læs hele nyheden

4. april 2017
Med en omsætning på 76,6 mio. kr. har Hirtshals Havn igen sat omsætningsrekord, og havnen har dermed i 2016 fortsat den organiske vækst, der tilsvarende har kendetegnet havnen de forudgående seks år. I 2016 har havnen konstateret vækst på kerneforretningsområderne godstransport og landing af fisk, og det er havnens forventning, at en fortsat vækst også vil komme til at kendetegne de kommende år.

 


Læs hele nyheden

31. marts 2017
Ny investering gør MarineService bedre til det som de allerede er gode til. MarineService har altid fokus på at levere det bedst mulige produkt til sine kunder, og netop derfor har Hirtshals virksomheden, MarineService, for nyligt investeret i et mobilt lasersvejser anlæg. Foruden at kunne effektivisere de eksisterende arbejdsgange, giver den avanceret teknologi MarineService mulighed for at tilbyde deres kunder reparation af emner som tidligere måtte kasseres.

 


Læs hele nyheden

29. marts 2017
I forbindelse med det belgiske kongepars officielle besøg i Danmark den 28. - 30. marts, har Zeebrugge Havn og Hirtshals Havn underskrevet en samarbejdsaftale, der skal styrke relationerne mellem de to havne, samtidig med at aftalen skal danne grundlag for at udvikle de fælles forretningsmuligheder.

 


Læs hele nyheden

6. marts 2017
Mandag den 20. februar lagde folketingsmedlem og gruppeformand Søren Gade (V) vejen forbi Hirtshals Havn. Det var Hirtshals Havn, der havde inviteret til besøget. Søren Gades besøg på Hirtshals Havn var en god anledning til at drøfte de danske havnes rammebetingelser og mulighederne for fortsat at skabe vækst i Nordjylland.

 


Læs hele nyheden

21. februar 2017
I starten af februar ankom HG 236 "Milton" til Hirtshals Havn - HG 236 "Milton" er den seneste nybygning i Hirtshals i rækken efter HG 264 "Ruth" og HG 62 "Beinur". HG 236 "Milton" er designet af Vestvæftet i Hvide Sande og bygget af det polske værft PTS Ldt. i Stettin.

Hirtshals Yard har fået opgaven med at færdiggøre og aptere det nye fartøj, og Hirtshals Yard bevæger sig dermed ind på et nyt forretningsområde. Værftet forventer, at fartøjet er klar til at blive taget i drift til juli.

 


Læs hele nyheden

6. februar 2017
I øjeblikket ligger flere grønlandske fartøjer ved kaj i Hirtshals. Alle fartøjer skal have foretaget et større servicearbejde. I slutningen af januar ankom SARFAQ ITTUK, som er et mindre passagerskib og del af Arctic Umiaq Line, der sejler mellem Nuuk og bygderne på Grønlands vestkyst.

En lille uge efter ankom PAJUTTAT, som er et fragtskib fra Royal Arctic Line, der fragter gods mellem Grønland og Aalborg. Det to fartøjer skal ligge i Hirtshals til midten af februar.

 


Læs hele nyheden

3. februar 2017
Efter et spændende år, kan Hirtshals Havn melde om et stigende aktivitetsniveau samt om nye tiltag og ruter, der dog først forventes at få fuld effekt i de kommende år.

Den nordjyske havn kan således melde om en positiv udvikling i et år, mellem to vækstprægede perioder.

 


Læs hele nyheden

30. januar 2017
Hirtshals Havn deltog i weekenden på Sprogcamp 2017, hvor Hjørring Gymnasium og HF-kursus i samarbejde med Aalborg Universitet havde samlet over 185 udvalgte sprogtalenter fra 43 gymnasier over hele Danmark til en international weekend med fokus på sprog. Hirtshals Havn var fokusvirksomhed for de elever, der havde valgt engelsk som deres udgangspunkt. Andre sprog på campen inkluderede fransk, spansk, tysk, italiensk og kinesisk.

 


Læs hele nyheden