Snebro etableret ved Hirtshals Transport Center


I december 2015 blev der etableret en 16 meter lang og 4 meter høj snebro ved Hirtshals Transport Center. Et tiltag der gør det sikkerhedsmæssigt forsvarligt for lastbilchaufførerne at fjerne sne og is fra lastbilernes tag. Dermed er Hirtshals Transport Center med til at sikre en forsvarlig transport samt et godt arbejdsmiljø for lastbilchaufførerne.

Ifølge Færdselslovens § 82, stk. 3 er det chaufførernes ansvar, at køretøjerne er i forsvarlig stand. Det betyder blandt andet, at der ikke må ligge sne og is på taget af lastbilerne, da det kan falde ned og ramme bagvedkørende biler. Uden en snebro kan det være svært for chaufførerne at få taget fri af sne og is, uden at gå på kompromis med sikkerheden.Centerdirektør, Tonni Sørensen, siger om tiltaget:
- En snebro er en platform, hvorfra det er muligt at skrabe is og sne fra en lastbil eller trailer uden risiko for at glide eller falde ned. Det er vigtigt at have fokus på sikkerheden, og denne snebro er endnu et skridt i den rigtige retning. Vi har ligeledes en vaskeplads, så lastbilerne kan få vasket ruder og sidespejle, og på den anden side af vejen ligger trailerværkstedet Agathon On Spot, hvor der er en plads til, at chaufførerne kan indstille sidespejlene, så de står lovmæssigt korrekt. Alt dette er gratis og til for at øge trafiksikkerheden.

Der kommer i gennemsnittet 350 lastbiler indenom Hirtshals Transport Center hver eneste dag, så der er god mulighed for at få den nyetablerede snebro i brug. Det er dog ikke kun centerets kunder, der må benytte snebroen. Centerdirektør, Tonni Sørensen, ser gerne, at alle lastbiler og trailere kommer forbi og bruger snebroen, når den nu alligevel er etableret.