Skoleelever lærte om uddannelses-og karrieremuligheder


Mandag den 10. oktober blev der holdt Danish Maritime Days in Hirtshals, Skagen, Hanstholm, Frederikshavn og Aalborg. Danish Martime Days arrangementet i Nordjylland skulle via virksomhedsbesøg på udvalgte maritime virksomheder give folkeskoleelever fra de større klassetrin et indblik i uddannelses- og karrieremulighederne inden for det maritime erhverv. Som en del af regeringens blå vækstplan og udviklingen af Det Blå Danmark indførte man i 2014 Danish Maritime Days for netop at sætte mere fokus på uddannelsesmuligheder, virksomheds- og markedsudvikling.

Skoleelever skifter dæk

I Hirtshals var omkring 120 elever fra Hirtshals Skoles 8. klasse, Hjørring Ny 10., og Hjørring Produktionsskole/KUU på besøg ved virksomhederne:
- Hirtshals Yard
- Safe Ocean Service
- Blue Water Shipping
- MarineShaft/MarineService
- Vestkajens Maskinværksted
- Kølemadsen
- Cosmos Trawl
- Cold Sejl
- TorMo Trawl
- Hirtshals Havn
Derudover var det muligt at høre indlæg og få en snak med repræsentanter fra rederiet Fjord Line, fiskefartøjet HG 333 "Isafold", og Weesgaard Mechanical Support.

Et hold skole elever hører efter

Alle virksomhedsbesøg foregik om formiddagen, mens eftermiddag foregik på Nordsøen Forskerpark, hvor eleverne fik en anden indgangsvinkel til de maritime karrieremuligheder gennem arrangementet "Uddannelsesløbet". Her skulle eleverne løse forskellige opgaver i forhold til det maritime erhverv. De fik blandt andet mulighed for at prøve kræfter med forskellige håndværk, og derudover var der også et par interessante opgaver, som viste, at også piger har mange muligheder i den maritime sektor.Karin Eilers, vicedirektør ved Hirtshals Havn og deltager i styregruppen bag arrangementet i Hirtshals, siger:
- Det har været en rigtig god dag. Der har været stor interesse fra eleverne til at lære mere om de forskellige muligheder for uddannelse og job, og spørgelysten har været stor. Flere af eleverne har direkte sagt, at de godt kunne tænke sig bestemte stillinger ved konkrete virksomheder i Hirtshals. Foruden de gængse håndværksfag, så havde vi et par piger, som nu har sat deres planer om at blive frisør og flystewardesse i bero, for at se nærmere på stewardessejobbet ved rederiet Fjord Line.

Skoleelever arbejder med metal