Ny rute mellem Hirtshals Havn og belgiske Zeebrugge


I midten af februar starter det Luxembourg-baserede rederi CLdN (Compagnie Luxembourgeoise de Navigation) en ny rute mellem Zeebrugge i Belgien og Hirtshals Havn i Nordjylland. Ved anløb af Hirtshals Havn etablerer CLdN en direkte forbindelse mellem Nordjylland og Zeebrugge, og i parallelle samarbejder med Color Line, Fjord Line og Smyril Line, skaber rederiet desuden forbindelse mellem hele Norge, Nordatlanten og Zeebrugge.

CLdNs nye rute mellem Hirtshals og Zeebrugge vil tilbyde erhvervslivet og transportsektoren i den nordlige del af Jylland nye transportmuligheder, da ruten giver mulighed for direkte transport mellem Centraleuropa og Nordjylland. Yderligere giver CLdNs rute en række effektive transportkorridorer mellem Skandinavien og Centraleuropa, når den kombineres med ruterne mellem Hirtshals og fem destinationer i Norge samt på Færøerne og Island.

Skibet Victorine

Rutedirektør ved CLdN, Steven Van Loo, siger om ruten til Hirtshals Havn:
- Når vi inkluderer Hirtshals Havn på vores Zeebrugge rute, er det fordi vi ser et afgørende potentiale i at udvikle ruten ved at koble Norge og Nordjylland direkte til Zeebrugge. På den måde kan vi skabe muligheder for nye transportløsninger, og særligt ser vi perspektiver i samarbejdet med Color Line og Fjord Line omkring godstransport mellem Centraleuropa og hele Norge. Ligeledes skaber vores samarbejde med Smyril Line også nye muligheder for transport til og fra Færøerne og Island. Sidst men ikke mindst, så vil Hirtshals nu også blive knyttet til Gøteborg med et ugentligt anløb. Vi vil udvikle frekvensen på ruten, så den matcher den efterspørgsel, som vi møder i markedet.

CLdNs nye rute vil starte op med et ugentligt anløb hver tirsdag morgen og transportere et mix af trailere, containere, selvkørende maskineri og biler. Ruten mellem Zeebrugge og Hirtshals vil give erhvervslivet i Jylland og i Norge effektive og konkurrencedygtige transportløsninger, og gøre Hirtshals Havn til del af et eksisterende og velfungerende rutenet. Fra Zeebrugge vil Hirtshals Havn via CLdNs rutenet blive yderligere forbundet med Purfleet (London) og Killingholme i England, Dublin i Irland og Leixoes i Portugal. Endvidere vil CLdN også forbinde Hirtshals Havn med en ugentlig afgang til Gøteborg Havn.Hos Zeebrugge Havn udtaler administrerende direktør Joachim Coens:
- CLdNs nye rute er en vigtig tilføjelse til Zeebrügges shortsea service. Først og fremmest, så er det med til at bekræfte Zeebrugges rolle som skandinavisk omdrejningspunkt med 15 ruter til og fra Skandinavien, og nu også Hirtshals. Derudover vil Hirtshals Havn nu fremover fungere som et omdrejningspunkt og forbinder vores havn med andre destinationer såsom Norge, Færøerne og Island. Det nye initiativ er resultatet af et tæt samarbejde mellem CLdN, Hirtshals Havn og Zeebrügge Havn.

Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand ved Hirtshals Havn, udtaler:
- CLdNs beslutning om at indlede besejling af Hirtshals Havn er et af de væsentligste skridt, der er taget i forhold til Hirtshals Havn og logistiksektoren over de seneste år. Med dette samarbejde tager Hirtshals Havn et skridt mere ind i fremtiden som intermodalt logistikcenter i Skandinavien. Det er spændende, at rederier nu ser perspektiverne og potentialerne i Hirtshals Havns geografiske placering, og det er naturligvis tilsvarende ganske tilfredsstillende, at vi nu begynder at se resultaterne af havnens strategiske fokusering.Rederiet CLdN er et Luxembourg-baseret virksomhed, og råder i dag over 20 ro/ro-skibe - rederiet har ultimo 2015 bestilt 12 nybygninger. Rederiet opererer ruter på Holland, Belgien, Storbritannien, Irland, Portugal, Sverige og Danmark, hvoraf flere af ruterne besejles med høj frekvens. CLdN er et veletableret familieforetagende med en lang tradition inden for skibsfarten.


For mere information kontakt:
Administrerende direktør, Jens Kirketerp Jensen, tlf. 20 33 24 47
Bestyrelsesformand, Anker Laden-Andersen, tlf. 40 63 12 03