Hirtshals Fiskefestival gør klar til over 10.000 besøgende


Hirtshals Fiskefestival er så småt ved at være klar til at tage imod de over 10.000 besøgende, som hvert år gæster Hirtshals til tre underholdende dag med fisk, fiskeri, læring og oplevelser. Hirtshals Fiskefestival løber af stablen fra torsdag den 4. august til lørdag den 6. august.Som noget nyt kommer torsdagens program, med undtagelse af et par enkelte aktiviteter, til at foregå i midtbyen ved havnen. Her vil der være aktiviteter som madværksted for børn og deres voksne, og guidede sejlture rundt i havnen med museumskutteren HG 159 Johs. Hejlesen.Auktionsmester ved Hirtshals Fiskeauktion, Karsten Pedersen, afslører, hvilken fisk der er fokus på i år:
- I år er der sat kuller på programmet, så den går igen i et par af de faste indslag på festivalen. Kuller er en god og meget velsmagende fisk, som med sin faste struktur fungerer godt både røget, grillet og dampet. I år steger vi kuller som smagsprøve på fisketorvet, og så er den også omdrejningspunktet i kokkekonkurrencen Local Cooking, hvor højt profilerede kokke og dommere sætter hinanden stævne.Hirtshals Fiskefestival byder på masser af traditioner med blandt andet fisketorv fredag, hvor det både er muligt at smage fisk, lære om den friske fisk og ikke mindst købe frisk fisk med hjem til aftensmaden. Lørdag er omdrejningspunktet de 15.000 smagsprøver, der sælges og udleveres fra boder i handelsga-derne i Hirtshals by og på Vesthavnen. Lørdag er der kåring af Årets Bjesk 2017 i samarbejde med Hirtshals Museum og Aalborg Akvavit, og Årets Bjesk bliver udgangspunktet for smagen af Årets Sild 2017, der bliver kåret på Nordsøen Oceanarium i maj 2017.Formand for Hirtshals Fiskefestival, Jens Kirketerp Jensen, siger om den løbende fornyelse af fiskefestiva-len:
- Fisken og det at lære om fisk og få oplevelser med fisk er fortsat det helt centrale i Hirtshals Fiskefesti-val, men med til oplevelsen af fisk som spise hører også rammerne omkring fisken, for at få en samlet oplevelse. For at krydrer oplevelserne med fisk, byder fiskefestivalen i Hirtshals i år også på jazzmusik, menueksempler og bjesk.Omkring 300 frivillige står klar til at tage imod gæster og turister fra nær og fjern over de tre dag fra den 4. - 6. august i Hirtshals, hvor byen og Vesthavnen traditionen tro kommer til at summe af liv.