Danmarks største fiskefartøj er hjemmehørende i Hirtshals


Torsdag den 17. marts tog Danmarks største og nyeste fiskefartøj HG 264 "Ruth" på sin første fisketur. Det skete blot få dage efter leveringen fra Karstensens Skibsværft A/S og navngivningen af skibet.

Rederiet Ruth har investeret omkring 270 mio. kr. i det nye fartøj HG 264 "Ruth", der er det fjerde i rækken med det nummer og navn. Fartøjet er specialiseret i fiskeri efter sild og makrel samt industrifisk som tobis og brisling. Lasten opbevares i 13 tanke med underafkølet saltvand, hvilket sikrer den bedst mulige kvalitet af fisken.Som noget helt nyt i dansk fiskeri er HG 264 "Ruth" udstyret med elektrisk drevne spil, hvor der hidtil udelukkende har været anvendt hydrauliske spil. Rederiets sætter således endnu en ny dagsorden på teknologien i fiskeriet.

Hirtshals Havn er igen hjemhavn for Danmarks største fiskefartøj, hvilket giver Hirtshals Havns administrerende direktør, Jens Kirketerp Jensen, anledning til at udtale:
- Det er naturligvis en ære for Hirtshals Havn at være hjemhavn for HG 264 "Ruth", der både er Danmarks største fiskefartøj og et fiskefartøj, som rummer teknologi, der ikke tidligere er set i dansk fiskeri. Det dokumenterer Hirtshals' position i dansk fiskeri samt havnens rolle som en af de dominerende fiskerihavne. Rederiet Ruths investering i et nyt fartøj af de her dimensioner giver blot havnen grund til at fastholde fokus på udviklingen af fiskeriet i Hirtshals.HG 264 "Ruth" er med en længde på 87,8 meter, en bredde på 16,6 meter og en tonnage på 3.720 BT Danmarks største fiskefartøj. Det kommer også udtryk i, at den højteknologiske bro er på 156 m², svarende til et dansk parcelhus.

Efter ankomsten til Hirtshals holdt rederiet åbent skib søndag den 13. marts, hvor omkring 6.000 personer fra store dele af Danmark besøgte det imponerede fartøj, og mange fik dermed et indtryk af det moderne danske fiskeri.