Nyhedsarkiv - 2016


11. november 2016
Danmarks største fiskefartøj HG 264 "Ruth" ankom torsdag formiddag til Hirtshals med den største makrellanding, der nogensinde er landet i Danmark. Landingen forventes at udgøre 2.400 tons, som skal videre til forarbejdning ved Sæby Fiskeindustri. Losning af makreller, der begyndte kl. 13, forventes at vare ca. 40 timer, og er derfor først færdig omkring kl. 5.00 lørdag morgen.

 
9. november 2016
Flere virksomheden, en voksende havn og nye arbejdspladser var blandt emnerne, da Hirtshals Havn inviterede interesserede til Havnedag for alle. Ligeledes blev der informeret om den nuværende udvikling og hvad fremtiden vil bringe. Hirtshals Havns omsætning, antallet af passagere, biler og lastbiler har over de seneste 9 år været stigende, og havnen forventer, at tallene for 2016 vil vise endnu en stigning.

 
1. november 2016
Hirtshals Havn når endnu en væsentlig milepæl onsdag den 2. november, når havnen i en tæt koordinering med Fjord Line omlægger trafikken til den landudvidelse, der blev påbegyndt i maj 2015. Hen over sommeren er der anlagt veje på landudvidelsen samtidig med, at Fjord Line har opført både nye check-in boder og toldfaciliteter.

 
27. oktober 2016
Efter at have besejlet Hirtshals Havn i otte måneder vælger rederiet CLdN at styrke ruten mellem Zeebrugge og Hirtshals, og samtidig åbner CLdN en rute mellem Rotterdam og Hirtshals. Med udvidelsen af CLdN's trafik på Hirtshals Havn bliver der nu direkte sejlads i begge retninger mellem Göteborg og Hirtshals, og Hirtshals og Benelux.

 
12. oktober 2016
Det nystartede firma Nordjysk Stål Service har fået den store opgave med at levere et nyt rødspættesorteringanlæg til Fiskernes Fiskesortering, som udvider faciliteterne i FiskeTerminal Hirtshals. Nordjysk Stål Service skal levere alt inden for transportbånd, rullebaner, stålkar og slisker m.v. Derudover skal de stå for samling og montering af selve sorteringsmaskinen, som bliver leveret fra Island. Opgaven er Nordjysk Stål Services største opgave til dato.

 
10. oktober 2016
Mandag den 10. oktober blev der holdt Danish Maritime Days in Hirtshals, Skagen, Hanstholm, Frederikshavn og Aalborg. Danish Martime Days arrangementet i Nordjylland skulle via virksomhedsbesøg på udvalgte maritime virksomheder give folkeskoleelever fra de større klassetrin et indblik i uddannelses- og karrieremulighederne inden for det maritime erhverv. Som en del af regeringens blå vækstplan og udviklingen af Det Blå Danmark indførte man i 2014 Danish Maritime Days for netop at sætte mere fokus på uddannelsesmuligheder, virksomheds- og markedsudvikling.

 
30. september 2016
Der er på et møde mellem repræsentanter for fiskerisektorerne i Strandby, Skagen og Hirtshals taget en beslutning med historiske dimensioner. Efter nogle måneders konstruktive drøftelser og sonderinger af de markedsmæssige muligheder var der enighed om at samle kræfterne i en stærk klynge, der har som hovedmålsætning at synliggøre dagsfriske konsum-fisk og skaldyr, der landes og sælges over fiskeauktionerne i Vendsyssel, på europæisk plan.

 
21. september 2016
2.200 tons pallegods i form af eternitplader var lasten, da det første godstog ankom til kombiterminalen ved Hirtshals Havn torsdag den 15. september.

 
7. september 2016
CLdNs godsrute mellem Zeebrugge, Hirtshals og Göteborg udvikler sig fortsat positivt, og som forberedelse af sydgående anløb testede rederiet natten mellem søndag den 4. september og mandag den 5. september anløb af Hirtshals Havn med ro/ro-skibet M/S "Somerset".

 
15. august 2016
Mandag den 15. august 2016 blev beboelsesriggen "Atlantic Amsterdam" slæbt ud af Hirtshals Havn efter et ca. 6-måneders langt ophold. Riggen har fået en ny opgave i Nordsøen, og derfor var tiden inde til at sige farvel til Hirtshals Havn.

 
28. juli 2016
Rederiet Beinur har med nybygningen HG62 "Beinur" føjet et af Danmarks største fiskefartøjer til flåden af fiskefartøjer, der er hjemmehørende i Hirtshals.

 
22. juli 2016
Hirtshals Fiskefestival er så småt ved at være klar til at tage imod de over 10.000 besøgende, som hvert år gæster Hirtshals til tre underholdende dag med fisk, fiskeri, læring og oplevelser. Hirtshals Fiskefestival løber af stablen fra torsdag den 4. august til lørdag den 6. august.

 
1. juli 2016
I april 2016 blev der lanceret en basisuddannelse målrettet job i fiskeindustrien i Hirtshals. Uddannelsen har nu knap 2,5 måned efter vist sig at være en stor succes. 19 personer blev efter et informationsmøde valgt ud til at deltage i kurset, og af disse gennemførte 12. To sprang fra, da de kom i beskæftigelse andet steds, mens otte personer efterfølgende er blevet tilbudt job i fiskeindustrien.

 
16. juni 2016
Hjørring Kommune havde mandag den 13. juni inviteret til borgermøde i forbindelse med igangsætning af lokalplanprocessen og VVM-processen om opstilling af vindmøller på Hirtshals Havns nye landudvidelse. Mere end 170 borgere havde taget imod tilbuddet om at deltage i den indledende debat. Derudover deltog politikere fra Hjørring Byråd og medlemmer af Teknik- og Miljøudvalget for at få indtryk af stemningen hos borgere, der kan komme til at bo i møllernes omgivelser.

 
8. juni 2016
Mandag den 13. juni kl. 19.00 inviterer Hjørring Kommune til foroffentlighedsmøde omkring opstilling af fire vindmøller langs ydermolen på Hirtshals Havns nye landudvidelse. Mødet bliver holdt på Nordsøen Forskerpark i Hirtshals og alle er velkomne. Tilmelding er nødvendig af praktiske grunde og kan ske på tmplan@hjoerring.dk.

 
7. juni 2016
Mandag den 6. juni var skatteminister Karsten Lauritzen på et hurtigt visit på Hirtshals Havn, for at møde havnens bestyrelse og ledelserne hos rederierne Color Line og Fjord Line. Skatteministerens korte besøg på havnen blev brugt til at drøfte udfordringerne ved forskellige krav til toldfaciliteter, og ønsket om at få skabt et ensartede regelsæt for alle aktører uanset, hvor i landet de er hjemmehørende.

 
3. juni 2016
Onsdag den 1. juni inviterede Hirtshals Havn og Zeebrugge Havn til transportkonference i Hirtshals, hvor gæsterne fik mulighed for at høre om de nye transportløsninger, nye markeder og generelle besparelser i tid og penge, som det nye samarbejde mellem de to havne og rederiet CLdN kan betyde for den europæiske og skandinaviske industri - herunder især transportsektoren. Ligeledes offentliggjorde CLdN nyheden om, at de planlægger at udvide servicen på Hirtshals.

 
30. maj 2016
Efter ønske fra flere pelagiske både, er notværkstedet Cosmos Trawl gået i gang med at udvide sine faciliteter på Hirtshals Havn, hvor der bliver etableret en hal på 540 m² til indendørs opbevaring af noter. I hallen bliver der etableret 8 notsiloer på hver 285 m³, hvoraf 6 af siloerne allerede er udlejet. Hallen bliver bygget i forlængelse af det eksisterende værksted og notloft, så noterne kan gå direkte fra værksted til opbevaring.

 
26. maj 2016
- Det er nødvendigt, at vi har fokus på uddannelser i relation til de højt specialiserede arbejdspladser, der er i den maritime sektor på havnene, og desuden er havnene i sig selv vigtige, med de private arbejdspladser som virksomhederne på havnene skaber. Derfor skal vi have en god erhvervspolitik, der kan understøtte væksten - særligt inden for de maritime erhverv.

 
2. maj 2016
Køle- og frysehus koncernen Claus Sørensen har netop taget deres nye faciliteter på Hirtshals Havn i brug, og det endda før den oprindelige tidsplan. Claus Sørensen har øget kapaciteten på frys og køl på Hirtshals Havn væsentligt, og har med den seneste udvidelses øget den eksisterende frysehuskapacitet med over 12.400 pallepladser.

 
25. april 2016
Tirsdag den 19. april blev Hjørring Kommunes borgmester og medlem af Hirtshals Havns bestyrelse, Arne Boelt, valgt ind i bestyrelsen for brancheorganisationen Danske Havne. Valget fandt sted på Danske Havnes ordinære generalforsamling i København, og valgperioden gælder årene 2016, 2017 og 2018.

 
20. april 2016
Med udgangspunkt i Hirtshals Havns Vision 2020, er der pr. 1. april 2016 afsat yderligere ressourcer for at styrke indsatsen i den maritime service i Hirtshals. Hirtshals Havn har derfor ansat Linn Indrestrand i en nyoprettet stilling som udviklingskoordinator, for at sætte fokus på udviklingen af den maritime service.

 
8. april 2016
Hirtshals Havns omsætning har hidtil ikke været større end den rekordomsætning, som havnen realiserede i 2015. Tilsvarende har Danmarks syvende største erhvervshavn opnået et tilfredsstillende regnskabsresultat på 14,5 mio. kr.

 
4. april 2016
Den første bygning på Hirtshals Havns nye landudvidelse står nu næsten færdig, på trods af at selve landudvidelsen endnu ikke er helt færdig. Bygningen skal indeholde nye toldfaciliteter til Fjord Line, som i forbindelse med udvidelsen også får nye check-in faciliteter, der skal give rederiet en større kapacitet.

 
31. marts 2016
Torsdag den 17. marts tog Danmarks største og nyeste fiskefartøj HG 264 "Ruth" på sin første fisketur. Det skete blot få dage efter leveringen fra Karstensens Skibsværft A/S og navngivningen af skibet.

 
11. marts 2016
Torsdag morgen den 10. marts lagde Grønlands Minister for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse, vejen forbi Hirtshals Fiskeauktion. Det er første gang ministeren har besøgt en dansk fiskeauktion, og besøget var del af en større orienteringstur til Danmark.

 
10. marts 2016
2015 har været endnu et år i rækken med vækst i aktiviteterne på Hirtshals Havn. Året har vist en fremgang i godstransporten på 11,7 %, og dermed sætter havnen for syvende år i træk rekord i godsomsætningen med en volumen på 1,8 mio. tons.

 
2. marts 2016
I februar investerede Hirtshals Stevedore i en ny reach stacker med en løftekapacitet på 42 tons. Investeringen skyldes primært efterspørgsel og øget aktivitet, og med dette tiltag er Hirtshals Stevedore klar til at løse alle opgaver med losning og lastning af skibe endnu bedre end før.

 
29. februar 2016
For anden gang inden for få måneder er Hirtshals Havn igen blevet valgt som udgangspunkt for service og klargøring af endnu en offshore rig. Igen er det den lokale offshore virksomhed, Safe Ocean Service, som har formået at trække en rig fra Singapore-selskabet Teras Offshore til havnen. Teras Offshore har allerede riggen "Atlantic Esbjerg" liggende i Hirtshals Havn.

 
17. februar 2016
Endnu mens Hirtshals Havn henlå i morgenens vintermørke og flåden af fiskefartøjer var på vej på havet, anløb det første af CLdN's fartøjer tirsdag den 16. februar for første gang havnen. CLdN's M/V "Celandine" ankom fra Zeebrugge i henhold til sejlplanen.

 
4. februar 2016
I midten af februar starter det Luxembourg-baserede rederi CLdN (Compagnie Luxembourgeoise de Navigation) en ny rute mellem Zeebrugge i Belgien og Hirtshals Havn. Ved anløb af Hirtshals Havn etablerer CLdN en direkte forbindelse mellem Nordjylland og Zeebrugge, og i parallelle samarbejder med Color Line, Fjord Line og Smyril Line, skaber rederiet desuden forbindelse mellem hele Norge, Nordatlanten og Zeebrugge.

 
15. januar 2016
I december 2015 blev der etableret en 16 meter lang og 4 meter høj snebro ved Hirtshals Transport Center. Et tiltag der gør det sikkerhedsmæssigt forsvarligt for lastbilchaufførerne at fjerne sne og is fra lastbilernes tag. Dermed er Hirtshals Transport Center med til at sikre en forsvarlig transport samt et godt arbejdsmiljø for lastbilchaufførerne.

 
8. januar 2016
Fiskeriet har haft nedadgående tendenser i flere år, men nu har Hirtshals Fiskeauktion for andet år i træk haft en positiv udvikling i fiskeriet. Dette skyldes primært en længe ventet stigning af fiskepriserne, som også ser ud til at fortsætte i 2016. Dermed forventer Hirtshals Fiskeauktion også en fremgang i fiskeriet i det nye år.