Sejlskibe pryder Hirtshals Havn


18 sejlskibe er i disse dage samlet i Hirtshals op til starten af den venskabelig kapsejlads over Skagerrak for gamle sejlskibe fra Norge og Danmark - Nordisk Sejlads.

Erhvervshavnen i Hirtshals er til dagligt præget af travlhed hos servicevirksomheder, rederier og i fiskeriet, men i nogle dage emmer Vesthavnen af en helt anderledes ro. Vesthavnen er indtaget af 18 gamle sejlskibe, der er samlet for at gøre klar til at deltage i Nordisk Sejlads, der i år har start i Hirtshals, hvorfra turen går via Grimstad til målet i Tromøysund i Norge den 9. juli 2015.

De gamle træskibe ligger i Vesthavnen i Hirtshals fra fredag den 3. juli 2015 til søndag 5. juli 2015, og over de tre dage, hvor sejlskibene ligger havnen, er der et flot program med aktiviteter på havnen og i byen, der vil komme til at emme af liv og hygge.Hirtshals Havns koordinator på arrangementet vicedirektør Karin Eilers siger i forbindelse arrangementets start:
- Vores involvering i Nordisk Sejlads er naturligvis en helt særlig mulighed for at sætte Hirtshals Havn på landkortet og skabe synlighed omkring havnen, både som erhvervshavn og som en del af det nordjyske samfund. Når vi sætter kræfter ind på afviklingen af Nordisk Sejlads, så er det naturligvis fordi, vi er bevidste om vores forpligtelse overfor det samfund, vi er en del af, og dermed understrege samhørigheden mellem by og havn.

Vicedirektør Karin Eilers fortsætter:
- Dertil kommer, at det giver en masse mennesker en enestående oplevelse, når vores havn er prydet af sejlskibe i flere dage. Samtidig har det selvfølgelig også været spændende og lærerigt at deltage i Hirtshals Turistforenings planlægning af arrangementet, og indgå i samarbejdet med turistforeningen og Hjørring Kommune.I løbet af de tre dage er der masser af aktiviteter, og der vil blandt andet være mulighed for at komme ombord på sejlskibene og få en snak med besætningerne. Der vil også være musik i byen, og lørdag holdes den traditionsrige turistfiskeauktion i FiskeTerminal Hirtshals på Norgeskajen.

De tre dage med sejlskibene i Hirtshals Havn rundes af med, at starten på årets Nordisk Sejlads går ud for Hirtshals Havn søndag den 5. juli 2015 kl. 10.15, hvor Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt skyder kapsejladsen i gang.