Hirtshals sætter sig igen på landkortet


Hirtshals Fiskefestival bliver afholdt første weekend i august, og dette år er ingen undtagelse. Fra torsdag den 30. juli 2015 til lørdag den 1. august 2015 kan man få masser af oplevelser og læring om fisk og fisken som spise. I år bliver der tilmed også afholdt Local Cooking, hvor otte toprestauranter i Nordjylland dyster om at lave den bedste ret med udgangspunkt i havtaske og lokalområdets råvarer.Som en af Danmarks førende havne i den danske konsumfiskesektor, kan Hirtshals betragtes som fiskeriets hovedstad. Det bliver især synligt under Hirtshals Fiskefestival, hvor fisk er på dagsorden lige fra båd til bord. Spisefisk, der landes i Hirtshals, kommer direkte ind på Hirtshals Fiskeauktion i en ubrudt kølekæde. Det betyder, at fisken fra Hirtshals er frisk, og dermed et godt udgangspunkt for middagsretter på restauranter og middagsborde over hele Europa.Formand for Foreningen Hirtshals Fiskefestival, Jens Kirketerp Jensen, udtaler:
- Fisk er en sund spise, og derfor bruger vi gennem festivalen en del ressourcer på at promovere fisk over for vores danske og udenlandske gæster, hvor det er vores hensigt at få flere til at spise fisk. På Hirtshals Fiskefestival er der er rig mulighed for at lære om fisken på fisketorvet, få tilberedningstips og besøge fiskeboder med smagsprøver fra fiskevirksomheder i Nordjylland.

Det er i år muligt at følge med i konkurrence Local Cooking, hvor otte toprestauranter skal give hvert deres bud på en hovedret med havtaske. Restauranterne bliver ud over smag og udseende bedømt på deres præsentation af retten og fortælling omkring råvarerne og deres oprindelse. Alle deltagende kokke vil efterfølgende servere retterne på deres restauranter, så alle gæster får mulighed for at smage de lokale kreationer.Jens Kirketerp Jensen afslutter:
- Samarbejdet mellem den nationale satsning Local Cooking og Hirtshals Fiskefestival er et vigtigt skridt i arbejdet med at synliggøre Hirtshals' unikke fødevareressource; nemlig fisken.


Læs hele programmet for Hirtshals Fiskefestival her.