Danmarks største VPI-anlæg står nu i Hirtshals


Torsdag den 30. april 2015 ankom Danmarks største VPI-anlæg (vakuumimprægneringsanlæg) til Hirtshals-Skagen El-Motorservice ApS i Hirtshals. Glæden var stor hos direktør Flemming Schaltz, da han modtog det længe ventet VPI-anlæg fra Norge.Udover at Hirtshals nu rummer Danmarks største VPI-anlæg, så findes der også kun tre VPI-anlæg i Danmark. Det betyder, at Hirtshals-Skagen El-Motorservice ApS snart kan tilbyde noget ekstraordinært til sine kunder. I den forbindelse siger direktør Flemming Schaltz:
- Vi er meget stolte af, at vi snart kan tilbyde vakuumimprægnering i Hirtshals. Vi har bygget nyt værksted med stor løftekapacitet, og i den kommende tid skal vi have renoveret og installeret vores nyindkøbte VPI-anlæg. Når denne proces er overstået, kan vi tilbyde lakering af enheder med en diameter på op til 2,5 meter samt en højde på op til 3,6 meter, hvilket vil være særdeles attraktivt for offshore- og vindmølleindustrien.VPI-lakering foregår ved, at en motor/generatorvikling sænkes ned i VPI-anlægget i et lakbad, hvorefter luften suges ud med vakuum. Anlægget påføres efterfølgende overtryk, og lakken presses ind i viklerne. Denne form for lakering er yderst effektiv til at sikre, at lakken kommer ind i alle viklinger. Dermed forlænger det levetid og isoleringsegenskaber på enhederne.

Direktør Flemming Schaltz forventer, at det store VPI-anlæg vil tiltrække nye kunder, specielt inden for offshore-og vindmøller, da disse industrier forlanger vakuumimprægneringsprocessen. Og med Danmarks største VPI-anlæg ser fremtiden lys og spændende ud for Hirtshals-Skagen El-Motorservice ApS.