"Sigurd Espersens Vej" til Hirtshals Havn åbnet


Ved at slippe 2.000 balloner fri markerede borgmester Arne Boelt, Hjørring Kommune, og bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen, Hirtshals Havn, åbningen af indfaldsvejen til Østhavnen i Hirtshals.

Mere end 1.000 mennesker havde lørdag den 27. juni 2015 fundet vej til østhavnen for at deltage i festlighederne i forbindelse med indvielsen af indfaldsvejen, der nu forbinder Østhavnen i Hirtshals direkte med Hirtshals Transport Center og motorvej E39.Åbningen af indfaldsvejen markerer endnu et skridt i den udvikling, der i disse år kendetegner Hirtshals, og som vil gøre Hirtshals til et logistikcenter, hvor vej-, bane- og søtransport kobles sammen. Indfaldsvejen er en ny og effektiv adgang til NordsøTerminalen og Østhavnen, og medvirker dermed til at sikre en endnu mere effektiv trafikafvikling omkring Hirtshals Havn.

Åbningen af indfaldsvejen blev markeret ved taler af Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt og bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen, Hirtshals Havn, der begge lagde vægt på vejens betydning for den fortsatte udvikling af Hirtshals Havn som et logistikknudepunkt i Skandinavien. Hjørring Kommunes investering i vejen til havneområdet er blevet båret igennem af såvel en væsentlig politisk indsats, som et betydeligt arbejde på embedsmandsniveau. Resultatet af anstrengelserne er en smuk vej, der opfylder havnens behov, og tilfredsstiller miljøkravene til vejanlægget.Den nye vej har fået navnet "Sigurd Espersens Vej" efter grundlæggeren af Skagerak Fiskeeksport, der tillige er et ikon i den historiske udvikling af Hirtshals Havn. Navngivningen blev foretaget af Iver Espersen, administrerende direktør hos Skagerak Fiskeeksport og søn af grundlæggeren, og hans barnebarn, Frederik. Ved afsløringen af navnet betegnede den altid visionære Iver Espersen vejen som den nye livsnerve til havnen.

"Sigurd Espersens Vej" er en tresporet vej med en længde på 1,4 kilometer, der forløber mellem E39 ved Hirtshals Transport Center og den østlige afslutning af Willemoesvej. Vejen vil, i forbindelse med færdiggørelsen af landudvidelsen øst for det nuværende havneområde, blive forlænget direkte til de nye erhvervsarealer og check in ved færgerederierne Fjord Line og Smyril Line.