Stigende interesse for service på reden ved Hirtshals Havn


Et nyt marked er ved åbne sig uden for Hirtshals Havn i form af servicering af skibe på reden - det vil sige skibe der ankrer op uden for havnen for at blive serviceret af virksomheden fra havnen.

I juni måned skulle coasteren M/S "Siegfried Lehmann" blandt andet have en reparatør ombord for at få foretaget en efterjustering efter et værftsophold. Reparatøren blev sendt fra Odense til Hirtshals, og herfra sejlet ud til skibet, da det passerede havnen.Direktør og skipper Mikael Jensen fra Sea Service Express, der sejlede reparatøren til M/S "Siegfried Lehmann" siger:
- Vi kan se, at interessen for servicering af skibe ud fra Hirtshals Havn er stigende, og det passer os fint, da vi er forholdsvis nye i markedet. Hirtshals ligger jo lige for, når vi snakker servicering af skibe på reden. Skibene har en minimum afvigelse fra sejlruten nord om Danmark, og dermed kan vi servicere skibene uden unødvendig spild af tid og dermed udgifter.Virksomhederne på Hirtshals Havn er kendt med at servicere fragtskibe, og klarer således besætningsskift, proviantering og reparationer med videre. Der kommer hele tiden nye virksomheder som samarbejdspartnere til den maritime klynge på Hirtshals Havn, og dermed vil der kunne ydes et endnu bredere udbud af services.

Foruden den korte afstand til skibene, så ligger Hirtshals Havn i kort afstand fra lufthavnene i Sindal og Aalborg, og har motorvej E39 lige til havnen, hvilket samlet set gør det nemt og effektivt at foretage besætningsskift uden for Hirtshals Havn.