Årets Sild 2014


Alt er nu ved at være klar til, at arrangementet "Årets sild 2014" kan folde sig ud fredag den 9. maj 2014 i Nordsøens flotte og unikke rammer i Hirtshals.

Lige op til "Årets sild 2014" på fredag udtaler hovedmanden bag arrangementet kok på Nordsøen i Hirtshals Ole Kjærsgaard Nielsen:
- Vi ser særligt spændt frem til dette års "Årets sild", fordi vi har et spændende felt af marinører, hvor der både er kendte ansigter og helt nye kokke, som ikke har deltaget tidligere. Vi ved, at vi har med dygtige kokke at gøre, og at de har arbejdet seriøst med opgaven op til kåringen skal ske på fredag, så der er nok ingen tvivl om, at vi får en knivskarp konkurrence lige som i 2013.

  • Restaurant Snerlen, Frederikshavn
  • Skagen Fiskerestaurant, Skagen
  • Restaurant Lilleheden, Hirtshals
  • Restaurant Villa Vest, Lønstrup
  • Restaurant Løkken Badehotel, Løkken


Ole Kjærsgaard fortsætter:
- Vi gør desuden det i år, at vi for første gang i de 24 år, vi har afviklet "Årets sild", åbner for at personer, der interesserer sig for sild, eller som bare gerne kan tænke sig at være med til at kåre "Årets sild 2014" - kald det bare indflydelse - kan deltage i arrangementet på Nordsøen. Vi tror, at det vil åbne for nye muligheder for at få silden udbredt som en daglig spise.

Traditionen tro bedømmes sildene ved "Årets sild" af et dommerpanel af kendte personer fra kultur, sport og erhvervslivet. I år består dommerpanelet af:

  • Susanne Heinrich, Vendyssel Teater
  • Peter Schrøder, Vendsyssel Teater
  • Janni Arnt, Fortuna
  • Lars Kragelund, Arcus


Derudover kan gæster, ud over de inviterede, som noget nyt deltage aktivt i kåringen af "Årets sild", og på den måde skal silden som spise have nye ambassadører. Der er kun billetter til 80 privatpersoner, der vil påvirke kåringen af årets sild, og billetter kan købes på Nordsøen for 195 kr. stykket inkl. entré og frokost.

Igen i år har ungdommen også en rolle i arrangementet, idet elever fra Horne Efterskoles Gastro linie deltager som både medhjælpere underafviklingen af dagen på Nordsøen og som deltagere i kåringen med sin egen stemme.

"Årets sild" er en gammeldags modnet sild, der produceres af Kattegat Seafood, og sættes i handlen i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival den første weekend i august.

For yderligere information kan Ole Kjærsgaard Nielsen, Nordsøen, kontaktes på telefon 51 51 41 88.