Over 62 mio. kr. er ny omsætningsrekord på Hirtshals Havn


Hirtshals Havn har i regnskabsåret 2012 realiseret en samlet omsætning på 62,4 mio. kr., og dermed sætter havnen på Jyllands skulder driftsmæssig omsætningsrekord, og slår samtidig den hidtidige rekord fra 2006 med 1,7 mio. kr. Havnen fik i 2012 et regnskabsresultat på 4,0 mio. kr.

2012-regnskabet betegnes af Hirtshals Havn som absolut tilfredsstillende, og havnens regnskabsresultat har i 2012 også overgået forventningerne. Resultatet er realiseret gennem en ren organisk vækst i aktiviteterne på havnen, og et forventet større vækstspring bliver således først realiseret i 2013 og 2014.

Stadig flere virksomheder etablerer sig på Hirtshals Havn, og i 2012 har blandt andet en råstofvirksomhed opstartet aktiviteter på havnen, og har dermed valgt at udnytte havnens unikke geografiske placering som grundlag for markedet i Nordjylland.Fiskeriaktiviteterne på Hirtshals Havn har i regnskabsåret haft en størrelse, som betyder, at værdien af den landede fisk i 2012 gør havnen til Danmarks andenstørste konsumhavn.

Trafikaktiviteterne på havnen har over 2012 fremvist en positiv udvikling, og således satte havnen rekord på alle forretningssegmenterne i færgetrafikken; overførsel af lastbiler samt overførsel af personbiler og passagerer. Yderligere tangerede den samlede godstrafik over havnen i 2012 den hidtidige rekord fra 2006 på 1,5 mio. tons, og dermed fremviste godstrafikken også fremgang for fjerde år i træk.


Det nyeste forretningsområde på Hirtshals Havn er offshoresektoren, og hen over sommeren havde de offshore relaterede servicevirksomheder i Hirtshals den anden borerig til renovering og levetidsforlængelse i havnen.

Bestyrelsesformand for Hirtshals Havn advokat Anker Laden-Andersen udtaler i forbindelse med regnskabsaflæggelsen:
- De resultater Hirtshals Havn har opnået i 2012 er udbyttet af et langt sejt træk på vej mod en række mål, som vi skal realisere frem mod 2020. Resultaterne er effekten af et målrettet arbejde hos en lang række aktører, der opererer på havnen, og dermed kan vi nu også se, at vi får afkast af investeringer som vi gennemførte for 10 år siden.


I 2012 har Hirtshals Havn haft fremgang på alle forretningssegmenter, og med dette udgangspunkt kan havnen nu se frem mod nogle spændende år, hvor der er klare forventninger om vækst som effekt af betydelige strategiske initiativer som eksisterende kunder og samarbejdspartnere.

Hirtshals Havn vil i forsommeren offentliggøre sin vision 2020, der vil rumme havnens målsætninger for sin rolle i skandinavisk og nordeuropæisk logistik, fiskeri og maritim service inden for de kommende otte år.


____________________For yderligere kommentarer kan bestyrelsesformand advokat Anker Laden-Andersen kontaktes på telefon 40 63 12 03.