Hirtshals-virksomheder viste deres kunnen på fiskerimessen DanFish 2013


Den 9.-11. oktober deltog Hirtshals Havn sammen med Hirtshals Service Group på Nordeuropas største fiskerimesse, DanFish International, i Aalborg. 24 servicevirksomheder fra Hirtshals var samlet på en stor fællesstand, og gav de besøgende et godt indblik i den brede vifte af serviceydelser, som er at finde i Hirtshals.En af de ny virksomheder i Hirtshals er Hirtshals Yard, som deltog på messen for første gang. Medejer og projektleder ved Hirtshals Yard, Jesper Reinholt, siger:
- DanFish har været rigtig god for os. Der har været en stor interesse omkring Hirtshals Yard og egentlig også større end vi havde forventet. Vi har fået snakket med en masse forskellige mennesker - ikke kun eksisterende kunder, vi har også fået skabt mange nye kontakter, som vi nu skal hjem og arbejde videre med. Projektleder fra Hirtshals Yard, Ove Jensen, supplerer:
- Det, der har været rigtigt interessant, er, at det ikke kun er fiskeriflåden, som har vist interesse for os. Der har også været flere forespørgsler fra bugser- og vagtselskaber. Jo mere vi kan få slæbt til Hirtshals, jo bedre. Vi bruger mange af de andre virksomheder i servicegruppen som underleverandører, så hver gang vi får en ny ordrer, betyder det arbejde for flere virksomheder i Hirtshals.En tilbagevendende aktivitet på Hirtshals-standen var DM i rødspætteflåning, hvor medlemmer fra de forskellige fiskeriforeninger dystede mod hinanden. Konkurrencen blev i år vundet af Strandby Fiskeriforening skarpt forfulgt af Skagen Fiskeriforening på anden pladsen og Hirtshals Fiskeriforening på tredje pladsen.