Hirtshals-firmaet Safe Ocean Service oplever succes indenfor offshore-sektoren


Safe Ocean Service er et forholdsvis nyt firma, der så dagens lys i marts 2012. Det Hirtshals-baserede firma er et service- og ingeniørfirma, der arbejder inden for maritim- og offshore-sektoren. Firmaet er i løbet af meget kort tid vokset fra 3  til 12 fastansatte, og man forventer at kommet op på mellem 25-30 fastansatte i løbet af 2013.

Safe Ocean Service sender folk ud til opgaver på offshore-projekter både som projektledere og som 'hands-on'. Firmaet har efterhånden haft opgaver for flere af de store spillere inden for den danske og norske offshore-sektor, såsom Mærsk, Statoil, og Trans Ocean. Safe Ocean Service har ikke eget værksted, men allierer sig typisk med værksteder, som hjælper med at udføre større serviceopgaver. Dette giver firmaet en klar fordel, idet det gør det nemmere for dem at konkurrere på prisen, når de ikke har værkstedsomkostninger.Holdet bag Safe Ocean Service består af de to ejere Thomas Nielsen og Chris Durhuus samt af et hold af maskinmestre, elektrikere, skibsmontører, hydraulikere, elektro- og rigmekanikere. Mandskabet ved Safe Ocean Service er rekrutteret udelukkende i Nordjylland, og på grund af en øget efterspørgsel på sådanne kompetencer er der løbende behov for mere mandskab. Safe Ocean Service er derfor altid på jagt efter arbejdskraft med de ovennævnte kvalifikationer.

Administrerende direktør, Thomas Nielsen, siger:
- Der er et kæmpe behov inden for offshore sektoren i de kommende år, mange rigge skal renoveres, og vi kunne hurtigt se mulighederne i at starte et firma, som kan håndtere disse opgaver. Derudover havde vi allerede kontakt til en masse dygtige håndværkere, der kunne bruges til sådanne projekter. De to ting blev afsættet til vores nye forretning, som siden har vist sig at være både nyskabende og en virksomhed med gode vækstmuligheder flere år frem i tiden.- Kunderne har været der fra dag 1 og vi har oplevet en vækst, der er bedre end vi turde håbe på. Vi er for nyligt blevet godkendt til Achilles, som er en norsk indkøbsgodkendelse til olieindustrien og et krav for at levere arbejde direkte til olieselskaberne, og vi forventer, at det kommer til at have positiv betydning for fremtiden.

Safe Ocean Service har i dag til huse på Hirtshals Transport Center, hvor de i dag sidder fra 2 til 6 mand på kontoret alt efter hvilke typer opgaver firmaet står overfor. Ved siden af Safe Ocean Service driver Thomas Nielsen firmaet Nielsen Marine, som sælger udstyr til skibe. Thomas Nielsen havde derfor allerede gode kontakter i det maritime miljø, hvilket også har givet det nystartede firma en ekstra benefit.2012 har været et rigtig godt år for det nystartede firma og de to ejere forventer, at det kommer til at gå rigtig stærkt de næste par år.På grund at den hurtige udvikling har det allerede været nødvendigt at udvide kontorfaciliteterne 3 gange i løbet af det sidste år.

For mere information se www.safeos.dk.