Hirtshals El-Motorservice nu certificeret til nye opgaver


Hirtshals El-Motorservice ApS er blevet auditeret af engelske Sira Certification med henblik på IECEx certificering efter IEC/EN 60079-19. Dette betyder, at virksomheden må udføre arbejde på blandt andet ATEX-certificeret udstyr efter nævnte standard, som giver retningslinjer for service, reparation og renovering af udstyr, der opererer i eksplosive omgivelser. Det er interessant for en bred vifte af virksomheder - men nok i særdeleshed for offshore, olie- og gasindustrien. 

 

Direktør ved Hirtshals El-Motorservice, Flemming Schaltz, siger:

- Vi er dermed den ene af tre virksomheder i Danmark, der har officiel godkendelse til at foretage servicearbejde på fx ATEX-certificeret udstyr. Det betyder, at vi kan servicere, reparere og renovere udstyr, der ellers kun kan serviceres på producentens egen fabrik. Det er utrolig relevant for vores kunder, at eventuelle reparationer kan laves hurtigt, lokalt og efter forskrifterne - og det behov har vi nu mulighed for at imødekomme.
 

- Virksomhedens ansatte har gennemgået flere kurser fx udarbejdet af norske Trainor AS, og har gennemført adskillige tests, som alle har vist, at Hirtshals El-Motorservice ApS har nogle yderst dygtige medarbejdere. Der var stor ros fra engelske Sira Certification, som i sidste instans har eksamineret vores medarbejdere. Væksthus Nordjylland har været en rigtig god sparringspartner i hele forløbet - ligesom vi i processen omkring kvalitetsstyring haft stor hjælp fra konsulent Claus Kærgaard fra Cue Management.

 

 

Hirtshals El-Motorservice har mange års erfaring inden for el- og elektromekanik, og arbejder med reparation, renovering og salg af alt fra generatorer og elmotorer til navigationsinstrumenter og skibsinstallationer. Arbejdet foregår både på eget værksted og ude hos kunderne. Virksomhedens placering på Hirtshals Havn giver den et godt udgangspunkt for at nå ud til kunderne i den maritime sektor samt offshore sektoren.