Grundfos har udvidet teststation på Hirtshals Havn


Grundfos har siden 2011 haft en teststation til saltvandspumper placeret på Hirtshals Havn. Teststationen anvendes til test i forbindelse med udvikling af saltvandspumper, og det høje saltindholdet i Skagerrak giver de hårdeste - og dermed de bedste - betingelser for en test af pumperne.

Efter mindre end to år med en placering af teststationen på Tværmolen på Hirtshals Havn, har Grundfos fået behov for at udvide stationen, så det er muligt at teste større og kraftigere saltvandspumper. Det var ikke muligt at opfylde alle behovene på den hidtidige placering, og derfor har Grundfos og Hirtshals Havn valgt en ny placering til teststationen på Brokajen. Den nye placering opfylder Grundfos' behov for tilgængelighed, elektricitetsforsyning og adgang til havvand.Teknisk chef Peter Ydesen siger i forbindelse med flytningen af teststationen:
- For Hirtshals Havn er det en spændende aktivitet at have på havneområdet, og udvidelsen af teststationen har givet os nogle udfordringer som vi har arbejdet sammen med Grundfos om at finde løsninger på. Så selv om det har været en anderledes opgave, så har det alligevel ikke været anderledes end andre opgaver, hvor vi søger at finde løsninger sammen med vores samarbejdspartnere.