Hirtshals Havn er vært ved stor LNG-Konference


Den 16.-17. januar 2012 skal Hirtshals Havn være vært ved en international konference og workshop omkring LNG (flydende naturgas). Konferencen er baseret på et EU-projekt, der hedder 'North European LNG Infrastruktur Project' og omhandler resultaterne af en undersøgelse omkring mulighederne for etablering af et net af LNG-terminaler og anbefalingerne til disse.

Krav om langt mindre forurening og lavere CO2-udledninger fra skibsfarten fra 2015 har sat skub i byggeriet af skibe, der sejler på LNG. Hirtshals Havn har allerede indgået en intentionsaftale med det norske gasselskab Gasnor om opførelse af en LNG-terminal i Hirtshals. En LNG-terminal vil gøre det muligt for rederiet Fjord Line og andre rederier i fremtiden at få tanket LNG ved anløb i havnen.På Hirtshals Havn er der glæde over værtsrollen, administrerende direktør, Jens K. Jensen, siger:
- Hirtshals Havn ligger tæt ved nogle af Europas travleste sejlruter, og derfor er det oplagt, at der i havnen i fremtiden kan tilbydes LNG-bunkring på linje med bunkring af olie. Havnen har en stærk samarbejdspartner i Gasnor, der også tager afsæt i de strategiske muligheder, som Hirtshals Havns geografi tilbyder. Derfor ser vi positivt på den fremtidige udvikling i LNG-området. Yderligere giver deltagelsen i LNG-infrastruktur-projektet mulighed for at være med helt i front på alle aspekter af udviklingen.

- Vi til altid fokus på fremtidens krav og muligheder, og det betyder, at vi hele tiden arbejder fremadrettet for at kunne tilfredsstille både de behov vores nuværende og kommende samarbejdspartnere har i dag og i fremtiden. For at Hirtshals Havn er en attraktiv samarbejdspartner skal vi hele tiden se de realistiske muligheder vi har for udvikling og vækst - i dette tilfælde inden for LNG-området.Formålet med projektet og konferencen er at få opsat nogle anbefalinger for etablering af en maritim LNG-infrastruktur i områderne omkring Østersøen, Nordsøen og Den Engelske Kanal. Målgruppen for konferencen er skibsoperatører, rederier, havne, LNG-udbydere, skibs- og værftsindustrien, myndighederne og politiske beslutningstagere, EU og IMO (International Maritime Organisation). LNG-konferencen i Hirtshals er en af tre konferencer, der afholdes omkring emnet. De andre konferencer har været afholdt på Zeebrugge Havn og Świnoujście Havn.