Hirtshals fortsætter som værftsby


To tidligere medarbejdere ved Wärtsila og en gruppe af lokale investorer er gået sammen om at overtage værftsaktiviteterne i Hirtshals og har nu stiftet selskabet Hirtshals Yard. Den nye virksomhed har overtaget flydedokken og ca. 1.000 m2 værksted, og allerede fra start af ligger virksomheden inde med det, som på beskedent nordjysk kan betegnes som en 'pæn ordrebog'.

Den daglige ledelse af Hirtshals Yard vil komme til at bestå af Rasmus Brohus, der får titlen som administrerende direktør, og Jesper Reinholt, der får titlen som projektleder. Både Rasmus og Jesper uddannede maskinmestre og har flere års erfaring med tilsynsopgaver på værfter i både Danmark og udlandet. Sammen udgør de den daglige ledelse af virksomheden. De to driftige herrers initiativ betyder, at 20 arbejdspladser ved værftet og et tilsvarende antal arbejdspladser ved underleverandører vil være sikret.Hirtshals Havn har over de sidste par år markeret sig som en betydelig spiller på offshore-markedet, og det passer optimalt ind i planerne for Hirtshals Yard. Det nye værft ligger geografisk perfekt for det norske marked og hele offshore-sektoren, og virksomheden forventer at hente kunder primært fra Danmark, Norge, Sverige, England, Skotland, Irland, Færøerne og Shetlandsøerne.

Rasmus Brohus og Jesper Reinholt siger om Hirtshals Yard:
- Med en stab af dygtige og erfarne smede, skibsbyggere og specialiserede mekanikere samt en række håndplukkede underleverandører tilbyder vi alt indenfor skibsreparation og traditionel værftsdrift, og vi forventer typisk at løse opgaver på mellemstore pelagiske fiskebåde, offshore-fartøjer, slæbebåde samt landbaseret smedearbejde og mekanisk arbejde. Med Nordsø-Katedralen er vi i stand til at reparere og male under optimale og ordnede forhold uafhængigt af vejr og vind.På Hirtshals Havn møder nyheden om den nye virksomhed stor begejstring. Administrerende direktør, Jens K. Jensen, siger:
- Vi har naturligvis fulgt forhandlingerne, og har drøftet mulighederne med Hirtshals Yard, og det giver kun Hirtshals Havn en kraftig tro på, at den nye virksomhed har en væsentlig og aktiv rolle at spille i fremtidens skandinaviske maritime servicesektor. Hirtshals Yard viser en dynamik og samarbejdsvilje, der er bemærkelsesværdig, og det tegner rigtig positivt. Med Hirtshals Yard får Hirtshals en endnu tydeligere styrke position i Skandinavien, og initiativet og geografien giver udviklingsmuligheder.

Rasmus Brohus og Jesper Reinholt har i længere tid forhandlet med Wärtsilä om at fortsætte virksomhedens værftsdel i Hirtshals, og de to har under vejs i processen oplevet stor opbakning og velvilje både fra Hirtshals Havn, Hjørring Kommune, lokale virksomheder og Wärtsilä.Der er mulighed for at lære mere omkring den nye virksomhed og dens services, når Hirtshals Yard sammen med Hirtshals Service Group udstiller på den internationale fiskerimesse NorFishing i Trondheim, Norge, den 14.17. august 2012.

For yderligere information, kontakt venligst
administrerende direktør Rasmus Brohus, tlf. +45 2337 4758 - rbr@hirtshalsyard.dk  
eller projektleder Jesper Reinholt, tlf. +45 5115 7285 - jre@hirtshalsyard.dk