Endnu et fiskemodtag i Norge satser på Hirtshals Fiskeauktion


Endnu et fiskemodtag har set muligheder i at levere fisk til Hirtshals Fiskeauktion. Denne gang er det Fiskelaget AS Mandal som har indledt et samarbejde med Hirtshals Fiskeauktion og Fiskernes Fiskesortering. Siden opstarten i foråret har Hirtshals Fiskeauktion fået leveret fisk fra Mandal 1-2 gange om ugen.

Fisken bliver modtaget, sorteret og pakket af Fiskelaget AS Mandal, hvorefter den bliver transporteret til Kristiansand og herfra videre med Color Lines Superspeed færge til Hirtshals, hvor Fiskernes Fiskersortering står klar til at modtage fisken, som herefter bliver solgt på Hirtshals Fiskeauktion. Det nye samarbejde giver de norske fiskere en enestående chance for at få del i de høje danske auktionspriser.



Espen Pedersen fra Fiskelaget AS Mandal siger om det nye samarbejde:
- Her på Fiskelaget AS Mandal er vi rigtig godt tilfredse med Hirtshals Fiskeauktion og transporten af fisk og kasser med Vendelbo Spedition. Når fisken kommer på auktion i Hirtshals er der flere købere tilstede end i Norge og Sverige. Dette resulterer i bedre priser for større volumen. I Norge og Sverige betaler vi gode priser for mindre kvantum, men ved større kvantum er auktionen normalt en bedre salgskanal for fisken.

Fiskelaget AS Mandal har en del mindre fiskebåde, som dagligt leverer fisk til fiskemodtaget, kvantummet varierer derfor en del i løbet af året. Vi tager årligt imod ca. 600-1000 tons. Af det er ca. 75 % rejer og 25 % fisk. Vi håber, at gode priser på Hirtshals Fiskeauktion vil lokke flere fiskere til, så vi får større volumen. Vi bygger nyt fiskemodtag i Mandal, som er klart i slutningen af september i år, og det vil give os større kapacitet til både fisk og rejer.



Udover samarbejdet med Fiskemodtaget Mandal har Hirtshals Fiskeauktion i forvejen et godt samarbejde med fiskemodtaget K-Fisk på Karmøy i Norge. K-Fisk leverer norsk fisk til auktionen i Hirtshals flere gange ugentligt. Stor efterspørgsel har medført mangel på fisk i Hirtshals, og derfor har de mange opkøbere på Hirtshals Fiskeauktion taget godt imod den norske fisk.

Det nye samarbejde mellem Hirtshals Fiskeauktion og Fiskelaget Mandal i Norge er med til endnu en gang at understrege Hirtshals Havns betydning som fiskehavn i både Danmark og Norden. Hirtshals Fiskeauktion er en af Danmarks største fiskeauktioner, og auktionen omsætter årligt fisk for op mod 150 mio. danske kroner.