Borerig i Hirtshals er en gevinst for Nordjylland


Hirtshals Havn tog i forsommeren 2011 hul på et nyt forretningsområde; offshore, da boreriggen "Maersk Guardian" kom til Hirtshals for en større renovering og levetidsforlængelse. Boreriggens ophold skabte meget synlig aktivitet både på havnen og i lokalområdet. De økonomiske, beskæftigelses- og skattemæssige effekter, som "Maersk Guardians" renovering havde for Region Nordjylland, er netop blevet præsenteret af Hirtshals Havn.

Arbejdet på og omkring riggen under dens 94 dages ophold i Hirtshals dannede grundlag for mere end 250 arbejdspladser og en indkomstskabelse på 37,5 mio. kr. i Region Nordjylland. Ligeledes har de rig-relaterede renoveringsaktiviteter skabt en produktionsværdi (omsætning) blandt virksomheder i Region Nordjylland på 171 mio. kr.. Endelig gav aktiviteterne en mer-skatteindtægt til kommunerne i Region Nordjylland på knap 11 mio. kr.

Bestyrelsesformand, Anker Laden-Andersen, udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen:
- Vores mål med denne undersøgelse er at synliggøre betydningen af renoveringen af "Maersk Guardian" i Hirtshals Havn, både lokalt og regionalt. Undersøgelsen skal desuden sætte fokus på offshore-aktiviteternes betydning, ikke kun for lokalområdet, men for hele Nordjylland. Det er vores forventning, at vi på sigt kan være med til at drive en udvikling, der vil skabe et samlet Nordjylland i offshore-sektoren.

- Hirtshals Havn har en unik geografisk placering i forhold til blandt andet Nordsøen, der sammen med en god infrastruktur og en bred vifte af kompetencer hos virksomheder på og omkring havnen, er med at befæste havnens position som base for renovering af borerigge i Nordeuropa. Vi forventer, at offshore aktiviteterne vil vokse som et nyt forretningsområde, og i samarbejde med virksomhederne på og omkring havnen og i Nordjylland vil vi gøre vores til at udvikle og styrke offshore-aktiviteterne over de kommende år.

Undersøgelsen om "Maersk Guardians" betydning er udarbejdet i et samarbejde mellem Syddansk Universitet, Gemba Seafood Consulting og Hirtshals Havn. Yderligere information omkring undersøgelsen kan fås hos Hirtshals Havns marketingskoordinator,
Ditte Gerstrøm Sørensen på tlf. 96 56 50 08 eller på mail d.sorensen@hirtshalshavn.dk.