Årets sild 2012 med smag af høj blå himmel


Fredag den 11. maj blev "Årets sild 2012" kåret på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, og dette års vinder blev Eivind Jensen fra Restaurant Lilleheden i Hirtshals. Øvrige deltagere bestod af Snerlen i Strandby, Brøndums i Skagen, Fiskehallen i Thyborøn, Under Broen i Hvide Sande, og Hotel Hanstholm i Hanstholm.Marinaden er til "Årets Sild er lavet af blandt andet havtorn og honning, og Eivind Jensen siger om silden:
- Det handler om at have omsorg for silden og lade sig inspirere af de ingredienser vi har omkring os. Vi lavede fire marinader, som vi smagte op mod hinanden, og den der blev kåret som årets vinder, synes vi allerede havde vinderchancer - og det viste sig at være rigtigt. Silden er inspireret af det nordiske køkken, der i disse år går sin sejrsgang verden over.

Kattegat Seafood, som har base i Hirtshals og blandt andet er kendt fra kvalitetsproduktet "Hirtshals Sild", går nu i gang med at planlægge produktionen af silden. Der vil ikke blive gået på kompromis med hverken råvarer eller smagsoplevelse, og derfor går der nogle måneder før silden kommer på markedet. Silden kan som et af de første steder smages på Hirtshals Fiskefestival den 2. - 4. august, og "Årets sild" 2012 vil endvidere bliver markedsført i blandt andet Irma."Årets sild" 2012 blev kåret af et bredt dommerpanel bestående af livsstilsekspert Niels Folmann fra "Kender du typen", Emma Holst, som spiller Martine i julekalenderen fra Børglum Kloster "Ludvig og Julemanden", varechef Ole Jessen fra Irma, skuespiller Susannes Heinrich og direktør på Nordsøen i Hirtshals, Karl Henrik Laursen.

Overdommer var auktionsmester Karsten Pedersen fra Hirtshals Fiskeauktion:
- Det er et bredt dommerpanel, der er sat sammen for at udpege "Årets sild, og det er naturligvis på alle måder spændende, at der blandt dommerne er alle typer af sildespisere, for dermed kommer "Årets Sild" også til at ramme rigtigt i markedet, og det er vigtigt.Efter dommernes votering og kåringen af "Årets sild" 2012 beskrev livsstilsekspert Niels Folmann "Årets sild" med billeder af sommer, sol og ternede duge. Det er en rigtig sommersild, der passer til både sildebordet og de nyopgravede kartofler.