Nyt trailerværksted ved Hirtshals Transport Center


Hirtshals Transport Center er i gang med opførelsen af en ny bygning på 1.050 m2, som skal indeholde et trailerværksted. Værkstedshallen forventes at stå klar i maj måned, og bygningen er allerede lejet ud til virksomheden "Agathon on spot", som udfører reparation af lastbiler og løstrailere.Bygningen kommer til at indeholde et værksted med fire baner til reparation og syning af lastbiler og løstrailere - banerne får en længde på 32 meter, hvilket muliggør servicering og syning af modulvogntog. Derudover bliver der også en bane til syning af personbiler. Hjørring Synshal har lejet den ene lastbilbane og banen til personbiler, og vil fremover have sit daglige virke i Hirtshals i den nye værkstedshal.Ejer af virksomheden, Bent Agathon Leifsgaard, siger:
- "Agathon on spot" vil til at starte med beskæftige 8 mand, og vi udfører al form for syn, service og reparation af løstrailere og kølemaskiner. Vi har fået en aftale med både Color Line og Smyril Blue Water Shipping om vedligehold af de to virksomheders trailerpark, der skal tjekkes og synes regelmæssigt. Derudover har vi aftaler i hus med DSV, TIP Trailer Rental, LT Rental, Euro Leasing, PEMA, Vendelbo Spedition, Schmitz Cargobull og DHL."Agathon on spot" er åbent for alle, og det nye trailerværksted vil være at finde lige nord for Hirtshals Transport Center, på den modsatte side af vejen og kun 100 meter fra E39. Transportcentret inddrager her et areal på knap 8.000 m2, som udover den nye bygning skal bruges til p-pladser og køreareal.

Hirtshals Havn er en af Danmarks største færgehavne, og årligt ruller der omkring 1,3 millioner tons gods over kajen, ligesom der er væsentlig trafik til fiskeindustrien. Der er derfor et stort flow af lastbiler og trailere over Hirtshals Transport Center, hvilket gør stedet til en perfekt placering for "Agathon on spot". Virksomheden kommer dermed til at indgå i det One Stop Shopping-koncept som gør Hirtshals Transport Centers til en del af det samlede logistiktilbud i Hirtshals.