Nyhedsarkiv - 2011


22. december 2011
I foråret 2012 bliver Hirtshals Havn centrum for renovering af endnu en borerig. Tidligere på året blev boreriggen 'Mærsk Guardian' renoveret i Hirtshals Havn, og det er søsterriggen 'Mærsk Giant' som nu også har meldt sin ankomst i Hirtshals. Hirtshals Havn har dermed slået sin position, som en væsentlig spiller på offshore markedet, fast.

  

14. december 2011
Tirsdag den 13. december 2011 var der rejsegilde på rederiet Fjord Lines nye terminalbygning på Hirtshals Havn. Den nye terminalbygning er beliggende på Nordsøterminal, hvor Fjord Line og Smyril Line har deres anløb med færgerne M/S "Bergensfjord" og M/S "Norröna". Bygningen forventes at stå klar i foråret omkring april/maj.

  

7. december 2011
Tirsdag den 22. november havde Hirtshals Havn traditionen tro inviteret til "Havnedag for alle" på Nordsøen i Hirtshals. På mødet blev der informeret om den udvikling der er i gang, og som i langt højere grad end tidligere definerer Hirtshals Havn, som en erhvervsudviklere og ikke kun som et stykke infrastruktur.

  

30. november 2011
Et af fiskefartøjerne i Hirtshals har oplevet stor succes med at ændre sin fangstmetode af mørksej. HG 236 "Milton" er begyndt at pilke mørksej sideløbende med det almindelige trawlfiskeri. Udbyttet på en sej som er fanget ved hjælp af trawl er 43-44 %, mens udbyttet af en sej fanget ved pilkning er omkring 50-53 %. Selvom det er den samme fisk, så får man derfor mere ud af fisken, som er fanget med pilk.

  

15. november 2011
Onsdag den 9. november 2011 blev der afholdt generalforsamling i Foreningen Hirtshals Fiskefestival. Igen i år kom fiskefestivalen ud med et lille overskud, som vil blive investeret i udviklingen af festivalens fremtidige aktiviteter. En væsentlig faktor for det gode resultat kan tillægges udvidelse af arrangementet med en dag, og det fine vejr fredag og lørdag.

  

20. oktober 2011

 - Virksomhederne på Hirtshals-standen har fået en række gode kontakter, og vi har flere opgaver med hjem, som vi skal regne på så hurtigt som muligt. Jeg vil ikke sætte tal på, men det ser godt ud og det vi har med hjem ligger over det vi havde forventet.

Sådan lyder bedømmelsen fra formand for Hirtshals ServiceGroup Per Christensen efter fiskerimessen Danfish 2011 i Aalborg den 12. - 14. oktober, som ham samlet betegner som tilfredsstillende.

  

11. oktober 2011
Hirtshals Havn udstiller sammen med Hirtshals Service Group og 23 af dens medlemmer på Nordeuropas største fiskerimesse, DanFish International, i Aalborg den 12.-14. oktober 2011. Hirtshals-standen kommer til at repræsentere et stort udbud af forskellige erhvervsvirksomheder, og der vil være rig mulighed for at få en uformel snak, hvad end det drejer sig om ren nysgerrighed, konkrete projekter eller problemløsninger.

  

29. september 2011
Det nye isværk på Industrikajen på Hirtshals Havn er nu taget i brug. Det nye isværk er placeret ved Østbassin 1, hvor alle silde- og makrellandinger foregår. Isværket er specielt indrettet til at levere is til lastbiler i forbindelse med losning og transport af sild og makrel, men derudover kan isværket også levere is til fiskefartøjerne på Hirtshals Havn.

  

13. september 2011
For Hirtshals Havn har første halvår været driftsmæssigt spændende. Der har været fortsat vækst på eksisterende forretningsområder og synlig indtræden på et nyt forretningsområde, nemlig offshore-markedet.

  

9. september 2011
Hirtshals Havn deltog den 6.-8. september på sin første offshore-messe, Offshore Europe, som fandt sted i Aberdeen, Skotland. Havnen deltog på messen sammen med sammenslutningen "Offshore Base Hirtshals", som består af Hirtshals-virksomhederne PBT Technic, Harris Pye Scandinavia, Wärtsilä Danmark, MarineService og Nordrep.

  

25. august 2011
Torsdag den 25. august fik Hirtshals Havn besøg af kongeskibet 'Dannebrog' og kronprinsparret. Besøget er en del af kronprinsparrets sommertogt. Skibet ankom til Hirtshals kl. 10.00, hvor det blev modtaget af mange forventningsfulde tilskuere i alle aldre.

  

24. august 2011
Grundfos har i starten af juli måned oprettet en teststation til afprøvning af saltvandspumper og motorer på Tværmolen på Hirtshals Havn. Teststationen skal bruges til at teste pumpernes og motorernes modstand over for korrosion og tæring.

  

19. august 2011
Onsdag den 17. august havde Hirtshals Havn besøg af transportminister, Hans Christian Schmidt. Havnen havde inviteret ministeren på besøg for at se faciliteterne på havnen og for at få et indblik i en af Danmarks største færgehavne. Besøget inkluderede også indvielsen af et nyt trailerværksted på Hirtshals Transport Center.

  

1. august 2011
Efter et 94 døgn langt renoveringsophold i Hirtshals Havn forlod 'Maersk Guardian' søndag morgen den 31. juli kl. 06.25 havnen. Hele operationen startede kl. 02.30 og varede små fire timer. Til trods for tidspunktet var mange mødt op på havnen for at følge udsejlingen.

  

27. juli 2011
Fredag den 5. august kan man på Hirtshals Fiskefestival få en anderledes og sjov oplevelse, når Hjørring Kommunes borgmester, Arne Boelt, fredag morgen kl. 7.00 overtager rollen som auktionsmester på Hirtshals Fiskeauktion.

  

19. juli 2011
Program for Hirtshals Fiskefestival 2011
Hirtshals Fiskefestival 2011 løber af stablen den 4.-6. august, og nærmer sig derfor med hastige skridt. Programmet for dette års fiskefestival er nu klart, klik ind på hjemmesiden www.hirtshalsfiskefestival.dk for at se, hvad fiskefestivalen byder på af sjove og spændende oplevelser i år.

  

10. juli 2011

Der bliver leveret is på Industrikajen når makrelsæsonen her i 2011 går i gang. Hvide Sande Skibssmedie følger tidsplanen for opførelse af Hirtshals Havns nye isværk ved Østbassin 1, og når værket står færdigt vil losningen af makrel og transporten til den nordjyske forædlingsindustri få et væsentligt effektivitetsløft.

  

17. juni 2011
Onsdag den 14. juni 2011 var der indvielse på Hirtshals Service- og Velkomstcenter. Det nye Service- og Velkomstcenter er 905 m2 og rummer kiosk og café, samt Hirtshals Turistbureau. Centret ligger sammen med et GoOn-tankanlæg, og er nabo til Hirtshals Transport Center.

  

10. juni 2011
Den 10.-13. maj 2011 deltog Hirtshals Havn for fjerde gang i træk på en af verdens største transport-messer, Transport Logistic, i München. Hirtshals Havn var en ud af 1893 udstillere fra hele verden, og der var derfor rig mulighed for at få skabt nye kontakter og genopfrisket tidligere relationer på messen. Transport Logistic tiltrækker mange beslutningstagere, og giver derfor mulighed for at skabe direkte kontakt til relevante personer indenfor transport- og logistikområdet.

  

3. juni 2011
Der blev nået en vigtig milepæl torsdag den 2. juni kl. 12.45, da et modulvogntog fra Frode Laursen var med M/S "Superspeed 2" til Larvik. Der var nok kun få af de mange rejsende på den fyldte opmarch-plads, der lagde mærke til den 25,25 meter lang lastbil, der markerede en ny dagsorden for godstrafikken over Skagerrak.

  

6. maj 2011

I Hjørring Kommune samles kræfterne om at sætte handling bag et erhvervsudviklingssamarbejde, der skal skabe yderligere vækst i kommunen med udgangspunkt i erhvervsklyngen i Hirtshals. Erhvervsudviklingen med Hirtshals som udgangspunkt skal sætte endnu mere fart og dynamik i erhvervsudvikling i Hjørring Kommune. 

  

3. maj 2011
Fredag den 29. april 2011 kl. 05.00 blev der sat en milepæl for Hirtshals Havn, da boreriggen 'Maersk Guardian' ankom til havnen. 'Maersk Guardian' blev slæbt til Hirtshals Havn af de to oceangående slæbebåde 'Maersk Dispatcher' og 'Island Vanguard'. Uden for indsejlingen blev slæbet koblet om, så 'Maersk Dispatcher' og to mindre havnebugserbåd fra Hamborg kunne slæbe boreriggen ind i havnen.

  

19. april 2011
Hirtshals Havn har allerede nu besluttet at forsætte den udvidelse af kapaciteten på opmarcharealerne på NordsøTerminalen som blev påbegyndt i efteråret 2010. I 2010 lukkede havnen den del af spulefeltet, der allerede er fyldt op med sediment fra havnebassinerne og tog arealet i brug som opmarchareal til løstrailere.

  

15. april 2011
Hirtshals Havn har indgået kontrakt med Hvide Sande Skibssmedie om levering af et isværk med en produktionskapacitet på 28 tons i døgnet. Isværket skal stå klar til at levere is i juni måned i 2011. Havnens nye isværk bliver opført ved Østbassin 1, som er en del af det område i havnen, hvor de pelagiske fiskearter sild og makrel landes.

  

13. april 2011
Fredag den 8. april 2011 gæstede europaparlamentariker Anne E. Jensen (V) Hirtshals Havn. Anne E. Jensen er stedfortræder i Europaparlamentets Transport- og Turismeudvalg (TRAN), hvor hendes fokus er transport og transportsektoren. I Hirtshals var der møde med repræsentanter fra Hirtshals Havn, de tre færgerederier Smyril Line, Fjord Line og Color Line samt en gruppe fra partiet Venstre.

  

30. marts 2011
- Vi er ganske godt tilfredse med det regnskab vi har realiseret i 2010, udtaler bestyrelsesformand for Hirtshals Havn, advokat Anker Laden-Andersen, i forbindelse med havnens offentliggørelse af regnskabet for 2010.
Hirtshals Havn opnåede i 2010 en omsætning på 54,2 mio. kr., hvilket er en fremgang på 3,3 mio. kr. i forhold til 2009, og er meget tæt på de forventninger der var stillet til året. Udviklingen i havnens regnskabsresultat har tilsvarende været positiv, idet havnen har realiseret et resultat på 1,3 mio. kr., hvilket er væsentligt over det forventede. Ligeledes har de økonomiske nøgletal udviklet sig positivt i 2010, hvilket understreger den opadgående tendens, der har karakteriseret havnen i 2010, og som havnen skal fastholde i 2011.

  

14. februar 2011
Med en samlet værdi af landingerne i 2010 på 415 mio. kr. har fiskeriet på Hirtshals Havn lagt en kurs, der giver troen på en positiv udvikling for hele fiskerisektoren i Hirtshals. Værdien af samlede landinger er fra 2009 og 2010 steget med 20,1%, hvilket naturligvis har en positiv indvirkning på indtjeningen i hele fiskerisektoren - såvel fiskeflåden som serviceindustrien og virksomhederne i Hirtshals.

  

9. februar 2011
Hirtshals Transport Center er i gang med opførelsen af en ny bygning på 1.050 m2, som skal indeholde et trailerværksted. Værkstedshallen forventes at stå klar i maj måned, og bygningen er allerede lejet ud til virksomheden "Agathon on spot", som udfører reparation af lastbiler og løstrailere.

  

3. februar 2011
123.000 lastbiler passerede i 2010 over Hirtshals Havn, og det er en stigning på over 4% i forhold til det forudgående år, hvor der også var vækst i forhold til tidligere år. Generelt kendetegner det billedet af transportaktiviteterne på Hirtshals Havn i 2010, hvor der har været vækst på hele transportsegmentet.

  

20. januar 2011
Efter Hirtshals Fiskeriforenings årlige generalforsamling er der kommet et udtrykt ønske om et sejskæreri i Hirtshals og flere virksomheder har allerede tilkendegivet deres opbakning. Ligeledes har flere fiskefartøjer givet udtryk for, at de gerne vil lande flere fisk i Hirtshals såfremt havnen får et sejskæreri. Der mangler en virksomhed til forædling af sej i Hirtshals, hvilket gør det sværere for fiskerne at komme af med sejen til en god pris.

  

14. januar 2011
Den hårde vintertid er efterhånden kommet godt i gang, og i den forbindelse vil Hirtshals Havn gerne minde sine brugere om havnens mobile vejrtjeneste. Via en funktion på Hirtshals Havns hjemmeside er det muligt for havnens kunder og andre interesserede at tage vejret med på vejen. Alle personer der har en mobiltelefon med internetforbindelse har mulighed for at få de aktuelle vejrforhold direkte i hånden.