Seneste nyheder


11. maj 2023
Hirtshals Havn har netop indgået et partnerskab med energivirksomheden E.ON, en af Danmarks største leverandører af grøn strøm til elbiler, som betyder, at der opsættes en række forskellige typer ladestandere på havnen. Det skaber gode forbindelser mellem havn og by og er et vigtigt skridt i den grønne omstilling, siger CEO ved Hirtshals Havn, Per Holm Nørgaard.

 


Læs hele nyheden

26. april 2023
Afslutningen på to års coronarestriktioner kan for alvor mærkes hos Hirtshals Havn, der i 2022 satte rekord med en omsætning på 84,9 millioner kroner og et overskud på 6,4 millioner kroner. Det er særligt personbil- og passagertrafikken, som er tilbage på samme niveau som før corona, der tegner sig for fremgangen. På udgiftssiden har havnen i 2022 intensiveret anlægsinvesteringer i forbindelse med den forestående havneudvidelse.

 


Læs hele nyheden

18. april 2023
Grønne brændstoffer har potentialet til at blive et nordjysk erhvervseventyr, for i de kommende år skal fossile brændstoffer erstattes af grønne drivmidler. Derfor har Hirtshals Havn og Greenport North netop været vært for en konference om fremtidens grønne brændstoffer til den maritime industri. Eksperter drøftede, hvordan man udnytter mulighederne i blandt andet brintproduktion og lagring af CO2.

 


Læs hele nyheden

16. april 2023
Et samarbejde mellem lokale aktører i Hirtshals og Q8 baner nu vejen for et af landets første tankanlæg med flydende gas til lastbiler på Hirtshals Transport Center. Med projektet udbygger Hirtshals sin position som et centralt knudepunkt for godstransport i Nordeuropa ved at sikre alternativer med mindre klimabelastning til lastbilbranchen.

 


Læs hele nyheden

23. marts 2023
Efter to år med coronarestriktioner er personbil- og passagertrafikken på Hirtshals Havn for alvor vendt tilbage. Antallet af personbiler i 2022 var sågar højere end i 2019, hvor trafikken heller ikke var påvirket af pandemien, mens juli 2022 var den bedste måned nogensinde målt på både personbiler og antallet af passagerer.

 


Læs hele nyheden

31. januar 2023
Knap 200 gymnasieelever fra hele landet har netop været samlet på Hjørring Gymnasium STX & HF til den tiende udgave af Sprogcamp. Formålet er at skærpe interessen for at læse fremmedsprog i gymnasiet og på de videregående uddannelser. Hirtshals Havn er en af sponsorerne bag Sprogcamp og bidrager blandt andet med indsigt i, hvordan fremmedsprog er en del af dagligdagen på havnen.

 


Læs hele nyheden

30. januar 2023
I fremtiden bliver det muligt for el-drevne lastbiler at lade op under transporten til/fra Hirtshals Havn. Dette bliver en realitet, når tre af Danmarks første offentligt tilgængelige ladestandere, som er specielt dedikeret til tung transport, etableres ved Hirtshals Transport Center.

 


Læs hele nyheden

9. januar 2023
Color Line Cargo i Hirtshals har udviklet en it-løsning, der gør det meget lettere for transportører at eksportere varer til Norge. Løsningen er blandt andet skabt efter en centralisering af toldopgaverne på kontoret i Hirtshals og har medført en markant vækst i både kunder og medarbejdere i den nordjyske havneby.

 


Læs hele nyheden

20. december 2022
Hirtshals og omegn bugner af uddannelses- og jobmuligheder inden for den maritime sektor, men som folkeskoleelev har man ikke nødvendigvis overblik over de mange muligheder. Derfor er Hirtshals Havn gået sammen med maritime virksomheder i byen og Lundergårdsskolen i Hjørring i projektet Brobyg Nord, der for tredje år i træk skal øge elevernes viden om, hvordan en fremtid inden for den maritime branche kan se ud.

 


Læs hele nyheden

12. december 2022
Hirtshals Havn får nye aktiviteter og vil i stigende grad samarbejde med udenlandske virksomheder i fremtiden. Derfor har havnen nu fået et nyt logo som en del af virksomhedens nye visuelle identitet. Her spiller navnet "Port of Hirtshals" en fremtrædende rolle, men den nordjyske havn holder samtidig fast i sine rødder.

 


Læs hele nyheden

1. december 2022
Der er et enormt klimapotentiale i den aftale, som syv virksomheder netop har underskrevet om transport og lagring af biogen CO2 i Nordjylland. Partnerne vil i første omgang transportere opfanget CO2 fra lokale biogasanlæg til Hirtshals Havn, hvorfra det udskibes til lagring i tomme oliefelter i Nordsøen.

 


Læs hele nyheden

9. november 2022
Nordjyske vindmølleejere fik en grundig orientering om Hirtshals Havns planer om at blive et knudepunkt for fremtidens grønne brændstoffer, da Green Power Denmark holdt regionsmøde i Hirtshals tirsdag eftermiddag.

 


Læs hele nyheden

29. september 2022
Havnedirektør Per Holm Nørgaard fremlagde planerne for udvidelsen af Hirtshals Havn på et velbesøgt borgermøde torsdag aften. Han glæder sig over, at der generelt er stor opbakning til det store projekt, som gør det mere attraktivt for erhvervslivet at benytte Hirtshals Havn og skaber flere arbejdspladser.

 


Læs hele nyheden

14. september 2022
Et godt samarbejde mellem Skagerak Salmon på Hirtshals Havn og skoler i Hjørring Kommune betyder, at laksekød, der før blev anvendt til dyrefoder eller smidt ud, nu kan anvendes til lækre retter i spisefrikvarteret. Det fører til mindre madspild og mere sund frokost til eleverne. Salget af lakseretter - blandt andet den uhyre populære lakseburger Dødens Gab - er steget markant på skolerne på grund af samarbejdet.

 


Læs hele nyheden

31. august 2022
Udvidelsen af Hirtshals Havn er kommet et skridt nærmere efter byrådets beslutning om, at Hjørring Kommune vil gennemføre en fordebat og et offentligt møde om det store havneprojekt, og administrerende direktør Per Holm Nørgaard ser frem til debatten.

 


Læs hele nyheden

24. august 2022
Passagerer og personbiler er for alvor tilbage. Kurven er knækket i en støt opadgående retning for Hirtshals Havn, hvor antallet af passagerer og personbiler, der passerede igennem havnen, satte rekord i juli 2022. Over 190.000 personbiler og knap 630.000 passagerer benyttede havnen, hvilket er en betragtelig fremgang, der tyder på, at de seneste års indestængte rejselyst endelig er blevet forløst, forklarer havnedirektør Per Holm Nørgaard.

 


Læs hele nyheden

14. juni 2022
På Hirtshals Havn har man på eget initiativ lavet en installation, som samler regnvandet op i vandtanke og dermed gør regnvandet til en ressource for virksomheden. Regnvandet bruges blandt andet til at vaske biler og andet materiel. Inspirationen kommer fra en medarbejder, som har lavet en lignende løsning i sit private hjem, og løsningen har potentiale til at kunne reducere havnens vandforbrug med op mod 20.000 liter vand om året.

 


Læs hele nyheden

7. juni 2022
Norges fiskeriminister, Bjørnar Selnes Skjæran, og Danmarks fiskeriminister, Rasmus Prehn, gæstede i dag Hirtshals Havn. Temaet for besøget ved havnen var Hirtshals Havn som Norges fiskerihavn. Hirtshals bliver i Norge betegnet som Norges sydligste havn, og importen og landinger af fisk fra Norge har en stor betydning for erhvervet i Hirtshals, Nordjylland og Danmark generelt.

 


Læs hele nyheden

2. juni 2022
Iceland Ocean Cluster er glad for at kunne annoncere starten på et nyt initiativ med at etablere Danish Ocean Cluster i Danmark i samarbejde med Hirtshals Havn og Nordsøen Forskerpark. Hovedformålet med dette nye klyngeinitiativ er at markedsføre og støtte udvikling blandt akvakultur- og fiskerirelaterede virksomheder og at samarbejde om at fremme Iceland Ocean Cluster modellen i Danmark.

 


Læs hele nyheden

1. juni 2022
Det er blevet lettere for lastbilchauffører at få leveret tolddokumentet ATA-Carnet, når de er på vej til færgen, for dokumentet kan nu hentes på Hirtshals Transport Center ved Hirtshals Havn. Derfor slipper chaufførerne for at køre til Aalborg eller andre større byer for at hente dokumentet, og de kan få gode råd, hvis de har spørgsmål om dokumentet inden afrejsen fra Hirtshals.

 


Læs hele nyheden

19. maj 2022
Hirtshals Havn har sammen med rederiet Fjord Line og Lundergårdskolen fra Hjørring over de seneste år kørt et projekt kaldet Brobyg Nord. Formålet med projektet er at vise elever i 8./9.-klasse, hvilke jobmuligheder der er til lands og til vands ved virksomhederne på Hirtshals Havn og ved rederiet Fjord Line.

 


Læs hele nyheden

8. april 2022
Hjørring Byråd besøgte torsdag aften Hirtshals Havn, hvor de fik en grundig orientering om havnens virke og ikke mindst den forestående havneudvidelse. På mødet var der stor opbakning til havnens strategi og planer og snart går havneudvidelsen ind i sin næste fase.

 


Læs hele nyheden

6. april 2022
Med en omsætning på 76 millioner kroner og et overskud på 3,5 millioner kroner kan Hirtshals Havn se tilbage på et tilfredsstillende 2021. Selv om coronakrisen satte sit præg på trafikmønstrene, fastholdt havnen et højt aktivitetsniveau, som vil stige yderligere i de kommende år. Massive investeringer vil skabe nye muligheder og større vækst for både eksisterende og nye virksomheder på havnen.

 


Læs hele nyheden

18. marts 2022
Godt to millioner tons gods og over 152.000 lastbiler og løstrailere strømmede igennem Hirtshals Havn i 2021. Det er de højeste tal i løbet af de seneste tre år og en positiv udvikling i en tid, hvor antallet af personbiler og passagerer samt landinger af fisk er faldet som følge af corona-situationen.

 


Læs hele nyheden

17. februar 2022
Normalt er det sorte erhverv og værftsindustrien ikke det første, man forbinder med genbrug og bæredygtighed. Men ved Hirtshals Yard har dette været normen længe og her sorterer man i dag i 19 forskellige fraktioner - eksempelvis lysstofrør, batterier, maling, spildolie, plastik, isolering, elektronik, beton, pap og mange andre.

 


Læs hele nyheden

11. februar 2022
Fiskeriet var i sin tid grundlaget for etableringen af Hirtshals Havn, og fiskeriet er stadig i dag en stor del af både byen og havnens DNA. Derfor har Hirtshals Havn også siden 2009 været en af drivkræfterne bag arrangementet Hirtshals Fiskefestival, hvor man netop har ansat Uffe Truelsen som ny koordinator. Uffe Truelsen er uddannet kok, og har selv tidligere været deltager i arrangementer ved Hirtshals Fiskefestival, blandt andet under kåringen af Årets Sild samt Smagsprøveboderne om lørdagen.

 


Læs hele nyheden

17. januar 2022
Selvom det måske ikke syner af meget, når man kigger ud over molerne, så er forundersøgelserne til Hirtshals Havns kommende havneudvidelsen gået i gang. I første omgang drejer det som om forskellige undersøgelser af vand- og bundforholdene uden for de nuværende moleværker. Undersøgelserne som foregår nu skal danne grundlag for projektering af projektet.

 


Læs hele nyheden