Seneste nyheder


14. juni 2022
På Hirtshals Havn har man på eget initiativ lavet en installation, som samler regnvandet op i vandtanke og dermed gør regnvandet til en ressource for virksomheden. Regnvandet bruges blandt andet til at vaske biler og andet materiel. Inspirationen kommer fra en medarbejder, som har lavet en lignende løsning i sit private hjem, og løsningen har potentiale til at kunne reducere havnens vandforbrug med op mod 20.000 liter vand om året.

 


Læs hele nyheden

7. juni 2022
Norges fiskeriminister, Bjørnar Selnes Skjæran, og Danmarks fiskeriminister, Rasmus Prehn, gæstede i dag Hirtshals Havn. Temaet for besøget ved havnen var Hirtshals Havn som Norges fiskerihavn. Hirtshals bliver i Norge betegnet som Norges sydligste havn, og importen og landinger af fisk fra Norge har en stor betydning for erhvervet i Hirtshals, Nordjylland og Danmark generelt.

 


Læs hele nyheden

2. juni 2022
Iceland Ocean Cluster er glad for at kunne annoncere starten på et nyt initiativ med at etablere Danish Ocean Cluster i Danmark i samarbejde med Hirtshals Havn og Nordsøen Forskerpark. Hovedformålet med dette nye klyngeinitiativ er at markedsføre og støtte udvikling blandt akvakultur- og fiskerirelaterede virksomheder og at samarbejde om at fremme Iceland Ocean Cluster modellen i Danmark.

 


Læs hele nyheden

1. juni 2022
Det er blevet lettere for lastbilchauffører at få leveret tolddokumentet ATA-Carnet, når de er på vej til færgen, for dokumentet kan nu hentes på Hirtshals Transport Center ved Hirtshals Havn. Derfor slipper chaufførerne for at køre til Aalborg eller andre større byer for at hente dokumentet, og de kan få gode råd, hvis de har spørgsmål om dokumentet inden afrejsen fra Hirtshals.

 


Læs hele nyheden

19. maj 2022
Hirtshals Havn har sammen med rederiet Fjord Line og Lundergårdskolen fra Hjørring over de seneste år kørt et projekt kaldet Brobyg Nord. Formålet med projektet er at vise elever i 8./9.-klasse, hvilke jobmuligheder der er til lands og til vands ved virksomhederne på Hirtshals Havn og ved rederiet Fjord Line.

 


Læs hele nyheden

8. april 2022
Hjørring Byråd besøgte torsdag aften Hirtshals Havn, hvor de fik en grundig orientering om havnens virke og ikke mindst den forestående havneudvidelse. På mødet var der stor opbakning til havnens strategi og planer og snart går havneudvidelsen ind i sin næste fase.

 


Læs hele nyheden

6. april 2022
Med en omsætning på 76 millioner kroner og et overskud på 3,5 millioner kroner kan Hirtshals Havn se tilbage på et tilfredsstillende 2021. Selv om coronakrisen satte sit præg på trafikmønstrene, fastholdt havnen et højt aktivitetsniveau, som vil stige yderligere i de kommende år. Massive investeringer vil skabe nye muligheder og større vækst for både eksisterende og nye virksomheder på havnen.

 


Læs hele nyheden

18. marts 2022
Godt to millioner tons gods og over 152.000 lastbiler og løstrailere strømmede igennem Hirtshals Havn i 2021. Det er de højeste tal i løbet af de seneste tre år og en positiv udvikling i en tid, hvor antallet af personbiler og passagerer samt landinger af fisk er faldet som følge af corona-situationen.

 


Læs hele nyheden

17. februar 2022
Normalt er det sorte erhverv og værftsindustrien ikke det første, man forbinder med genbrug og bæredygtighed. Men ved Hirtshals Yard har dette været normen længe og her sorterer man i dag i 19 forskellige fraktioner - eksempelvis lysstofrør, batterier, maling, spildolie, plastik, isolering, elektronik, beton, pap og mange andre.

 


Læs hele nyheden

11. februar 2022
Fiskeriet var i sin tid grundlaget for etableringen af Hirtshals Havn, og fiskeriet er stadig i dag en stor del af både byen og havnens DNA. Derfor har Hirtshals Havn også siden 2009 været en af drivkræfterne bag arrangementet Hirtshals Fiskefestival, hvor man netop har ansat Uffe Truelsen som ny koordinator. Uffe Truelsen er uddannet kok, og har selv tidligere været deltager i arrangementer ved Hirtshals Fiskefestival, blandt andet under kåringen af Årets Sild samt Smagsprøveboderne om lørdagen.

 


Læs hele nyheden

17. januar 2022
Selvom det måske ikke syner af meget, når man kigger ud over molerne, så er forundersøgelserne til Hirtshals Havns kommende havneudvidelsen gået i gang. I første omgang drejer det som om forskellige undersøgelser af vand- og bundforholdene uden for de nuværende moleværker. Undersøgelserne som foregår nu skal danne grundlag for projektering af projektet.

 


Læs hele nyheden

22. december 2021
Kære alle,
2021 lakker efterhånden mod enden, og holdet på Hirtshals Havn vil derfor gerne ønske alle en rigtig god jul og et fantastisk nytår.

 


Læs hele nyheden

9. december 2021
"Havnedag for alle" som bliver afholdt i dag kl. 16.30 vil foregå via livestream i stedet for fysisk fremmøde. På grund af den nuværende Covid19-situation i Hjørring Kommune, så har Hirtshals Havn valgt at afholde arrangementet online. "Havnedag for alle" kan ses på følgende link fra kl. 16.30 www.hirtshalshavn.dk/aktuelt/havnedag-for-alle-2021.

 


Læs hele nyheden

7. december 2021
I forbindelse med konstitueringen af Hjørring Kommunes nye Byråd, er der også blevet sat navne på Hirtshals Havns kommende bestyrelse for perioden 2022-2025. Tre af bestyrelsens syv poster bliver besat af nye medlemmer, som trækker nye kompetencer ind i bestyrelsesarbejdet og den fremtidige udvikling af Hirtshals Havn.

 


Læs hele nyheden

5. november 2021
Fiskernes Fiskesortering har lavet aftale med Fiskeauktion Nord om at overtage aktiviteterne i Hirtshals per 1/1 2022. Efter ønske fra Fiskernes Fiskesortering har parterne igennem længere tid drøftet forskellige muligheder for en sammenlægning, og dette er mundet ud i, at Fiskeauktion Nord sælger sine aktiviteter i Hirtshals til Fiskernes Fiskesortering.

 


Læs hele nyheden

21. september 2021
Der var lagt op til en begivenhedsrig dag, da Hirtshals Havn mandag den 20. september 2021 havde inviteret til lanceringen af sit nye udviklingsselskab Greenport North og en præsentation af sin kommende havneudvidelse. Dagen bød på et væld af indlæg fra bl.a. Direktør Tine Kirk fra Danske Havne, Styreleder Halvard Aglen fra Norske Havner og tidl. Formand for FN's generalforsamling Mogens Lykketoft.

 


Læs hele nyheden

27. august 2021
Hirtshals Havn udstiller i disse dage i Trondheim på en af verdens største messer Aqua Nor inden for akvakultur og lakseforædling.

 


Læs hele nyheden

5. juli 2021
Hirtshals Havn og Gen2 Energy har indgået samarbejde om at udvikle Hirtshals Havn til et center for grøn brint. Dermed tager Hirtshals Havn et stort skridt på vejen mod en grønnere fremtid.

 


Læs hele nyheden

18. juni 2021
Efter et udbytterigt rekrutteringsforløb er Hirtshals Havns nye direktør nu fundet. Fra 1. august 2021 bliver det den 46-årige Per Holm Nørgaard, som kommer til at stå i spidsen for Hirtshals Havn.

 


Læs hele nyheden

14. juni 2021
At komme havaffald til livs kan være en både lang og sej kamp. En tysk turist har imidlertid valgt at tage kampen op ved at donere to havfaldsdispensere, som skal opsættes på stranden i Hirtshals.

 


Læs hele nyheden

19. maj 2021
Biomega Group udvider forretningen og investerer igennem Biomega Denmark nu i et nyt bioraffinaderi på Hirtshals Havn med henblik på at producere fødevareingredienser, der kan bidrage til øget human sundhed og ernæring. Det nye bioraffinaderi følger efter, at virksomheden netop har afsluttet opgradering af sit eksisterende produktionsanlæg, som er strategisk placeret på den norske vestkyst uden for Bergen.

 


Læs hele nyheden

11. maj 2021
For at understøtte Hirtshals Havns fortsatte udvikling og imødekomme kundernes fremtidige efterspørgsel, bliver der nu sat gang i arbejdet med at opgradere Hirtshals Havn til version 2.0.

 


Læs hele nyheden

27. april 2021
Den stigende internationale efterspørgsel efter grønne brændsler til tung transport er på vej til at udløse en gigantinvestering i Danmarks første produktionsanlæg til flydende natur- og biogas. Det er det dansk-norske selskab NXT Green Energy A/S, der for et større trecifret millionbeløb vil bygge et af Skandinaviens største anlæg til fremstilling af flydende natur- og biogas på Hirtshals Havn.

 


Læs hele nyheden

15. april 2021
Selvom Coronakrisen har udfordret Hirtshals Havn på en række områder, kan havnen alligevel se tilbage på et tilfredsstillende regnskabsår med vækst inden for tre af sine centrale forretningssegmenter.

 


Læs hele nyheden

11. april 2021
Efter en lang rejse fra Filippinerne og et års forsinkelse er Fjord Lines nye katamaran endelig ankommet til Hirtshals Havn. Fjord FSTR, som er et topmoderne og højteknologisk skib, er først og fremmest designet til hurtig transport af såvel gods som biler og passagerer mellem kontinentet og Norge.

 


Læs hele nyheden

9. marts 2021
Hirtshals Havn tegner i disse måneder stregerne til en version 2.0 af havnen. Planerne omfatter bl.a. en tilføjelse til havnens eksisterende forretningsområder og betydelige investeringer.

 


Læs hele nyheden

5. marts 2021
Hirtshals Havn ønsker fortsat at være en stærk spiller i fremtiden. Havnen har derfor fået foretaget en ekstern undersøgelse af organisationen, som skal hjælpe havnen med at realisere dens fremtidige udviklingsplaner.

 


Læs hele nyheden

2. marts 2021
Efter at have gennemgået en større opgradering er Smyril Lines færge Norröna netop vendt tilbage til Hirtshals Havn, hvorfra færgen inden for få dage vil genoptage sin vanlige sejlads.

 


Læs hele nyheden

20. februar 2021
Efter en lang kamp mod den norske stat om, hvorvidt såkaldt produktionsfisk skal håndteres på norsk jord, kunne rederiet Hav Line endelig ånde lettet op, da de fredag den 19. februar fik meldingen om, at slagteskibet "Norwegian Gannet" kan sejle på dispensation frem til 1. december 2030.

 


Læs hele nyheden

25. januar 2021
Hirtshals Havn har, ligesom mange andre virksomheder, været igennem et år, der i høj grad har været påvirket af de samfundsmæssige begrænsninger, som regeringerne verden over har været tvunget til at indføre grundet Coronapandemien. Selvom der i 2020 har været et betydeligt pres på nogle af havnens centrale forretningsområder, bevæger to af havnens væsentligste forretningssegmenter sig i en positiv retning.

 


Læs hele nyheden

20. januar 2021
En tilfældig snak på gangen mellem to børnehaveforældre i Hjørring, såede et frø, som nu er i færd med at vokse sig til et fantastisk projekt. Et projekt som vil ruste lokale skoleelever til arbejdslivet og som forhåbentligt også vil føre til øget turisme og markedsføring af områderne i og omkring Hirtshals.

 


Læs hele nyheden