Projektet Brobyg Nord skaber interesse for arbejdet i den maritime branche og livet til søs


Hirtshals Havn har sammen med rederiet Fjord Line og Lundergårdskolen fra Hjørring over de seneste år kørt et projekt kaldet Brobyg Nord. Formålet med projektet er at vise elever i 8./9.-klasse, hvilke jobmuligheder der er til lands og til vands ved virksomhederne på Hirtshals Havn og ved rederiet Fjord Line.

Eleverne var meget interesseret i at høre om de forskellige jobfunktioner på færgen.
Eleverne var meget interesseret i at høre om de forskellige jobfunktioner på færgen

Forløbet blev afsluttet med en endagstur til Langesund med Fjord Line færgen Stavangerfjord. Ombord på færgen blev eleverne vist rundt og fik en introduktion til de mange forskellige jobfunktioner som eksempelvis elektriker, maskinmester, tjener, kok, hotelservice, skibsfører, brandmand/røgdykker, HR, mv. Derudover blev de også introducerede til de forskellige veje til et job ombord samt mulighed for at uddanne sig undervejs, hvis man starter ombord som ufaglært.

Undervejs skulle der løses opgaver.
Undervejs skulle der løses opgaver
- Det har været en fantastisk dag ombord. Vi har haft eleverne med fra top af skibet til bund af skibet - fra broen til maskinrummet. Vi kan fornemme, at det har været en stor øjenåbner for dem, og det er tydeligt, at Fjord Line allerede nu har nogle nye medarbejdere på vej. Der har været en stor spørgelyst blandt eleverne, og modsat vores forventninger, så har drengene og pigerne været lige interesseret i livet ombord. Vi vidste, at vi havde ramt plet, da flere elever, som aldrig har overvejet livet til søs, pludselig viste interesse for at arbejde i flere af Fjord Lines forskellige jobfunktioner.
Det er ingen hemmelig, at projektet, som mange andre ting, har været hårdt ramt af corona. Men afslutningen i dag viser, at vi alligevel er nået i mål. Vi glæder os nu til at køre en ny 8. klasse i gang efter sommerferien, siger Ditte Gerstrøm Sørensen, marketingchef ved Hirtshals Havn.

Fjord Lines færge Stavangerfjord med 9.A ombord.
Fjord Lines færge Stavangerfjord med 9.A ombord

Baggrunden for projektet har været ønsket fra Hirtshals Havn, Fjord Line og skolens side om at give eleverne en dannelsesrejse med et indblik i fremtidige jobmuligheder og arbejdsområder både lokalt og internationalt - alt dette i et større perspektiv end blot Hjørring og folkeskolen, hvilket også er grunden til, at Norge er inddraget i projektet. Projektet har desuden skulle vise eleverne "Et godt arbejdsliv" med opgaver indenfor den maritime branche med fokus på innovation, lastning/losning, mad, service, sprog, lagerstyring, håndværk, ledelse, marketing, miljø og turisme mv.

Eleverne fik også lov at sidde i kaptajnens stol.
Eleverne fik også lov at sidde i kaptajnens stol