Nyt, grønt partnerskab:
Oplad din elbil på Hirtshals Havn


Hirtshals Havn har netop indgået et partnerskab med energivirksomheden E.ON, en af Danmarks største leverandører af grøn strøm til elbiler, som betyder, at der opsættes en række forskellige typer ladestandere på havnen. Det skaber gode forbindelser mellem havn og by og er et vigtigt skridt i den grønne omstilling, siger CEO ved Hirtshals Havn, Per Holm Nørgaard.

Nu bliver der endnu bedre mulighed for at oplade elbiler hurtigt og effektivt i Hirtshals. Et nyt partnerskab mellem Hirtshals Havn og energivirksomheden E.ON resulterer nemlig i en række lynladestandere på Auktionskajen i Hirtshals, og for ganske nylig åbnede en række ladestandere til elbiler ligeledes ved Montra Skaga Hotel over for Nordsøen Oceanarium.

- Det har længe været et ønske fra vores side at få flere ladestationer til lynladning i Hirtshals, så vi er meget glade for det nye samarbejde med Hirtshals Havn. Velviljen fra gode, lokale partnere betyder enormt meget for hele det projekt, det er at få flere til at vælge at køre grønt, siger Anders Krag, administrerende direktør i selskabet E.ON Drive Infrastructure, som står for opsætning og drift af ladestanderne.

Der kommer i første omgang til at være fire lynladeudtag på Auktionskajen, som samlet set vil være en del af i alt 28 ladeudtag i Hirtshals fra E.ON Drive. Ladestanderne er af tre forskellige typer, lyn-, hurtig- og byladere, som dækker forskellige behov hos elbilisterne alt efter, hvor hurtigt man har brug for at komme videre. Det tager typisk 20-45 minutter at lade en elbil op ved en lynlader, mens opladningstiden er 60-90 minutter ved hurtigladere og 6-7 timer ved byladere.

Fælles for ladestanderne til både biler og lastbiler er, at al strømmen er certificeret grøn
Fælles for ladestanderne til både biler og lastbiler er, at al strømmen er certificeret grøn

Partnerskabet om ladestandere til elbiler ligger i naturlig forlængelse af den seneste aftale mellem Hirtshals Transport Center og E.ON, der annoncerede den første aftale i Danmark om opsættelsen af offentlige ladestandere til el-lastbiler, hvor Hirtshals Havn har hjulpet med at udpege placeringen. Den aftale betyder, at der opsættes tre lynladere på 400 kW, som kan oplade seks el-lastbiler samtidig ved Hirtshals Transport Center. Fælles for ladestanderne til både biler og lastbiler er, at al strømmen er certificeret grøn.

Ladestanderne er af tre forskellige typer, lyn-, hurtig- og byladere
Ladestanderne er af tre forskellige typer, lyn-, hurtig- og byladere

- I samarbejde med E.ON har vi fundet nogle placeringer, som skaber gode forbindelser mellem havn og by, så det er muligt at lade bilen op, mens du oplever Hirtshals og byens omgivelser. Samtidig er det et godt og vigtigt skridt i den grønne omstilling for både Hirtshals og de mange gæster, siger Per Holm Nørgaard, CEO ved Hirtshals Havn, og fortsætter:

- Den gode helhedsoplevelse er afgørende for, at Hirtshals fortsat er en attraktiv by at bo, arbejde og drive virksomhed i og ikke mindst at besøge som turist. Det kræver blandt andet helt lavpraktisk, at man hurtigt og nemt kan lade både biler og lastbiler, der kører på el, som er et af fremtidens vigtigste drivmidler.

De nye lynladere på Hirtshals Havn forventes at være i drift allerede i slutningen af maj, og således er E.ON klar til at lade de mange turister op, som kommer igennem Hirtshals henover sommeren.

Fakta:
  • Lynladestanderne opsættes på adressen Auktionskajen 7 på havnen i Hirtshals og hos Hirtshals Transport Center.
  • Byladerne er opsat hos Montra Skaga Hotel og Hirtshals Transport Center - ved sidstnævnte vil der også være hurtigladerudtag.