Fjord FSTR er endelig ankommet til Hirtshals Havn


Efter en lang rejse fra Filippinerne og et års forsinkelse er Fjord Lines nye katamaran endelig ankommet til Hirtshals Havn. Fjord FSTR, som er et topmoderne og højteknologisk skib, er først og fremmest designet til hurtig transport af såvel gods som biler og passagerer mellem kontinentet og Norge.

Den nye katamaran Fjord FSTR erstatter HSC Fjord Cat, som sejlede på strækningen mellem Hirtshals og Kristiansand til og med sæsonen 2020. Katamaranen er en af de største af sin type og er både væsentlig længere og bredere end sin forgænger.

- Vi har store forventninger til, at vore gæster vil tage godt imod det nye skib, og vi glæder os til at vise det frem, lød det fra Fjord Lines Freight Director Claus Riis kort inden Fjord FSTR's ankomst til Hirtshals Havn.

Fjord FSTR i havnebassinet på Hirtshals Havn
Fjord FSTR i havnebassinet på Hirtshals Havn

Hurtigst på markedet
Med en overfartstid på blot 2 timer og 15 minutter samt en hastighed på op til 37 knob, svarende til næsten 70 km/t, er Fjord Lines højhastighedskatamaran det hurtigste alternativ til søs mellem kontinentet og Norge.

Fjord FSTR har plads til i alt 1.200 passagerer, hvilket er dobbelt så mange gæster som på Fjord Cat. Desuden er katamaranen udstyret med 2 bildæk, som har plads til godt 400 biler, og 16 ladestationer til elbiler.

Foruden passagerer og personbiler kan Fjord FSTR, i modsætning sin forgænger, også medbringe gods på turen over Skagerrak. Med seks daglige afgange i højsæsonen og plads til op mod 30 lastbiler bidrager den nye katamaran altså også med en væsentlig kapacitetsforøgelse og et hurtigt alternativ til andre ruter inden for godstransport.

- Hos Fjord Line er vi stolte over, at vi nu kan tilbyde et permanent fragtprodukt på denne korridor, siger Claus Riis.

1 år senere end forventet er Fjord Lines nye katamaran endelig ankommet til Hirtshals
1 år senere end forventet er Fjord Lines nye katamaran endelig ankommet til Hirtshals

1 års forsinkelse
Det var det australske skibsværft Austal, som tilbage i 2017 fik til opgave at bygge skibet. Byggeriet startede op i foråret 2018 på virksomhedens værft i Filippinerne, og Fjord FSTR blev søsat i februar 2020. Kort herefter skulle skibet have været sat i drift, men på grund af COVID-19 blev skibet liggende ved værftet.

Den 7. marts 2021 kunne Fjord Lines mandskab på 11 personer endelig sætte kursen mod Hirtshals efter 1 års forsinkelse, og efter en 5 ugers lang rejse over tre verdenshave, gennem 11 tidszoner og en ufrivillig pause ved Suezkanalen kunne Fjord FSTR omsider lægge til kaj i Hirtshals søndag den 11. april 2021.

- Selvom det er et år senere end forventet, er vi glade for endelig at kunne byde Fjord FSTR velkommen til Hirtshals. Den nye katamaran vil uden tvivl være medvirkende til at gøre transporten af såvel passagerer som gods via Hirtshals endnu mere attraktiv i fremtiden, udtaler Anker Laden-Andersen, Bestyrelsesformand hos Hirtshals Havn.

Færgeleje 4 på Hirtshals Havn er endelig blevet taget i brug af Fjord FSTR
Færgeleje 4 på Hirtshals Havn er endelig blevet taget i brug af Fjord FSTR