Søg
Søg

Færgeterminaler


Hirtshals Havn har to færgeterminaler, som er beliggende på henholdsvis den centrale østhavn og Nordsøterminalen.

Færgeterminalen på den centrale østhavn består af opmarcharealer og to færgelejer. Begge færgelejer er udstyret med bevægelige ramper, der har en bredde på henholdsvis 20 meter og 30 meter. Lejerne er omkring 200 meter lange med effektiv affendring.

Færgeterminalen på den centrale østhavn drives af rederiet Color Line, der har den samlede råderet over færgelejer og opmarcharealer mv. Terminalfaciliteter, ramper og passagerlandgange er etableret og disponeres af Color Line.

Færgeterminalen på Nordsøterminalen består af opmarcharealer og to færgelejer på henholdsvis Containerkajen og Trailerkajen. Færgelejet på Containerkajen er udstyret med bevægelig rampe, der har en bredde på 32 meter. Dette leje er omkring 200 meter langt. Færgelejet på Trailerkajen er udstyret med fast rampe (NATO-rampe), der har en bredde på 20 meter. Dette leje er omkring 110 meter langt. Begge færgelejer er med effektiv affendring.

Færgeterminalen på Nordsøterminalen drives af rederiet Fjord Line, som samarbejder med rederiet Smyril Line om de daglige operationer på terminalen. Terminalfaciliteter er etableret af Fjord Line, og Fjord Line og Smyril Line råder over hver deres passagerlandgange.

Foruden de to færgeterminaler har Hirtshals Havn også et nødfærgeleje, som er beliggende på Notkajen. Nødfærgelejet er 220 meter langt og 30 meter bredt, og er forsynet med en ro/ro-rampe.