BIP-center

 

Den veterinære kontrol af fødevarer, der importeres til EU fra tredjelande, bliver foretaget i grænsekontrolstation - Border Inspection Point (BIP).

Veterinærkontrol i BIP-centeret er permanent driftsklart, og vil være bemandet efter behov. Bemandingen afhænger af den mængde gods, der aktuelt er til kontrol.

BIP-centerfaciliteterne består af 448 m² kontor- og laboratoriefaciliteter samt forrum og et permanent frostlager på 56 m². BIP-centeret har to modtageramper, og der er således mulighed for behandling af både skibsladninger og containere samtidigt.

Kapaciteten i BIP-centret kan tilpasses de behov der måtte være. I frostlageret kan der inddrages yderligere 1.864 m² efter behov, ligesom det er muligt at udvide med yderligere to modtageramper.

Hirtshals Havns BIP-center er beliggende på Sildekajen ved Østbassin 2 i direkte forbindelse med et af Claus Sørensen Gruppens frysehuse.

Vanddybden i Østbassin 2 ved BIP-centret er på 10,5 meter, hvilket gør det muligt at losse fødevare fra tredjelande direkte til BIP-centret og frysehusene.

I de særlige tilfælde, hvor trafikken i havnen begrænser muligheden for at losse gods direkte til BIP-centret, er det muligt foretage losningen ved Trailerkajen. Godset skal transporteres til BIP-centret i plomberede kølebiler. Losning ved Trailerkajen kan ske for fartøjer med en dybgang på indtil 8,0 meter.

Benyttelse af den veterinæregrænsekontrolstation afregnes direkte med Hirtshals Havn i forbindelse med sædvanlig afregning af skibs- og varegebyr mv. Udgifter til selve kontrollen afregnes direkte med de veterinære myndigheder.





Hirtshals Havn
Norgeskajen 11, 9850 Hirtshals

Senest opdateret:
15. februar 2013
Havnevagten:
E-mail:

Administration:
E-mail:

Fax:
+45 9894 1422
havnevagten@hirtshalshavn.dk

+45 9656 5000
hirtshalshavn@hirtshalshavn.dk

+45 9894 4293
  Brugernavn:  
  Adgangskode:  
     

Hirtshals Havn anvender cookies
Vi benytter cookies til at få websitet til at fungere optimalt. Cookies anvendes primært til trafikmåling via Google Analytics, men ligeledes til at analysere brugen af vores hjemmeside, så vi løbende kan forbedre funktion og indhold.
Du accepterer brugen af cookies ved at klikke luk eller klikke videre på websitet.
Læs mere om Cookies


OK
sitelist.html