Auktion af fisk og makrel på is

Nyheder fra havnen

 
 
18. maj 2017   |

Udvidelse af det eksisterende transportnetværk som dagsorden for Hirtshals Havn på Transport Logistic 2017
Hirtshals Havn er netop vendt hjem efter at have deltaget på verdens største transportmesse Transport Logistic 2017 i München. Havnens hovedbudskab var udvidelse af det eksisterende transportnetværk, og foruden en række interessante møder og nye henvendelser, så var der særligt fokus på godsbanetrafik.

læs mere


 
15. maj 2017   |

Samarbejdsaftale skal understøtte søtransport mellem Hitra Kysthavn og Hirtshals Havn
Med underskrivelsen af en samarbejdsaftale er søtransport mellem Hitra Kysthavn i Midtnorge og Hirts-hals Havn i Norddanmark kommet endnu et lille skridt nærmere en virkeliggørelse. Samarbejdsaftalen er i april blevet underskrevet mellem Kysthavnalliansen og Hirtshals Havn, og giver grundlag for en endnu bedre koordinering af initiativerne omkring søtransport mellem Hitra og Hirtshals.

læs mere


 
12. april 2017   |

Plan for modernisering af Havnegadeområdet
Hirtshals Havn lukker nu op for en proces, der over den kommende årrække skal give Havnegade og havneområdet ved gaden et tidssvarende udtryk, der er i harmoni med rammerne for erhvervshavnens aktiviteter og som samtidig kan rumme oplevelser for det moderne menneske.

læs mere


 
4. april 2017   |

Væksten fortsætter på Hirtshals Havn for syvende år i træk
Med en omsætning på 76,6 mio. kr. har Hirtshals Havn igen sat omsætningsrekord, og havnen har dermed i 2016 fortsat den organiske vækst, der tilsvarende har kendetegnet havnen de forudgående seks år. I 2016 har havnen konstateret vækst på kerneforretningsområderne godstransport og landing af fisk, og det er havnens forventning, at en fortsat vækst også vil komme til at kendetegne de kommende år.

læs mere


 
31. marts 2017   |

Lasersvejsning sikrer unikke konkurrencefordele hos MarineService
Ny investering gør MarineService bedre til det som de allerede er gode til. MarineService har altid fokus på at levere det bedst mulige produkt til sine kunder, og netop derfor har Hirtshals virksomheden, MarineService, for nyligt investeret i et mobilt lasersvejser anlæg. Foruden at kunne effektivisere de eksisterende arbejdsgange, giver den avanceret teknologi MarineService mulighed for at tilbyde deres kunder reparation af emner som tidligere måtte kasseres.

læs mere


 
29. marts 2017   |

Hirtshals Havn underskriver samarbejdsaftale med Zeebrugge Havn
I forbindelse med det belgiske kongepars officielle besøg i Danmark den 28. - 30. marts, har Zeebrugge Havn og Hirtshals Havn underskrevet en samarbejdsaftale, der skal styrke relationerne mellem de to havne, samtidig med at aftalen skal danne grundlag for at udvikle de fælles forretningsmuligheder.


læs mere


 
6. marts 2017   |

Søren Gade (V) i dialog med Hirtshals Havn
Mandag den 20. februar lagde folketingsmedlem og gruppeformand Søren Gade (V) vejen forbi Hirtshals Havn. Det var Hirtshals Havn, der havde inviteret til besøget. Søren Gades besøg på Hirtshals Havn var en god anledning til at drøfte de danske havnes rammebetingelser og mulighederne for fortsat at skabe vækst i Nordjylland.

læs mere


 
21. februar 2017   |

Nybygning til Hirtshals og nyt forretningsområde for Hirtshals Yard
I starten af februar ankom HG 236 "Milton" til Hirtshals Havn - HG 236 "Milton" er den seneste nybygning i Hirtshals i rækken efter HG 264 "Ruth" og HG 62 "Beinur". HG 236 "Milton" er designet af Vestvæftet i Hvide Sande og bygget af det polske værft PTS Ldt. i Stettin. Hirtshals Yard har fået opgaven med at færdiggøre og aptere det nye fartøj, og Hirtshals Yard bevæger sig dermed ind på et nyt forretningsområde. Værftet forventer, at fartøjet er klar til at blive taget i drift til juli.

læs mere


 
6. februar 2017   |

Grønlandske fartøjer vælger Hirtshals til maritim service
I øjeblikket ligger flere grønlandske fartøjer ved kaj i Hirtshals. Alle fartøjer skal have foretaget et større servicearbejde. I slutningen af januar ankom SARFAQ ITTUK, som er et mindre passagerskib og del af Arctic Umiaq Line, der sejler mellem Nuuk og bygderne på Grønlands vestkyst. En lille uge efter ankom PAJUTTAT, som er et fragtskib fra Royal Arctic Line, der fragter gods mellem Grønland og Aalborg. Det to fartøjer skal ligge i Hirtshals til midten af februar.

læs mere


 
3. februar 2017   |

Efter vækst igen i 2016 har Hirtshals Havn lagt an til øget vækst i 2017 og 2018
Efter et spændende år, kan Hirtshals Havn melde om et stigende aktivitetsniveau samt om nye tiltag og ruter, der dog først forventes at få fuld effekt i de kommende år. Den nordjyske havn kan således melde om en positiv udvikling i et år, mellem to vækstprægede perioder.

læs mere


 
30. januar 2017   |

Hirtshals Havn som fokusvirksomhed på Sprogcamp 2017
Hirtshals Havn deltog i weekenden på Sprogcamp 2017, hvor Hjørring Gymnasium og HF-kursus i samarbejde med Aalborg Universitet havde samlet over 185 udvalgte sprogtalenter fra 43 gymnasier over hele Danmark til en international weekend med fokus på sprog. Hirtshals Havn var fokusvirksomhed for de elever, der havde valgt engelsk som deres udgangspunkt. Andre sprog på campen inkluderede fransk, spansk, tysk, italiensk og kinesisk.

læs mere


 
20. december 2016   |

Weesgaard Mechanical Support afslutter første større Hirtshals-projekt
Den lokalt baserede virksomhed Weesgaard Mechanical Support er netop nu i gang med at afslutte 3 ugers arbejde på havundersøgelsesskibet Dana. Dana har under forløbet ligget til kaj i Hirtshals Havn, og opgaven er Weesgaard Mechanical Supports første større opgave lokalt på Hirtshals Havn

læs mere


 
20. december 2016   |

Ny vej opkaldt efter tidligere havnedirektør
Mandag den 19. december afslørede Inge Sondrup, hustru efter tidligere havnedirektør ved Hirtshals Havn Erik Sondrup, navnet på den nyeste vej på den landudvidelse, der i dag udgør den østligste del af Hirtshals Havn. Vejen får navnet "Erik Sondrupsvej", og er navngivet efter Erik Sondrup (1936 - 2007), der i 34 år frem til 2003 ledede Hirtshals Havn.

læs mere


 
9. december 2016   |

Hirtshals Yard bevæger sig ind på spændende nicheområde
Hirtshals Yard er for nyligt begyndt at bevæge sig ind på et nyt forretningsområde med installation af rensningsanlæg til ballastvand. Disse rensningsanlæg skal installeres på alle skibe med en tonnage på over 400 ton, og formålet med de nye anlæg er at undgå spredningen af skadelige og invasive arter og mikroorganismer imellem de forskellige verdenshave. 

læs mere


 
11. november 2016   |

ECS - European Containers sætter Hirtshals i skandinavisk fokus
Den belgisk baserede transportkoncern ECS - European Containers har, som en del af sin nye skandinaviske strategi, valgt at fokusere på Hirtshals som et fremtidigt omdrejningspunkt, og som en direkte effekt af den strategiske beslutning har koncernen nu placeret transportmateriel i Hirtshals.

læs mere


 
11. november 2016   |

Danmarks største makrellanding landet i Hirtshals
Danmarks største fiskefartøj HG 264 "Ruth" ankom torsdag formiddag til Hirtshals med den største makrellanding, der nogensinde er landet i Danmark. Landingen forventes at udgøre 2.400 tons, som skal videre til forarbejdning ved Sæby Fiskeindustri. Losning af makreller, der begyndte kl. 13, forventes at vare ca. 40 timer, og er derfor først færdig omkring kl. 5.00 lørdag morgen.

læs mere


 
9. november 2016   |

Hirtshals Havn informerede om den nuværende udvikling og fremtidige tiltag
Flere virksomheden, en voksende havn og nye arbejdspladser var blandt emnerne, da Hirtshals Havn inviterede interesserede til Havnedag for alle. Ligeledes blev der informeret om den nuværende udvikling og hvad fremtiden vil bringe. Hirtshals Havns omsætning, antallet af passagere, biler og lastbiler har over de seneste 9 år været stigende, og havnen forventer, at tallene for 2016 vil vise endnu en stigning.

læs mere


 
1. november 2016   |

Endnu en milepæl nået på Hirtshals Havns landudvidelse
Hirtshals Havn når endnu en væsentlig milepæl onsdag den 2. november, når havnen i en tæt koordinering med Fjord Line omlægger trafikken til den landudvidelse, der blev påbegyndt i maj 2015. Hen over sommeren er der anlagt veje på landudvidelsen samtidig med, at Fjord Line har opført både nye check-in boder og toldfaciliteter.

læs mere


 
27. oktober 2016   |

CLdN øger frekvensen på Hirtshals og føjer Rotterdam til netværket
Efter at have besejlet Hirtshals Havn i otte måneder vælger rederiet CLdN at styrke ruten mellem Zeebrugge og Hirtshals, og samtidig åbner CLdN en rute mellem Rotterdam og Hirtshals. Med udvidelsen af CLdN's trafik på Hirtshals Havn bliver der nu direkte sejlads i begge retninger mellem Göteborg og Hirtshals, og Hirtshals og Benelux.

læs mere


 
12. oktober 2016   |

Stor opgave til nystartet Nordjysk Stål Service på Hirtshals Havn
Det nystartede firma Nordjysk Stål Service har fået den store opgave med at levere et nyt rødspættesorteringanlæg til Fiskernes Fiskesortering, som udvider faciliteterne i FiskeTerminal Hirtshals. Nordjysk Stål Service skal levere alt inden for transportbånd, rullebaner, stålkar og slisker m.v. Derudover skal de stå for samling og montering af selve sorteringsmaskinen, som bliver leveret fra Island. Opgaven er Nordjysk Stål Services største opgave til dato.

læs mere


 
10. oktober 2016   |

Skoleelever lærte om uddannelses-og karrieremuligheder ved virksomhederne på Hirtshals Havn
Mandag den 10. oktober blev der holdt Danish Maritime Days in Hirtshals, Skagen, Hanstholm, Frederikshavn og Aalborg. Danish Martime Days arrangementet i Nordjylland skulle via virksomhedsbesøg på udvalgte maritime virksomheder give folkeskoleelever fra de større klassetrin et indblik i uddannelses- og karrieremulighederne inden for det maritime erhverv. Som en del af regeringens blå vækstplan og udviklingen af Det Blå Danmark indførte man i 2014 Danish Maritime Days for netop at sætte mere fokus på uddannelsesmuligheder, virksomheds- og markedsudvikling.

læs mere


 
30. september 2016   |

NORDFISK - fiskerisamarbejde mellem Strandby, Skagen og Hirtshals bliver virkelighed
Der er på et møde mellem repræsentanter for fiskerisektorerne i Strandby, Skagen og Hirtshals taget en beslutning med historiske dimensioner. Efter nogle måneders konstruktive drøftelser og sonderinger af de markedsmæssige muligheder var der enighed om at samle kræfterne i en stærk klynge, der har som hovedmålsætning at synliggøre dagsfriske konsum-fisk og skaldyr, der landes og sælges over fiskeauktionerne i Vendsyssel, på europæisk plan.

læs mere


 
21. september 2016   |

Første tog på kombiterminalen ved Hirtshals Havn
2.200 tons pallegods i form af eternitplader var lasten, da det første godstog ankom til kombiterminalen ved Hirtshals Havn torsdag den 15. september.

læs mere


 
7. september 2016   |

Rederiet CLdN tester sydgående anløb af Hirtshals Havn
CLdNs godsrute mellem Zeebrugge, Hirtshals og Göteborg udvikler sig fortsat positivt, og som forberedelse af sydgående anløb testede rederiet natten mellem søndag den 4. september og mandag den 5. september anløb af Hirtshals Havn med ro/ro-skibet M/S "Somerset".

læs mere


 
15. august 2016   |

Afsejling af riggen "Atlantic Amsterdam"
Mandag den 15. august 2016 blev beboelsesriggen "Atlantic Amsterdam" slæbt ud af Hirtshals Havn efter et ca. 6-måneders langt ophold. Riggen har fået en ny opgave i Nordsøen, og derfor var tiden inde til at sige farvel til Hirtshals Havn.

læs mere


 
28. juli 2016   |

Endnu en nybygning til Hirtshals Havn
Rederiet Beinur har med nybygningen HG62 "Beinur" føjet et af Danmarks største fiskefartøjer til flåden af fiskefartøjer, der er hjemmehørende i Hirtshals.

læs mere


 
22. juli 2016   |

Hirtshals Fiskefestival gør klar til over 10.000 besøgende
Hirtshals Fiskefestival er så småt ved at være klar til at tage imod de over 10.000 besøgende, som hvert år gæster Hirtshals til tre underholdende dag med fisk, fiskeri, læring og oplevelser. Hirtshals Fiskefestival løber af stablen fra torsdag den 4. august til lørdag den 6. august.

læs mere


 
1. juli 2016   |

Stor succes i Hirtshals med ny uddannelse inden for fiskeindustrien
I april 2016 blev der lanceret en basisuddannelse målrettet job i fiskeindustrien i Hirtshals. Uddannelsen har nu knap 2,5 måned efter vist sig at være en stor succes. 19 personer blev efter et informationsmøde valgt ud til at deltage i kurset, og af disse gennemførte 12. To sprang fra, da de kom i beskæftigelse andet steds, mens otte personer efterfølgende er blevet tilbudt job i fiskeindustrien.

læs mere


 
16. juni 2016   |

Vindmølleprojekt på Hirtshals Havn blev sat i gang på et velbesøgt borgermøde
Hjørring Kommune havde mandag den 13. juni inviteret til borgermøde i forbindelse med igangsætning af lokalplanprocessen og VVM-processen om opstilling af vindmøller på Hirtshals Havns nye landudvidelse. Mere end 170 borgere havde taget imod tilbuddet om at deltage i den indledende debat. Derudover deltog politikere fra Hjørring Byråd og medlemmer af Teknik- og Miljøudvalget for at få indtryk af stemningen hos borgere, der kan komme til at bo i møllernes omgivelser.

læs mere


 
8. juni 2016   |

Kom til foroffentlighedsmøde omkring vindmøller på Hirtshals Havn
Mandag den 13. juni kl. 19.00 inviterer Hjørring Kommune til foroffentlighedsmøde omkring opstilling af fire vindmøller langs ydermolen på Hirtshals Havns nye landudvidelse. Mødet bliver holdt på Nordsøen Forskerpark i Hirtshals og alle er velkomne. Tilmelding er nødvendig af praktiske grunde og kan ske på tmplan@hjoerring.dk.

læs mere


 
7. juni 2016   |

Skatteminister, Karsten Lauritzen, vurderede toldforhold på Hirtshals Havn
Mandag den 6. juni var skatteminister Karsten Lauritzen på et hurtigt visit på Hirtshals Havn, for at møde havnens bestyrelse og ledelserne hos rederierne Color Line og Fjord Line. Skatteministerens korte besøg på havnen blev brugt til at drøfte udfordringerne ved forskellige krav til toldfaciliteter, og ønsket om at få skabt et ensartede regelsæt for alle aktører uanset, hvor i landet de er hjemmehørende.

læs mere


 
3. juni 2016   |

Hirtshals Havn og Zeebrugge Havn udvikler samarbejdet og rederiet CLdN udvider
Onsdag den 1. juni inviterede Hirtshals Havn og Zeebrugge Havn til transportkonference i Hirtshals, hvor gæsterne fik mulighed for at høre om de nye transportløsninger, nye markeder og generelle besparelser i tid og penge, som det nye samarbejde mellem de to havne og rederiet CLdN kan betyde for den europæiske og skandinaviske industri - herunder især transportsektoren. Ligeledes offentliggjorde CLdN nyheden om, at de planlægger at udvide servicen på Hirtshals.

læs mere


 
30. maj 2016   |

Cosmos Trawl udvider på Hirtshals Havn
Efter ønske fra flere pelagiske både, er notværkstedet Cosmos Trawl gået i gang med at udvide sine faciliteter på Hirtshals Havn, hvor der bliver etableret en hal på 540 m² til indendørs opbevaring af noter. I hallen bliver der etableret 8 notsiloer på hver 285 m³, hvoraf 6 af siloerne allerede er udlejet. Hallen bliver bygget i forlængelse af det eksisterende værksted og notloft, så noterne kan gå direkte fra værksted til opbevaring.

læs mere


 
26. maj 2016   |

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, mødet potentialerne i Det Maritime Danmark
- Det er nødvendigt, at vi har fokus på uddannelser i relation til de højt specialiserede arbejdspladser, der er i den maritime sektor på havnene, og desuden er havnene i sig selv vigtige, med de private arbejdspladser som virksomhederne på havnene skaber. Derfor skal vi have en god erhvervspolitik, der kan understøtte væksten - særligt inden for de maritime erhverv.

læs mere


 
2. maj 2016   |

Claus Sørensen øger køle- og frysekapaciteten på Hirtshals Havn
Køle- og frysehus koncernen Claus Sørensen har netop taget deres nye faciliteter på Hirtshals Havn i brug, og det endda før den oprindelige tidsplan. Claus Sørensen har øget kapaciteten på frys og køl på Hirtshals Havn væsentligt, og har med den seneste udvidelses øget den eksisterende frysehuskapacitet med over 12.400 pallepladser.

læs mere


 
25. april 2016   |

Hjørrings borgmester, Arne Boelt, medlem af Danske Havnes bestyrelse
Tirsdag den 19. april blev Hjørring Kommunes borgmester og medlem af Hirtshals Havns bestyrelse, Arne Boelt, valgt ind i bestyrelsen for brancheorganisationen Danske Havne. Valget fandt sted på Danske Havnes ordinære generalforsamling i København, og valgperioden gælder årene 2016, 2017 og 2018.

læs mere


 
20. april 2016   |

Hirtshals Havn styrker indsatsen i den maritime service
Med udgangspunkt i Hirtshals Havns Vision 2020, er der pr. 1. april 2016 afsat yderligere ressourcer for at styrke indsatsen i den maritime service i Hirtshals. Hirtshals Havn har derfor ansat Linn Indrestrand i en nyoprettet stilling som udviklingskoordinator, for at sætte fokus på udviklingen af den maritime service.

læs mere


 
8. april 2016   |

Hirtshals Havn satte rekord igen i 2015
Hirtshals Havns omsætning har hidtil ikke været større end den rekordomsætning, som havnen realiserede i 2015. Tilsvarende har Danmarks syvende største erhvervshavn opnået et tilfredsstillende regnskabsresultat på 14,5 mio. kr.

læs mere


 
4. april 2016   |

Den første bygning på Hirtshals Havns landudvidelse etableret
Den første bygning på Hirtshals Havns nye landudvidelse står nu næsten færdig, på trods af at selve landudvidelsen endnu ikke er helt færdig. Bygningen skal indeholde nye toldfaciliteter til Fjord Line, som i forbindelse med udvidelsen også får nye check-in faciliteter, der skal give rederiet en større kapacitet.

læs mere


 
31. marts 2016   |

Danmarks største fiskefartøj er hjemmehørende i Hirtshals
Torsdag den 17. marts tog Danmarks største og nyeste fiskefartøj HG 264 "Ruth" på sin første fisketur. Det skete blot få dage efter leveringen fra Karstensens Skibsværft A/S og navngivningen af skibet.

læs mere


 
11. marts 2016   |

Grønlands fiskeriminister besøgte Hirtshals Fiskeauktion
Torsdag morgen den 10. marts lagde Grønlands Minister for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse, vejen forbi Hirtshals Fiskeauktion. Det er første gang ministeren har besøgt en dansk fiskeauktion, og besøget var del af en større orienteringstur til Danmark.

læs mere


 
10. marts 2016   |

Endnu et år med stigende aktivitet på Hirtshals Havn
2015 har været endnu et år i rækken med vækst i aktiviteterne på Hirtshals Havn. Året har vist en fremgang i godstransporten på 11,7 %, og dermed sætter havnen for syvende år i træk rekord i godsomsætningen med en volumen på 1,8 mio. tons.

læs mere


 
2. marts 2016   |

Ny reach stacker hos Hirtshals Stevedore
I februar investerede Hirtshals Stevedore i en ny reach stacker med en løftekapacitet på 42 tons. Investeringen skyldes primært efterspørgsel og øget aktivitet, og med dette tiltag er Hirtshals Stevedore klar til at løse alle opgaver med losning og lastning af skibe endnu bedre end før.

læs mere


 
29. februar 2016   |

Hirtshals Havn får den fjerde offshore rig til havnen
For anden gang inden for få måneder er Hirtshals Havn igen blevet valgt som udgangspunkt for service og klargøring af endnu en offshore rig. Igen er det den lokale offshore virksomhed, Safe Ocean Service, som har formået at trække en rig fra Singapore-selskabet Teras Offshore til havnen. Teras Offshore har allerede riggen "Atlantic Esbjerg" liggende i Hirtshals Havn.

læs mere


 
17. februar 2016   |

Første CLdN anløb fra Zeebrugge forløb efter al forventning
Endnu mens Hirtshals Havn henlå i morgenens vintermørke og flåden af fiskefartøjer var på vej på havet, anløb det første af CLdN's fartøjer tirsdag den 16. februar for første gang havnen. CLdN's M/V "Celandine" ankom fra Zeebrugge i henhold til sejlplanen.

læs mere


 
4. februar 2016   |

Ny rute mellem Hirtshals Havn og belgiske Zeebrugge
I midten af februar starter det Luxembourg-baserede rederi CLdN (Compagnie Luxembourgeoise de Navigation) en ny rute mellem Zeebrugge i Belgien og Hirtshals Havn. Ved anløb af Hirtshals Havn etablerer CLdN en direkte forbindelse mellem Nordjylland og Zeebrugge, og i parallelle samarbejder med Color Line, Fjord Line og Smyril Line, skaber rederiet desuden forbindelse mellem hele Norge, Nordatlanten og Zeebrugge.

læs mere


 
15. januar 2016   |

Snebro etableret ved Hirtshals Transport Center
I december 2015 blev der etableret en 16 meter lang og 4 meter høj snebro ved Hirtshals Transport Center. Et tiltag der gør det sikkerhedsmæssigt forsvarligt for lastbilchaufførerne at fjerne sne og is fra lastbilernes tag. Dermed er Hirtshals Transport Center med til at sikre en forsvarlig transport samt et godt arbejdsmiljø for lastbilchaufførerne.

læs mere


 
8. januar 2016   |

Et godt år på Hirtshals Fiskeauktion
Fiskeriet har haft nedadgående tendenser i flere år, men nu har Hirtshals Fiskeauktion for andet år i træk haft en positiv udvikling i fiskeriet. Dette skyldes primært en længe ventet stigning af fiskepriserne, som også ser ud til at fortsætte i 2016. Dermed forventer Hirtshals Fiskeauktion også en fremgang i fiskeriet i det nye år.

læs mere


 
22. december 2015   |

Stor spansk fiskevirksomhed etableret på Hirtshals Havn
I begyndelsen af november oprettede den spanske fiskevirksomhed Maresmar SL fra Barcelona selskabet Vikingmar ApS. Maresmar er en af de største aktører inden for ferske og levende skaldyr i Spanien. Vikingmar er hjemmehørende i Hirtshals og har lejet 700 m² produktionslokaler på Jens Munksvej i den tidligere Rahbek-bygning. Vikingmar er etableret som det centrale omdrejningspunkt for den spanske virksomheds nuværende og fremtidige aktiviteter i Nordeuropa.

læs mere


 
22. december 2015   |

Rederiet Beinur udvider på Hirtshals Havn
Rederiet Beinur er netop gået i gang med at bygge nye og større faciliteter på Hirtshals Havn. Rederiet har startet opførelsen af en 1000 m² stor bygning, som skal indeholde 800 m² lagerhal og 200 m² kontorer. Den nye bygning er beliggende på Esben Snaresvej på Østhavnen.

læs mere


 
14. december 2015   |

Endnu en offshore kunde vælger Hirtshals Havn
Tirsdag formiddag den 15. december får Hirtshals Havn besøg af sin tredje offshore rig. Riggen "Atlantic Esbjerg" er en beboelsesrig, som på grund af manglende aktiviteter i oliebranchen skal lægges op for en periode, og i samme ombæring klassificeres og gøres klar til nye opgaver. Denne gang er det firmaet Teras Offshore, som har fået øjnene op for mulighederne på Hirtshals Havn.

læs mere


 
16. november 2015   |

Hirtshals lagde hus til en god debat på Kapitalmarkedsdagen
Mandag den 16. november 2015 blev der afholdt Kapitalmarkedsdag i Hirtshals. Ideen til arrangementet var blevet til i et samarbejde mellem Hjørring Kommune og Hirtshals Havn. Tanken med Kapitalmarkedsdagen er at få belyst de udfordringer, der kan opstå for virksomheder med at skaffe kapital, når de er beliggende i de danske landdistrikter.

læs mere


 
11. november 2015   |

Velbesøgt arrangement til "Havnedag for alle"
Mandag den 9. november 2015 blev Hirtshals Havns årlige offentlighedsarrangement "Havnedag for alle" afholdt på Nordsøen i Hirtshals. "Havnedag for alle" har løbende gennem årene fået større tilslutning, og i år var godt 90 gæster mødt op for at høre om Hirtshals Havn i dag, status for landudvidelsen, opstilling af vindmøller, Masterplan 2030-3 og Hirtshals som logistikcenter.

læs mere


 
4. november 2015   |

Hirtshals sætter sig i front for at skaffe kapital til provinsen
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen er hovedtaler, når fremskaffelsen af kapital i Danmarks yderområder bliver sat på dagsorden i Hirtshals, hvor Hjørring Kommune og Hirtshals Havn er initiativtagere til den første udgave af "Kapitalmarkedsdagen", der afvikles mandag den 16. november 2015.

læs mere


 
30. oktober 2015   |

Interesse for nye erhvervsarealer på Hirtshals Havn
Udvidelsen af Hirtshals Havn med 250.000 kvadratmeter forløber planmæssigt, og de nye erhvervsarealer bliver mere synlig dag for dag, og det er erhvervslivet også ved at reagere på.

læs mere


 
19. oktober 2015   |

Store investeringer hos Brdr. Schlie's Fiskeeksport
En virksomhed i vækst med fokus på kvalitet er kendetegnet for Brdr. Schlie's Fiskeeksport i Hirtshals. Nu har virksomheden igangsat investeringer for ca. 15 mio. kr., til blandt andet en udvidelse af fabrikken på 1.000 m² og nye maskiner. Fabrikken får en total renovering, og tilbygningen bliver en direkte udvidelse af eksisterende kapacitet. Desuden bliver der opført en tilbygning til kontoret, med plads til flere velfærdsfaciliteter til produktionsmedarbejderne, en økonomifunktion på 1. sal og konferencefaciliteter på 2. sal.

læs mere


 
15. oktober 2015   |

Transportminister Hans Christian Schmidt: Mere end bare en havn
En hurtig visit på Hirtshals Havn stod på transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidts program torsdag den 15. oktober, hvor ministeren hentede et indtryk af det potentiale og den udvikling, der kendetegner Hirtshals, som et voksende logistikcenter.

læs mere


 
8. oktober 2015   |

Hirtshals' styrkepositioner præsenteres lige nu på Danfish
Som en af Danmarks stærkeste fiskeriklynger, deltager Hirtshals Havn i disse dage på Nordeuropas største fiskerimesse; Danfish International, der afholdes i dagene den 7. - 9. oktober i Aalborg. På messen mødes fiskerierhvervet for se de nyeste tendenser og muligheder i udstyr, ligesom en lang række services til erhvervet præsenteres.

læs mere


 
21. september 2015   |

Duusgaard Coating følger udviklingen
Generel stor vækst inden for især offshore og den maritime sektor i de seneste år kan tydeligt mærkes hos Duusgaard Coating i Hirtshals. Det betyder, at virksomheden har fået behov for at udbygge værkstedsfaciliteterne, hvorfor virksomheden i øjeblikket er ved at få bygget en ny og moderne sprøjte- og tørrekabine på 120 m².

læs mere


 
10. september 2015   |

Vestkysthavnene supplerer med nye perspektiver for fremtiden
De traditionelle fiskerihavne på den jyske vestkyst holder fast i fiskeriet som fundamenterne for havnenes eksistens og vækst, men supplerer med nye nicheforretninger, der skal sikre yderligere udvikling og vækst for havnene og de omgivende samfund.

læs mere


 
3. september 2015   |

Nu er Safe Ocean Service også flyttet ind på Hirtshals Havn
Med afsæt i de seneste 4 års kraftige vækst hos offshore-virksomheden "Safe Ocean Service", skal der nu nye rammer til for, at væksten og udviklingen kan fortsætte. Safe Ocean Service har over de seneste år arbejdet på offshore-enheder i både oliesektoren og i vindindustrien på havinstallationer og i andre havne, men nu skal der også satses på offshore-service i virksomhedens hjemhavn - Hirtshals Havn.

læs mere


 
11. august 2015   |

Claus Sørensen Gruppen udvider på Hirtshals Havn
En yderligere kapacitet på 12.000 pallepladser er ikke bare planen, men bliver en realitet i maj 2016, når Danmarks største frysehuskoncern Claus Sørensen Gruppen A/S nu sætter gang i byggeriet af en udvidelse af frysehuset på Jens Munksvej på Hirtshals Havn.

læs mere


 
6. august 2015   |

Stort tensionspil på havnen i Hirtshals
I første halvår af 2015 etablerede Hirtshals Havn et nødfærgeleje på Notkajen i Hirtshals. I den forbindelse investerede Cosmos Trawl i et fundament til et tensionspil, der blev indbygget i rampen på nødfærgelejet. Tensionsspillet skal bruges til udretning af trawlwire fra fiskefartøjer. Cosmos Trawl opstiller tensionspillet på fundamentet, når det skal bruges.

læs mere


 
30. juli 2015   |

Hirtshals sætter sig igen på landkortet
Hirtshals Fiskefestival bliver afholdt første weekend i august, og dette år er ingen undtagelse. Fra torsdag den 30. juli 2015 til lørdag den 1. august 2015 kan man få masser af oplevelser og læring om fisk og fisken som spise. I år bliver der tilmed også afholdt Local Cooking, hvor otte toprestauranter i Nordjylland dyster om at lave den bedste ret med udgangspunkt i havtaske og lokalområdets råvarer.

læs mere


 
21. juli 2015   |

Blue Water Shipping er flyttet til større lokaler på Hirtshals Havn
Blue Water Shipping vokser stabilt på Hirtshals Havn, og som resultat af det øgede aktivitetsniveau er medarbejderstaben løbende blevet udvidet over de seneste år. Hos Blue Water Shipping i Hirtshals er der i dag 18 medarbejdere, og det betyder, at virksomhedens nuværende lokaler på Østhavnsvej på havnen i Hirtshals ikke giver tilstrækkeligt store rammer, hverken i dag eller i forhold til forventningerne til den fremtidige udvikling.

læs mere


 
3. juli 2015   |

Sejlskibe pryder Hirtshals Havn
18 sejlskibe er i disse dage samlet i Hirtshals op til starten af den venskabelig kapsejlads over Skagerrak for gamle sejlskibe fra Norge og Danmark - Nordisk Sejlads.

læs mere


 
1. juli 2015   |

"Sigurd Espersens Vej" til Hirtshals Havn åbnet
Ved at slippe 2.000 balloner fri markerede borgmester Arne Boelt, Hjørring Kommune, og bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen, Hirtshals Havn, åbningen af indfaldsvejen til Østhavnen i Hirtshals.

læs mere


 
30. juni 2015   |

Fjord Line sætter den første LNG-terminal i Danmark i drift på Hirtshals Havn
Et væsentligt skridt i den moderne skibsfart og klimaindsats er taget på Hirtshals Havn med Fjord Lines idriftsætning af den første LNG-terminal i Danmark. Rederiet Fjord Line har foretaget en investering i en 500 kubikmeter tank og terminalfaciliteter, der åbner for, at skibe kan bunkre LNG i havnen i Hirtshals.

læs mere


 
24. juni 2015   |

Konstruktivt samarbejde sikrer øget trafik
Transporten af fersk fisk over Hirtshals Havn vil stige hen over sommeren 2015 som resultat af en konstruktiv dialog mellem fødevarechef Birgitte Horn, Fødevarestyrelsen, og direktør Bent Rasmussen, Blue Water Shipping i Hirtshals.

læs mere


 
11. juni 2015   |

Information om anlægsarbejder gav god debatlyst
Landudvidelse, indfaldsvej, kombiterminal og vindmøller var på programmet, da Hirtshals Havn afholdt et informationsmøde på Nordsøen i Hirtshals torsdag den 4. juni kl. 16.30. Havnens bestyrelsesformand, Anker Laden-Andersen, kunne efter informationsmødet konkludere, at der havde været en god debat, og at der med lidt under 80 fremmødte igen havde været rekord mange til et af havnens informationsmøder.

læs mere


 
18. maj 2015   |

Tanken til den første LNG-terminal i Danmark er ankommet til Hirtshals Havn
Den første LNG-tank i Danmark vejer 148 tons og blev fredag den 15. maj 2015 på slaget kl. 12.00 løftet i land på Containerkajen på Hirtshals Havn fra coasteren M/S "Jerome H". Dermed er Fjord Lines investering i Danmarks første LNG-terminal ved at blive til virkelighed på Hirtshals Havn.

læs mere


 
13. maj 2015   |

Kåring af Årets Sild 2015
Arrangementet "Årets Sild 2015" blev afholdt fredag den 8. maj 2015 på Nordsøen Oceanarium, hvor fem marinører dystede med hver deres bud på årets sild. For andet år i træk kunne gæsterne få lov til at smage de forskellige sild, og dermed havde de igen indflydelse på vinderen af arrangementet. Konkurrencen var tæt, men det blev Anders Holm fra restaurant Villa Vest i Lønstrup, der løb afsted med sejren.

læs mere


 
6. maj 2015   |

Danmarks største VPI-anlæg står nu i Hirtshals
Torsdag den 30. april 2015 ankom Danmarks største VPI-anlæg (vakuumimprægneringsanlæg) til Hirtshals-Skagen El-Motorservice ApS i Hirtshals. Glæden var stor hos direktør Flemming Schaltz, da han modtog det længe ventet VPI-anlæg fra Norge.

læs mere


 
27. april 2015   |

Kongelig hofleverandør køber ind på Hirtshals Fiskeauktion
Fiskegrossist Jacob Kongsbak Lassen var sammen med direktør og opkøber Erik K. Andersen fra KEKA Fisk i Hirtshals på opkøb på Hirtshals Fiskeauktion kl. 7.00 onsdag den 15. april. For Erik K. Andersen er morgenen på fiskeauktionen en del af det daglige arbejde, men derudover omfattede dagens opkøb dog alligevel noget særligt, nemlig udsendelsen "Hofleverandørerne", og derfor var Kongsbak Lassen med ved dagens fiskeauktion.

læs mere


 
16. april 2015   |

Følg med i forandringerne i Hirtshals
Hirtshals er i øjeblikket præget af anlægsarbejder, og arbejderne vil fortsat kendetegne havnen og områderne omkring havnen i resten af 2015. Med anlægsarbejderne bygges ny infrastruktur, der vil forandre Hirtshals, og skaber et logistikområde, der vil være med til at gøre Hirtshals til et omdrejningspunkt i Skandinavien.

læs mere


 
7. april 2015   |

Vækst og omsætningsrekord på Hirtshals Havn
Med udgangen af 2014 kan Hirtshals Havn igen præsentere en ny rekordomsætning på 68,5 mio. kr., og samtidig kan havnen fremvise en vækst på 7,8 % fra 2013 til 2014. Dette er nogle af de hovedtal, havnens bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen kan fremlægge i forbindelse med præsentationen af den nordjyske erhvervshavns regnskab for 2014.

læs mere


 
24. marts 2015   |

Hirtshals Havn opgraderer Færgeleje 2
Søndag den 22. marts kl. 13.00 blev den sidste bolt spændt, efter at to nye fendere var monteret i Færgeleje 2 hen over weekenden. Efter en længere planlægningsperiode og tilrettelæggelse af montageopgaven blev de to nye fendere, med en vægt på 13 tons stykket, monteret i løbet af et kort tidsrum.

læs mere


 
13. marts 2015   |

Tilfredshed med ISPS-øvelse på Hirtshals Havn
Hirtshals Havn havde nok at se til i uge 10, hvor der var ISPS-øvelse (havnesikringsøvelse) på havnen. Øvelsen forløb planmæssigt, og Hirtshals Havn og de virksomheder, der ligger på et af ISPS-områderne, fik således på tilfredsstillende vis testet samarbejdet med Nordjyllands Politi og Trafikstyrelsen.

læs mere


 
4. marts 2015   |

Landudvidelse bliver synlig øst for Hirtshals Havn
Udvidelsen af Hirtshals Havn øst for det nuværende havneområde er allerede ved at blive synlig både på land og i havet. Entreprenøren M.J. Eriksson A/S har påbegyndt arbejdet med at fylde sand ud på stranden og ud i havet, og dermed er etableringen af det 250.000 kvadratmeter store havneareal ved at blive en realitet.

læs mere


 
26. februar 2015   |

Statsministeren tippede første læs sand til havneudvidelsen
Statsminister Helle Thorning-Schmidt besøgte Hirtshals Havn torsdag den 26. februar 2015, hvor hun markerede starten på de anlægsarbejder, der hen over 2015 vil udvide havnen med 250.000 kvadratmeter. Hirtshals Havn investerer i landudvidelsen for at udbygge rammerne for erhvervslivet, så de seneste års vækst vil have betingelserne for at fortsætte over de kommende år.

læs mere


 
23. februar 2015   |

Offshore-virksomhed på Hirtshals Havn udvider
Med opførelsen af en værkstedshal på 400 kvadratmeter markerer Nordrep A/S sig som en af de virksomheder på Hirtshals Havn, der udvider for at kunne følge med et stigende aktivitetsniveau.

læs mere


 
11. februar 2015   |

Offshore Base Scandinavia styrker organisation og indsats
Den nordjyske offshore-klynge "Offshore Base Scandinavia" tog torsdag den 5. februar 2015 et vigtigt skridt ind i en fortsat udvikling af offshore-satsningen. Efter en 2-årig opstarts- og projektfase har de deltagende virksomheder besluttet at fortsætte samarbejdet i en forening, med en målrettet indsats omkring udviklingen af offshore-kompetencerne i Nordjylland.

læs mere


 
4. februar 2015   |

Trafikken over Hirtshals Havn overgik sig selv i 2014
På Hirtshals Havn har 2014 været kendetegnet ved at være endnu et år med stigende trafik, og således er der igen sat nye rekorder på alle centrale dele i transportsegmentet. Trafikken over den nordjyske havn, der er blandt Danmarks syv største erhvervshavne, har i 2014 udgjort ...

læs mere


 
28. januar 2015   |

Hirtshals Havn prioriterer ressourcer til logistikudvikling
Hirtshals Havn vedtog i august 2014 målsætningerne og visionerne for havnens udvikling over de kommende 6 år, som nu er samlet i "Vision 2020". Med Vision 2020 sætter Hirtshals Havn fokus på fire primære forretningsområder, og prioritere samtidig ressourcer på at realisere udviklingen og vækstmålene.

læs mere


 
16. januar 2015   |

Belysningen i FiskeTerminal Hirtshals opgraderet
På Hirtshals Havn ligger nogle af Nordeuropas bedste faciliteter til omsætning af frisk fisk - FiskeTerminal Hirtshals -, der med sine 6.500 kvadratmeter danner rammen om den daglige fiskeauktion og sortering af fisk, der landes direkte eller kommer til terminalen med færge eller lastbil

læs mere


 
16. januar 2015   |

Hirtshals Havn bygger nødfærgeleje
Hirtshals Havn bygger nu et nødfærgeleje for at sikre, at de rederier, der besejler Hirtshals Havn, har muligheden for at anløbe havnen og holde sejlplanerne i tilfælde af driftsforstyrrelser og hårdt vejr.

læs mere


 
14. januar 2015   |

North Atlantic Shipping udvider på Hirtshals Havn
Stor fremgang hos North Atlantic Shipping betyder udvidelse af kontorfaciliteter til det dobbelte på Herluf Trollesvej. Da Jens Skjødt Petersen tilbage i 2006 etablerede North Atlantic Shipping, var det som ene mand i virksomheden. Nu udgør North Atlantic Shippings medarbejderstab fire personer, hvilket gør pladsen for trang. Den nybyggede 1. sal skal benyttes til et samlet kontor for alle ansatte, og de nuværende lokaler vil blive benyttet til mødelokale, kantine og arkiv

læs mere


 
6. januar 2015   |

Trafikken på godsbaneterminalen ved Hirtshals Havn udbydes i koncession
I et tæt samarbejde med Nordjyske Jernbaner og Hirtshals Havn kan Hjørring Kommune nu udbyde trafikken på godsbaneterminalen i koncession sammen med driften af terminalen.

læs mere

Hirtshals Havn
Norgeskajen 11, 9850 Hirtshals

Senest opdateret:
29. maj 2017
Havnevagten:
E-mail:

Administration:
E-mail:

Fax:
+45 9894 1422
havnevagten@hirtshalshavn.dk

+45 9656 5000
hirtshalshavn@hirtshalshavn.dk

+45 9894 4293
  Brugernavn:  
  Adgangskode:  
     

Hirtshals Havn anvender cookies
Vi benytter cookies til at få websitet til at fungere optimalt. Cookies anvendes primært til trafikmåling via Google Analytics, men ligeledes til at analysere brugen af vores hjemmeside, så vi løbende kan forbedre funktion og indhold.
Du accepterer brugen af cookies ved at klikke luk eller klikke videre på websitet.
Læs mere om Cookies


OK
sitelist.html